Linda Stuhaug

Annonse

Sarah Bernard uten tilsatt sukker

Sarah Bernard uten tilsatt sukker
God torsdag!
Hurra for desember! Eg er så klar som det går an å bli når det gjelder juleoppskrifter. Eg har laga opp masse godt den siste måneden og hadde faktisk litt problemer med å bestemme meg kva som skulle være årets første oppskrift på bloggen. Valget falt på Sarah Bernard, rett og slett fordi den holder seg godt og lenge. Denne kan nemlig oppbevares i fryseren visst den ikkje blir spist opp innen 5-6 dager 🙂
Eg har delt en oppskrift på Sarah Bernard før også, men dagens oppskrift er definitivt både bedre på smak og enklere å lage. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk!
Sarah Bernard uten tilsatt sukker
Mandelbunn, alternativ 1: 200 g mandler* 50 g saftige dadler (uten stein) 3 ss sukrin gold* 3 eggekviter
PS! Ønsker du mandelbunn uten dadler har eg oppskrift på det HER.
Sjokoladekrem 100 g romtemperert smør* 1-2 ss sukrin+ * 1 ss kakao 3 eggeplommer
100 g sukkerfri sjokolade (lys eller mørk – bestem sjølv)
Slik gjer du: Ovn temperatur 175 grader.
Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en liten form med bakepapir (min var 14x18cm), steik midt i ovnen ca. 15 minutter. Avkjøl.
Rør sammen smør, sukrin+ og kakao med en miksmaster. Tilsett en og en eggeplomme mens miksmasteren går. Bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen.
Smelt sukkerfri sjokolade og fordel over smørkremen. Skjær i passelige biter og oppbevar kaka i kjøleskapet til servering.
Oppbevar kaka i kjøleskap eller fryser. Fra fryseren tiner den iløpet av minutter på kjøkkenbenken!
Tips og alternativer* Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.
I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I smørkremen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 2-3 ss sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
For melkefri kake: bruk melkefri margarin og melkefri sjokolade.
Supergod, men veldig mektig kake som virkelig falt i smak! Prøv den og bli overbevist om at sukkerfritt kan smake skikkelig digg det også!
Håper det frister 🙂 Har du spørsmål angående ingredienser, ingredisensbytting eller kva som helst – nøl ikkje med å ta kontakt i kommentarfeltet.
*

God torsdag!

Hurra for desember! Eg er så klar som det går an å bli når det gjelder juleoppskrifter. Eg har laga opp masse godt den siste måneden og hadde faktisk litt problemer med å bestemme meg kva som skulle være årets første oppskrift på bloggen. Valget falt på Sarah Bernard, rett og slett fordi den holder seg godt og lenge. Denne kan nemlig oppbevares i fryseren visst den ikkje blir spist opp innen 5-6 dager 🙂

Eg har delt en oppskrift på Sarah Bernard før også, men dagens oppskrift er definitivt både bedre på smak og enklere å lage. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk!

Sarah Bernard uten tilsatt sukker

Mandelbunn, alternativ 1:
200 g mandler*
50 g saftige dadler (uten stein)
3 ss sukrin gold*
3 eggekviter

PS! Ønsker du mandelbunn uten dadler har eg oppskrift på det HER.

Sjokoladekrem
100 g romtemperert smør*
1-2 ss sukrin+ *
1 ss kakao
3 eggeplommer

100 g sukkerfri sjokolade (lys eller mørk – bestem sjølv)

Slik gjer du:
Ovn temperatur 175 grader.

Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en liten form med bakepapir (min var 14x18cm), steik midt i ovnen ca. 15 minutter. Avkjøl.

Rør sammen smør, sukrin+ og kakao med en miksmaster. Tilsett en og en eggeplomme mens miksmasteren går. Bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen.

Smelt sukkerfri sjokolade og fordel over smørkremen. Skjær i passelige biter og oppbevar kaka i kjøleskapet til servering.

Oppbevar kaka i kjøleskap eller fryser. Fra fryseren tiner den iløpet av minutter på kjøkkenbenken!

Tips og alternativer*
Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.

I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I smørkremen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 2-3 ss sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

For melkefri kake: bruk melkefri margarin og melkefri sjokolade.

Supergod, men veldig mektig kake som virkelig falt i smak! Prøv den og bli overbevist om at sukkerfritt kan smake skikkelig digg det også!

Håper det frister 🙂 Har du spørsmål angående ingredienser, ingredisensbytting eller kva som helst – nøl ikkje med å ta kontakt i kommentarfeltet.

*

Annonse

10 Kommentarer

S

Silvi

22. desember 2018

Made this without any sweetener in the base and 1 tbs in the chocolate cream…. loved it…. Will definitely make it again. Used sweetener I can get here in Australia… will have it as my Christmas treat…. Thank you for the recipe…

Linda Stuhaug

23. desember 2018

Thank you for your feedback! It’s nice to read 😀

K

Kristin T. S-F.

24. november 2018

Hei! Du har ikke peil på kalorier i denne herligheten? Jeg er på Roede, her telles det kalorier! (Foreløpig med stor suksess!)

Linda Stuhaug

25. november 2018

Hei! Nei, eg rekner ikkje på kalorier 🙂 Det må man gjere sjølv visst det er nødvendig 🙂

T

Tonje

30. oktober 2018

Hei. Disse ser magisk gode ut! Lurte bare på en ting. Går det an å lage mandelbunnen som de vanlige kakene? Altså at man pisker eggehvitene? Min mor ELSKER Sarah Bernard, så mulig jeg må få til mer mandelmarengsbusnn for å overbevise henne. Nå skal det selvfølgelig sies at jeg ikke har prøvd å lage din versjon ennå, så det kan godt hende at jeg ikke trenger å endre noe. Hvordan tror du kokossukker fungerer som søtning? Evt honning?

Linda Stuhaug

31. oktober 2018

Hei! For å vere heilt ærlig trur eg forskjellen blir veldig liten, men du kan jo absolutt prøve altså 🙂 Kokossukker istedenfor sukrin gold fungerer heilt fint! Her er eit anna variant av mandelbunnen også visst du synes den ser bedre ut: http://www.lindastuhaug.no/2018/03/26/sukkerfri-sarah-bernhard-med-suksesskrem/ Håper den faller i smak hos mor 😀

T

Tonje

31. oktober 2018

Tusen takk for svar!

Linda Stuhaug

31. oktober 2018

Skulle berre mangle 🙂

I

Ida

15. desember 2019

Hei. Ser det er sukrin gold i bunnen og sukrin + i sjokoladekremen. Kan jeg bruke gold i begge? Jeg har kjøpt det og skal kun bake for moren min med diabetes. Kjedelig og måtte kjøpe to forskjellige. Håper på svar:)

Linda Stuhaug

15. desember 2019

Hei! Eg anbefaler egentlig ikkje å bruke sukrin gold i sjokoladekremen, for den vil ikkje løyse seg opp på samme måten som sukrin+ (som er mykje meir finmalt). Faren er at du fort kan «tygge» på sukkerkorn. Visst de synes det er OK er det berre å bruke sukrin gold, men husg å doble mengden 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg