Sarah Bernard uten tilsatt sukker

God torsdag!

Hurra for desember! Eg er så klar som det går an å bli når det gjelder juleoppskrifter. Eg har laga opp masse godt den siste måneden og hadde faktisk litt problemer med å bestemme meg kva som skulle være årets første oppskrift på bloggen. Valget falt på Sarah Bernard, rett og slett fordi den holder seg godt og lenge. Denne kan nemlig oppbevares i fryseren visst den ikkje blir spist opp innen 5-6 dager 🙂

Eg har delt en oppskrift på Sarah Bernard før også, men dagens oppskrift er definitivt både bedre på smak og enklere å lage. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk!

IMG_3648

Sarah Bernard uten tilsatt sukker

Mandelbunn, alternativ 1:
200 g mandler*
50 g saftige dadler (uten stein)
3 ss sukrin gold*
3 eggekviter

PS! Ønsker du mandelbunn uten dadler har eg oppskrift på det HER.

Sjokoladekrem
100 g romtemperert smør*
1-2 ss sukrin+ *
1 ss kakao
3 eggeplommer

100 g sukkerfri sjokolade (lys eller mørk – bestem sjølv)

Slik gjer du:
Ovn temperatur 175 grader.

Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en liten form med bakepapir (min var 14x18cm), steik midt i ovnen ca. 15 minutter. Avkjøl.

Rør sammen smør, sukrin+ og kakao med en miksmaster. Tilsett en og en eggeplomme mens miksmasteren går. Bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen.

Smelt sukkerfri sjokolade og fordel over smørkremen. Skjær i passelige biter og oppbevar kaka i kjøleskapet til servering.

Oppbevar kaka i kjøleskap eller fryser. Fra fryseren tiner den iløpet av minutter på kjøkkenbenken!

IMG_3660

Tips og alternativer*
Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.

I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I smørkremen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 2-3 ss sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

For melkefri kake: bruk melkefri margarin og melkefri sjokolade.

IMG_3655

Supergod, men veldig mektig kake som virkelig falt i smak! Prøv den og bli overbevist om at sukkerfritt kan smake skikkelig digg det også!

Håper det frister 🙂 Har du spørsmål angående ingredienser, ingredisensbytting eller kva som helst – nøl ikkje med å ta kontakt i kommentarfeltet.

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

57 kommentarer

 1. Veronika

  Nam! Denne fikk jeg lyst til å prøve 🙂

  Har ikke kjøkkenvekt. Hvor mye er 50 G dadler? Og 200 G mandler (i dl kanskje)?

  – V

  1. Hei!
   En daddel veg ca. 20 g (store, saftige i løsvekt). 200 g mandler er ca. 3 dl 🙂

 2. Henriette

  Denne skal jeg bake i helgen Linda, gleder meg!

  1. Så hyggelig, Henriette! Håper den faller i smak 😀

   1. Henriette

    Da er den laget – og nok en gang bøyer jeg meg i støvet for deg og dine fantastisk gode oppskrifter. Nå har jeg aldri laget noe vondt eller mislykket fra din nettside, men denne er på topplista! 🙂 Smak og konsistens var fantastisk! Står klar og oppdelt i fryseren til desembers førjulsbesøk 🙂 tusen takk for nok en super oppskrift! Fortsatt god helg! PS: hadde ikke så liten form som deg, så lagde 1,5 x porsjon – like greit da denne vil få ben å gå på når den serveres gjester 😉

   2. Så utrulig kjekt å lese, Henriette! Tusen takk for at du ville legge igjen en kommentar (igjen!) 🙂 Setter eg kjempestor pris på! Perfekt å lage større porsjon – den holder seg jo godt og faller forhåpentligvis i smak hos fleire.

    Nyt søndagen 😀

 3. Hei…skal eggehvitene vispes stive?sikkert kjempegod☺

  1. Hei!
   Nei, det er ikkje nødvendig 🙂 Supergod kake – håper du vil prøve!

 4. Camilla

  Hvordan oppbevarer du denne? Kan bunnen eventuelt fryses?

  1. kan fint fryses.

 5. Camilla

  Beklager, leste fra toppen igjen, og der fant jeg svaret 😉

  1. Hehe, fort gjort. Informasjon gjømmer seg i heile innlegget veit du 🙂

 6. Har du oppskrift på sukkerfri gul krem??? Hvordan foodprosessor bruker du til å male dadlene med ? Har svidd av en blender, så trenger tips.

  1. Nei, det har eg ikkje forløpig vertfall. Eg bruker foodprosessor eller blenderen min fra Electorlux. Så lenge du har en kraftig blender skal det gå fint 🙂

   1. Sjå der du! Noken som har bedre kontroll enn meg 😉 Men er dette samme type gul krem som man bruker i Sarah Bernard? Eg har aldri smakt Sarah Bernard med gul krem før eg!

  2. Henriette

   Jeg bruker KitchnAid-blenderen min til absolutt alt. Knuse is, lage smoothie, male mandler (grovt eller fint), mose dadler osv. Fungerer tipp topp! 🙂

   1. Mange gode merker ute på markedet 🙂 Supert du kjem med tips, Henriette!

 7. Kan sukrin gold og sukrin byttes ut med noe annet ? 🙂

  1. Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning som det står under tips 🙂

 8. Hanne Sofie

  Hei!
  Er det mulig å benytte sukrin gold i stedet for sukrin+ i sjokoladekremen og i så fall like mye? Tusen takk for at du deler så mange gode inspirerende og sunne oppskrifter!

  1. Hei! Har du sukrinmelis? Då ville eg isåfall brukt 1-2 ss sukrinmelis og 1-2 ss sukrin gold. Visst ikkje får du bruke 3-4 ss sukrin gold, men sukrin gold løyser seg ikkje like godt opp som sukrin+.

   1. Hanne Sofie

    Sukrin Melis har jeg så da skal jeg prøve det i tillegg til sukrin gold! Tusen takk!

 9. Kjerstin

  Hvordan sukkerfri sjokolade brukte du? Får man kjøpt det i vanlig butikk?

  1. Mørk sjoklade fra Cavalier. Du får tak i sukkerfri sjokolade på nokon dagligvarebutikker med godt utvalg.

 10. Henriette

  Disse skal jeg prøve, ser kjempegode ut! Tenkte jeg skulle lage til min farfar med diabetes også, men vet du hvordan det blir med dadlene? Innbiller meg at de er veldig naturlig søte?

  1. Hei 🙂

   Du må nesten berre forhøre deg med farfaren din om det går greit, for det varierer veldig fra person til person med diabetes. Det handler naturligvis litt om mengde også, men dadler inneholder jo en del fruktsukker.

 11. Tove-Irene

  Hei, regner med at daddelmasse kan brukes istedenfor hele dadler? Mye lettere å bruke…. samme mengde?
  Dårlig erfaring med hele dadler…

  1. Eg har aldri hørt om eller brukt daddelmasse, så det må du nesten berre prøve deg fram på. Rekner med det er samme mengde 🙂

 12. Hei! Måtte plutselig legge om til lavkarbo kost da vekta straks eksploderer! hvordan er denne kaka mtp moderat lavkarbokost? Noen ide hbor mye karbo d blir?

  1. Dadler er jo karbohydrater i, ellers er kaka relativt lavkarbo (spørst litt kva sjokolade du bruker). Men det kjem heilt an på kor streng du er og korleis resten av kostholdet ditt ser ut 🙂

 13. Ja jeg skal prøve og holde d litt moderat,ikke overdrive for da blir det aldri til at det varer lenge! så tror jeg må prøbe denna!er jo ikke meninga jeg skal spiae alt alene heller så tror d er innafor! ser fornydelig ut!

  1. Det er heilt sant 🙂
   God lørdag, Elin!

 14. Hei Har du tips til erstatning for eggehvite i denne oppskriften?
  Mvh Monica

  1. Hei! Svært dårlig på erstatninger for egg, dessverre. Men du kan jo kanskje prøve med fibersirup clear og vann kanskje? Eg aner ikkje korleis resultatet blir, men det er eit forslag iallefall 🙂

 15. Anne Eline Stenvoll

  Jeg har ferdig finmalte mandler og mandelmel fra Funksjonell mat. Kan dette brukes i stedet for å male mandler?

  1. Da ville eg heller brukt 50/50 finmalte mandler og heile mandler. Du får litt trøbbel med å finmale dadlene visst ikkje…

 16. Hei
  Tusen takk for en kjempefin og inspirerende blogg! Jeg henter både middagstips, baketips og snackstips på siden din. Og jeg har blitt spesielt hektet på alt som har dadler i seg. Det er ikke få trøfler o.l jeg har laget siste halvåret! Og det er heller ikke få stavmiksere m/tilhørende mikseboller jeg har ødelagt. Derfor lurer jeg på hva du bruker til å knuse/mose sammen nøtter og dadler? Har du tips til en god blender jeg kan ønske meg til jul?

  1. Hei!
   Takk for hyggelig tilbakemelding – det setter eg pris på 🙂 Oppskrifter med dadler er supergodt og en stor favoritt her også!
   Eg bruker en gammel foodprosessor (ikkje på markedet lenger, sikker 8 år gammal) – eller en blender fra Electorlux, og eg trur det er denne:
   http://www.euronics.no/Produkter/Hus-hjem/Kjoekkenapparater/Kjoekkenmaskin/Blender/Electrolux-ESB9300-blender

   Så det er vell det einaste tipet eg har å komme med, da det er den einaste eg bruker 🙂

 17. Denne blir ekstra god med mørk sjokolade med appelsin i sjokoladetrekket på toppen!!

  1. Godt tips til dei som liker det (eg klarer ikkje smaken av sjokolade i kombinasjon med appelsin, haha) 🙂

 18. Hei Linda. Har du annet alternativ enn dadler til bunnen. Jeg tåler ikke fruktose.

  1. Hei! Du kan lage den uten dadlane, erstatte det med sukrin gold. Men den blir laaangt fra like god på smak eller i konsistens, slik at du veit det 🙂

 19. Sigrun M. Holst

  Hei,
  Kan noe av smøret i Sarah Bernhard-kaken erstattes med avokado eller kesam?
  Mvh Sigrun

  1. Det går sikkert fint, men smaken eller konsistensen vil jo ikkje bli den samme 🙂

 20. Kristiane

  Utrolig god! Snickerskaken har vært en slager lenge, men denne oppskriften på Sarah Bernard er nå en ny favoritt blant sunnere kaker 🙂

  1. Så kjekt å lese, Kristiane 😀 Eg synes begge er gode på kvar sin måte, og begge faller godt i smak heime også 🙂

 21. Hei.
  Disse ser magisk gode ut! Lurte bare på en ting. Går det an å lage mandelbunnen som de vanlige kakene? Altså at man pisker eggehvitene? Min mor ELSKER Sarah Bernard, så mulig jeg må få til mer mandelmarengsbusnn for å overbevise henne. Nå skal det selvfølgelig sies at jeg ikke har prøvd å lage din versjon ennå, så det kan godt hende at jeg ikke trenger å endre noe. Hvordan tror du kokossukker fungerer som søtning? Evt honning?

  1. Hei! For å vere heilt ærlig trur eg forskjellen blir veldig liten, men du kan jo absolutt prøve altså 🙂 Kokossukker istedenfor sukrin gold fungerer heilt fint!
   Her er eit anna variant av mandelbunnen også visst du synes den ser bedre ut: http://www.lindastuhaug.no/2018/03/26/sukkerfri-sarah-bernhard-med-suksesskrem/

   Håper den faller i smak hos mor 😀

   1. Tusen takk for svar!

   2. Skulle berre mangle 🙂

 22. Kristin T. S-F.

  Hei! Du har ikke peil på kalorier i denne herligheten? Jeg er på Roede, her telles det kalorier! (Foreløpig med stor suksess!)

  1. Hei! Nei, eg rekner ikkje på kalorier 🙂 Det må man gjere sjølv visst det er nødvendig 🙂

 23. Made this without any sweetener in the base and 1 tbs in the chocolate cream…. loved it…. Will definitely make it again.
  Used sweetener I can get here in Australia… will have it as my Christmas treat…. Thank you for the recipe…

  1. Thank you for your feedback! It’s nice to read 😀

 24. Hei. Ser det er sukrin gold i bunnen og sukrin + i sjokoladekremen. Kan jeg bruke gold i begge? Jeg har kjøpt det og skal kun bake for moren min med diabetes. Kjedelig og måtte kjøpe to forskjellige. Håper på svar:)

  1. Hei! Eg anbefaler egentlig ikkje å bruke sukrin gold i sjokoladekremen, for den vil ikkje løyse seg opp på samme måten som sukrin+ (som er mykje meir finmalt). Faren er at du fort kan «tygge» på sukkerkorn. Visst de synes det er OK er det berre å bruke sukrin gold, men husg å doble mengden 🙂