Linda Stuhaug

Annonse

24. november 2016

Sjokado – sjokoladekrem med avokado!

Sjokado – sjokoladekrem med avokado!
Hei!
Har du prøvd deg på sjokado før? Denne varianten av sjokoladekrem har eg delt tidligere, men det er over to år sida forrige gang – så eg tenkte eg kunne dele oppskrifta igjen 🙂 Dette er altså en næringsrik sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens. Det er mange måter å lage sjokado på, min favorittoppskrift er definitivt denne under.
Sukkerfri, glutenfri og melkefri (så lenge du ikkje bruker gresk yoghurt så klart). Virkelig en sunnhetsdessert som kan nytes med den beste samvittighet for både store og små – avokado er full av sunne feittsyrer, samtidig som den er rik på folat, jern, vitamin C og kalsium!
Sjokado, 1 stor eller 2 mindre porsjoner 1 stk moden avokado (ca. 150 g) 2-3 ss g kokoskrem eller gresk yoghurt (kan sløyfes)* 1-2 ss kakao 2-3 ss søtning* en klype salt
Slik gjer du: Mos ingrediensene med en stavmikser og smak til med kakao og søtning.
Tips og alternativer* – bruk gjerne 1 stk moden banan istedenfor søtning. Volumet blir større, så bruk gjerne litt meir kakao. Dadler er også eit alternativ til søtning. – av søtning kan du bruke det du liker og foretrekker, men helst flytande eller pulverisert variant. Sukrinmelis, sukrin+, honning, agavesirup, fibersirup eller lignande. – kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt. Bruk den stive delen som skiller seg på toppen.
Nyt sjokadoen som den er – gjerne med frisk frukt eller bær som dessert eller kveldskos 🙂 Ellers er sjokado supergodt som pålegg på havrepannekaker:
Proteinrike havrepannekaker finner du fleire oppskrifter på HER.
Eit triks for å få barna til å spise meir avokado på kanskje? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger tidligere på småbarnsforeldre som har lykkes med denne oppskrifta – prøv du også!
*

Hei!

Har du prøvd deg på sjokado før? Denne varianten av sjokoladekrem har eg delt tidligere, men det er over to år sida forrige gang – så eg tenkte eg kunne dele oppskrifta igjen 🙂 Dette er altså en næringsrik sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens. Det er mange måter å lage sjokado på, min favorittoppskrift er definitivt denne under.

Sukkerfri, glutenfri og melkefri (så lenge du ikkje bruker gresk yoghurt så klart). Virkelig en sunnhetsdessert som kan nytes med den beste samvittighet for både store og små – avokado er full av sunne feittsyrer, samtidig som den er rik på folat, jern, vitamin C og kalsium!

Sjokado, 1 stor eller 2 mindre porsjoner
1 stk moden avokado (ca. 150 g)
2-3 ss g kokoskrem eller gresk yoghurt (kan sløyfes)*
1-2 ss kakao
2-3 ss søtning*
en klype salt

Slik gjer du:
Mos ingrediensene med en stavmikser og smak til med kakao og søtning.

Tips og alternativer*
– bruk gjerne 1 stk moden banan istedenfor søtning. Volumet blir større, så bruk gjerne litt meir kakao. Dadler er også eit alternativ til søtning.
– av søtning kan du bruke det du liker og foretrekker, men helst flytande eller pulverisert variant. Sukrinmelis, sukrin+, honning, agavesirup, fibersirup eller lignande.
– kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt. Bruk den stive delen som skiller seg på toppen.



Nyt sjokadoen som den er – gjerne med frisk frukt eller bær som dessert eller kveldskos 🙂 Ellers er sjokado supergodt som pålegg på havrepannekaker:

Proteinrike havrepannekaker finner du fleire oppskrifter på HER.

Eit triks for å få barna til å spise meir avokado på kanskje? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger tidligere på småbarnsforeldre som har lykkes med denne oppskrifta – prøv du også!

*

Annonse

2 Kommentarer

A

Anonym

15. mars 2018

Hei. Kan denne oppskrifta brukes til å lage sjokado-muffins? Evt. hvor mange grader i ovn osv..?

Linda Stuhaug

15. mars 2018

Hei! Nei, det trur eg ikkje vil fungere 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg