Waldorfsalat

Hei godtfolk!

Hugser dere denne oppskrifta på waldorfsalat fra i fjor? Den er fortsatt like god – og sida mange har etterspurt oppskrift, så tenkte eg å dele den igjen!

Dette er en litt magrere variant der deler av majones og kremfløte er bytta med kesam/rømme. Samme smaken, men litt lettere for dei som ønsker det! Waldorfsalat lages på 1-2-3 og passer godt på koldtbordet eller som tilbehør til blant anna kylling og svin. En klassiker på julefrukosten, julelunsjen eller juleselskaper er det også:

IMG_2924Waldorfsalat, 4 porsjoner
3 grønne epler
1 pakke steinfrie druer
2-3 stenger selleri
3 ringer hermetisk ananas
150 g kesam eller rømme
50 g majones
1,5 dl kremfløte
50 g valnøtter
1-2 ts sukrin / sukker
sitronsaft

Slik gjer du: 
Skjær epler i terninger, selleri og ananas i biter og druer i to. Ha alt i en bolle.

Pisk kremfløten og sukrin/sukker til krem, rør inn kesam og majones. Smak til med sitronsaft. Vend frukten inn i dressingen og tilsett grovt hakkede valnøtter. Pynt med druer og valnøtter på toppen.

Oppbevar i kjøleskap til servering.

IMG_2929

Tips og alternativer!
For laktosefri waldorfsalat bruker du laktosefri kremfløte og rømme/kesam. Er det nokon som ikkje tåler nøtter kan valnøttene fint byttes med mandler, solsikkekjerner, pinjekjerner eller lignande.

IMG_2936Satser på at dere som har etterspurt oppskrift ser innlegget, ikkje minst at oppskrifta når ut til fleire som vil prøve seg.

Velbekomme!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *