Sukkerfri kokosmakroner

Hei godtfolk!

Det er 3. søndag i advent og jula nærmer seg med stormskritt. Eg har eksamen på fredag og sitter med siste innspurt, før eg er halvveis i min bachelor i Samfunnsernæring! Du verden så tida flyr…

Idag tenkte eg å dele oppskrift på sukkerfri kokosmakroner. Småkaker laga raskt og enkelt med berre nokre få ingredienser, som er en klassiker til jul hos mange:

IMG_4125

Sukkerfri kokosmakroner, ca. 15 stk
2 eggekviter
100 g sukrinmelis 
1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
130 g kokosmasse
60 g sukkerfri sjokolade (sløyf eller bruk melkefri sjokolade ved melkeallergi. Bruk gjerne mørk sjokolade)


Slik gjer du: 

Ovn. temp 175 grader

1. Pisk eggekvitene med sukrinmelis og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn kokos.
2. Bruk to spiseskeier til å topper av deigen. Legg på eit steikebrett med bakepapir.
3. Steik kokosmakronene midt i ovnen, 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. Følg med!
4. Avkjøl kokosmakronene og pynt med smelta sjokolade om det er ønskelig. Avkjøl.
5. Oppbevar i en lufttett boks.

IMG_4107

Litt sprø på toppen, saftige i midten!

73019_Funksjonell_Mat_Sukrin_sjokolade_med_kokos___1


Denne nye sjokoladen til Funksjonell mat med kokos passer fint å bruke i denne oppskrifta. Det er sukkerfri melkesjokolade med kokos i, som har blitt svært populær etter den kom på markedet! Du finner den her.

IMG_4121

Er du glad i kokos er kokosmakroner en sikker vinner 🙂 

Riktig god søndag til dere alle! 

*

12 kommentarer

  1. Disse så utrolig gode ut. Dette blir prosjektet på kjøkkenet i ettermiddag

    1. Så kjekt å lese, Karen! God baking 🙂

  2. Desse vart kjempegode, men sliter med at den sukkerfrie sjokoladen berre klumpar seg. Den smeltar liksom ikkje heilt. Kva er trikset eller kva gjer eg feil?

    1. Kva type bruker du? Korleis har du smelta den? Har du f.eks fått en dråpe vatn i sjokoladen, så krangler den…

      1. Denne gongen brukte eg Sukkerfritt sin melkesjokolade som er utan tilsatt sukker. Men søtet med stevia står der. Men veit eg har streva med dette før også, men huskar ikkje kva for sjokolade eg brukte då.

      2. Den har eg aldri prøvd før. Men det som gjelder når du alltid skal smelte sukkerfri sjokolade: smelt skånsomt og rør ofte. Kan bruke litt cocosa for å få sjokoladen til å smelte bedre også 🙂

      3. Trur eg kjøpte den på Spar, sto blandt dei glutenfrie produkta og eg smelta i vannbad.
        Tusen takk for tilbakemelding, skal prøve med litt cocosa neste gong

      4. Berre hyggelig 🙂

  3. Audhild

    Dei såg veldig gode ut. Bruker du den kokosmassen som helsekost selger da ?

    1. Nei, eg har ikkje kjøpt kokosmassen på helsekost.

  4. Angelita

    Heisann. Vet du hvor lenge disse holder seg i boks før de blir dårlige ?

    1. Hei! Dei skal vertfall holde seg i ca. 2 veker, litt usikker over det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *