Linda Stuhaug

Annonse

29. november 2016

Påleggsalat med laks

Påleggsalat med laks
Hei!
Har du ofte laks igjen etter middagen? Lag en deilig påleggsalat!
Denne oppskrifta kan man egentlig mikse og trikse med etter kva man har tilgjengelig. Tilsett gjerne ekstra grønnsaker, urter, kvitløk, chili eller ulike krydder:
Krema laksesalat 2 laksefilêter, ferdigstekt i små biter 2 ss hakka rødløk 2 ss hakka purreløk 2 ss hakka sylteagurk* 150-200 g kesam, rømme eller creme fraice 2-3 ss majones, kan sløyfes lake fra sylteagurken* salt og pepper
Slik gjer du: Vend godt sammen alle ingrediensene, juster konsistensen med kesam eller creme fraiche etter korleis du ønsker den. Smak til med lake fra sylteagurken så du får den passe syrlig, deretter salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap, den er best etter nokre timer då smakane har fått satt seg skikkelig. Laksesalaten står seg fint nokre dager i kjøleskap.
* om du ikkje liker eller vil bruke sylteagurk, kan du smakstilsette med sitronsaft istedenfor.
Laksesalaten passer som pålegg på brød og knekkebrød, som fyll i lomper eller wraps, gjerne sammen med litt ekstra grønnsaker. Nyt til lunsj sammen med en frisk salat, som middag med litt ekstra tilbehør eller kva du måtte ønske!
Påleggsalat er så utrulig masse bedre og meir næringsrikt når man lager den sjølv. Eg har nokre andre oppskrifter i arkivet også, blant anna italiensk salat, rødbetsalat og kylling i karri påleggsalat.
Kva påleggsalat liker du best? Eg lager gjerne fleire varianter om det er ønske for det 🙂
*

Hei!

Har du ofte laks igjen etter middagen? Lag en deilig påleggsalat!

Denne oppskrifta kan man egentlig mikse og trikse med etter kva man har tilgjengelig. Tilsett gjerne ekstra grønnsaker, urter, kvitløk, chili eller ulike krydder:

Krema laksesalat
2 laksefilêter, ferdigstekt i små biter
2 ss hakka rødløk
2 ss hakka purreløk
2 ss hakka  sylteagurk*
150-200 g kesam, rømme eller creme fraice
2-3 ss majones, kan sløyfes
lake fra sylteagurken*
salt og pepper

Slik gjer du:
Vend godt sammen alle ingrediensene, juster konsistensen med kesam eller creme fraiche etter korleis du ønsker den. Smak til med lake fra sylteagurken så du får den passe syrlig, deretter salt og pepper. Oppbevar i kjøleskap, den er best etter nokre timer då smakane har fått satt seg skikkelig. Laksesalaten står seg fint nokre dager i kjøleskap.

* om du ikkje liker eller vil bruke sylteagurk, kan du smakstilsette med sitronsaft istedenfor.

Laksesalaten passer som pålegg på brød og knekkebrød, som fyll i lomper eller wraps, gjerne sammen med litt ekstra grønnsaker. Nyt til lunsj sammen med en frisk salat, som middag med litt ekstra tilbehør eller kva du måtte ønske!

Påleggsalat er så utrulig masse bedre og meir næringsrikt når man lager den sjølv. Eg har nokre andre oppskrifter i arkivet også, blant anna italiensk salat, rødbetsalat og kylling i karri påleggsalat.

Kva påleggsalat liker du best? Eg lager gjerne fleire varianter om det er ønske for det 🙂

*

Annonse

2 Kommentarer

O

Odny

28. mai 2021

Det står 2 laksefilet, men hvor mange gram?

Linda Stuhaug

29. mai 2021

1 laksfilet er stort sett 125 g 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg