Linda Stuhaug

Annonse

5. desember 2016

Halloumisalat

Halloumisalat
Heisann! Har du hørt om halloumi før? 
Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak. Denne må prøves!
Det er ei stund sida eg smakte halloumi første gang, og eg hadde virkelig glømt kor godt det var. Forrige veke lagde eg en enkel halloumisalat med krema balsamico, som er min første oppskrift med halloumi her på bloggen:
Du trenger, 1 porsjon 3-4 never fersk spinet paprika, agurk, plommetomater og rødløk 150-200 g halloumi 1-2 ts smør krema balsamico pepper
Slik gjer du: Skjær halloumi i 0,5-1 cm tjukke skiver og steik gylne i litt smør på begge sider. I mellomtida gjer du klar salaten. Topp halloumisalaten med pepper og krema balsamico. Nyt!
Psst! Bruk gjerne litt frisk frukt i salaten, for halloumien er litt salt, så noko ekstra friskt passer godt. Ananas, eple, melon eller mango… Ellers er det berre å tilsette andre ingreidenser etter smak og behag; avokado og pinjekjerner er knall!
Eg kjøpte denne typen halloumi i Sverige, men du finner ferskosten på alle dagligvarebutikker.
Håper det frister! Fleire oppskrifter vil komme etterkvart – for halloumi er virkelig godt 🙂
*

Heisann!
Har du hørt om halloumi før? 

Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak. Denne må prøves!

Det er ei stund sida eg smakte halloumi første gang, og eg hadde virkelig glømt kor godt det var. Forrige veke lagde eg en enkel halloumisalat med krema balsamico, som er min første oppskrift med halloumi her på bloggen:

Du trenger, 1 porsjon
3-4 never fersk spinet
paprika, agurk, plommetomater og rødløk
150-200 g halloumi
1-2 ts smør
krema balsamico
pepper

Slik gjer du:
Skjær halloumi i 0,5-1 cm tjukke skiver og steik gylne i litt smør på begge sider. I mellomtida gjer du klar salaten. Topp halloumisalaten med pepper og krema balsamico. Nyt!

Psst! Bruk gjerne litt frisk frukt i salaten, for halloumien er litt salt, så noko ekstra friskt passer godt. Ananas, eple, melon eller mango… Ellers er det berre å tilsette andre ingreidenser etter smak og behag; avokado og pinjekjerner er knall!

Eg kjøpte denne typen halloumi i Sverige, men du finner ferskosten på alle dagligvarebutikker.

Håper det frister!
Fleire oppskrifter vil komme etterkvart – for halloumi er virkelig godt 🙂

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg