Sukkerfri bounty

Heisann!

Har du laga heimelaga bounty før? Det er superenkelt og krever kun 4 ingredienser!

Dette er snacks mange forbinder med jula, men det er nok like vanlig resten av året. Denne varianten er sukkerfri og ellers veldig allergivennlig for dei som har mange hensyn i kosten. La deg friste av saftige og populære bountybiter:

IMG_3778

Sukkerfri bounty, 15-20 stk 
100 g kokosmasse
3-4 ss sukrinmelis
150 g kokoskrem*
100 g sukkerfri sjokolade (lys eller mørk, bestem sjølv!)

Slik gjer du:
1. Bland godt sammen kokosmasse, sukrinmelis og kokoskrem.
2. Fordel massen i en passande form kledd med plast eller bakepapir. Trykk godt ned så massen blir kompakt og overflata jevn.
3. Sett i fryseren 60 minutter. Skjær opp i biter.
4. Dypp bitene i smelta sjokolade. Sett på en rist med bakepapir under. Pynt gjerne med kokos på toppen.
5. Oppbevar bounty sjokoladen i kjøleskap. Kan også fryses.

IMG_3770

Tips og alternativer*
Kokoskrem får du når en boks kokosmelk (original) står kaldt. Då skiller den seg til kokoskrem og kokosvann, du skal bruke 150 g av kokoskremen som legger seg øverst i boksen.

Bruk gjerne anna pulverisert/flytande søtning som tilsvarer ca. 3-4 ss melis.

Bruker du melkefri sjokolade får du også bountyen uten melk. Supersnacks for dei med allergier!

IMG_3776
IMG_3768

Desse forsvant fort når eg lagde dei heime for eit par veker sidan, falt virkelig i smak hos alle rundt bordet! 

IMG_3781



Nyt en bounty eller tre med god samvittighet 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

  1. Inger-Lise

    Hei!
    Liker bloggen din veldig godt og prøvd mange av oppskriftene dine og vært strålende fornøyd! Denne skal også prøves ut.
    Hvilken sukkerfri sjokolade bruker du?

    1. Hei Inger-Lise. Så hyggelig å lese da, kjekt å inspirere!

      Eg bruker alltid sukrinsjokoladen (som er linka) når eg bruker vanlig, lys sjokolade. Når eg bruker mørk sjokolade bruker eg den fra merket Cavalier, 72% eller 85% mørk 🙂

  2. Kan man bruke honning ? Evt hvor mye ?

    1. Det må isåfall være flytande honning og samme mengde.

  3. Hvordan får du dem i den formen? Prøvde i kveld og de bare «knakk» sammen da jeg satt dem på rista..

    1. Hæ? Eg skjønner ikkje kva du meiner?

      1. Ingrid

        De bountyene jeg lagde i går bare smeltet sammen i det jeg satt dem på rist etter å ha dyppet dem i sjokolade, og fikk ikke noe fin form, sånn som dine ble. Tok jeg dem kanskje for tidlig ut av fryseren? Hvor harde skal de være før de tas ut av fryseren.

      2. Det kan hende dei skulle vært litt lengre i fryseren ja. Bountyen skal ha litt konsistens, men du skal fint kunne skjære opp biter med en kniv 🙂 Håper det blei gode på smak likevell!

  4. Karoline

    Gleder meg til å lage desse i kveld, for no er resten av ingrediensene kjøpt inn 🙂 Tommel opp for gode oppskrifter, du er ein stor inspirator 🙂

    1. Så hyggelig, Karoline! Tusen takk for fine ord 🙂 Håper du liker bountyen!

  5. Hvor lenge må kokosmelken stå før den skiller seg?

    1. Det kjem heilt an på kva merke du bruker. Ingen kokosmelk er like… Eg lar min stå minst natta over 🙂

      1. Hei. Eg kjøpte kokosmelk på hermetikk boks og den skilte seg ikke. Vilken kokosmelk brukte du?

      2. Eg pleier å bruke Santa Maria sin (lilla boks) 🙂

  6. Hei! Kokosmasse står i fryseren nå 🙂 tror du den kan stå over natta?

    1. Hei! Da ville eg heller hatt den i kjøleskapet 🙂

  7. Når kokoskrem og kokosvann har skilt seg skulle man ta det øverste laget av kokoskremen. Vi heller altså vekk kokosvannet?

    1. Svarer meg selv….kokoskremen er lettere og legger seg derfor øverst

      1. Hehe – eg forstod ikkje heilt kva du meinte, men då har du svaret 🙂

    2. Forresten: kokosvannet kan brukes f.eks i smoothie 🙂

  8. Kine Ramstad

    Hei Driver og lager disse Bounty`ene nå og har et problem ved at Bountyen smelter oppi sjokoladen. De første bitene gikk veldig fint, men nå har Bountyene stått litt på kjøkkenbenken (er på vei mot romtemperatur) også hiver jeg de ned i et sjokoladebad og dermed blir det kokosdeig i sjokoladebadet… hva kan jeg gjøre med det?

    1. Du må dyppe boontyen når den kjem rett fra fryseren 🙂 Det er derfor den skal stå kaldt, da er det ikkje noke problem.

  9. Går det an å bruke fibersirup clear i stedet for sukrinmelis? 🙂

    1. Du kan jo prøve, men resultatet vil bli noko anneleis. Men det smaker nok godt til sjuande og sist 🙂

  10. Hvor stor er denne oppskriften? Jeg kan helle kokosblandingen i en brødform og skjære firkanter etter jeg har helt over sjokoladen?:)

    Kanskje jeg må doble oppskriften? 🙂

    1. Hei! Ja, det kan du gjere 🙂 Skal den lages i 2-liters brødform ville eg nok dobla oppskrifta. Håper det smaker!

  11. Åh, jeg er sååå glad i oppskriftene dine 🙂 Så mye godt man kan spise med god samvittighet! Helt supert at noen kan bruke tid på å komme frem til gode ting å lage for oss søtmonser som helst også vil være litt sunne.

    1. Så hyggelig, Mie! Tilbakemeldinger som dette blir eg superglad for 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere <3

  12. Hvor mange kalorier er det totalt i denne oppskriften?

    1. Rekner ikkje på kalorier.

  13. Gleder meg til å bake disse nå før jul!
    Hvis en boks med kokosmelk inneholder 400 ml, hvor mye kokoskrem kan man regne med at det blir?

    1. Det varierar enormt fra merke til merke og boks til boks, men 150-250 g ca 🙂 Eg kjøper ofte kokosmelk på kartong (f.eks rema 1000 sin), då er ofte heile boksen krema!

  14. Hei.
    Kunne tenkt meg å spe ut sjokoladen den skal dyppes i. Hva er smartest å velge? Bruker delfiafett på en annen konfekt, men føler det blir «feil» på denne… Har du noen råd?

    1. Hei! Kokosfett er heilt topp 🙂 Nøytral cocosa eller anna type reint kokosfett!

  15. Lagde nettop disse i en melkefri variant, og de var utrolig gode! Synes ofte ikke laktosefri sjokolade, spesielt mørk og sukkerfri, smaker godt alene – så sammen med kokossmaken var det himmelsk! Perfekt sukkerfri snacks for oss som ikke tåler melk!

    Tusen takk for god oppskrift Linda!

    1. Fantastisk! Så bra du likte dei 😀 Veldig kjekt å inspirere med oppskrift <3

  16. Hei!

    Prøvde å lage disse i dag, og de stod over 60 min i fryseren. Da jeg skulle ta de fra formen med bakepapir bare falt de sammen og var veldig klissete…. Gikk også dårlig å dyppe de i sjokolade da de bare falt fra hverandre.. Hva gjør jeg feil??

    1. Er du sikker på at kokoskremen var stiv nok?

  17. Randi Solheimsnes

    Hei hei, ny på sida di og ny til å finne bedre mat til kvardagen. Er det nokon stad eg kan sjå kcal per bar eller 100g? 😉

    1. Hei! Så kjekt du har funne fram til sida mi 🙂 Eg rekner ikkje på kalorier i mine oppskrifter, det må ein gjere sjølv om det er ein nødvendighet 🙂