Linda Stuhaug

Annonse

11. desember 2016

Sukkerfri kokosmakroner

Sukkerfri kokosmakroner
Hei godtfolk!
Det er 3. søndag i advent og jula nærmer seg med stormskritt. Eg har eksamen på fredag og sitter med siste innspurt, før eg er halvveis i min bachelor i Samfunnsernæring! Du verden så tida flyr…
Idag tenkte eg å dele oppskrift på sukkerfri kokosmakroner. Småkaker laga raskt og enkelt med berre nokre få ingredienser, som er en klassiker til jul hos mange:
Sukkerfri kokosmakroner, ca. 15 stk 2 eggekviter 100 g sukrinmelis 1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 130 g kokosmasse 60 g sukkerfri sjokolade (sløyf eller bruk melkefri sjokolade ved melkeallergi. Bruk gjerne mørk sjokolade)
Slik gjer du: Ovn. temp 175 grader
1. Pisk eggekvitene med sukrinmelis og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn kokos. 2. Bruk to spiseskeier til å topper av deigen. Legg på eit steikebrett med bakepapir. 3. Steik kokosmakronene midt i ovnen, 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. Følg med! 4. Avkjøl kokosmakronene og pynt med smelta sjokolade om det er ønskelig. Avkjøl. 5. Oppbevar i en lufttett boks.
Litt sprø på toppen, saftige i midten!
Denne nye sjokoladen til Funksjonell mat med kokos passer fint å bruke i denne oppskrifta. Det er sukkerfri melkesjokolade med kokos i, som har blitt svært populær etter den kom på markedet! Du finner den her.
Er du glad i kokos er kokosmakroner en sikker vinner 🙂
Riktig god søndag til dere alle!
*

Hei godtfolk!

Det er 3. søndag i advent og jula nærmer seg med stormskritt. Eg har eksamen på fredag og sitter med siste innspurt, før eg er halvveis i min bachelor i Samfunnsernæring! Du verden så tida flyr…

Idag tenkte eg å dele oppskrift på sukkerfri kokosmakroner. Småkaker laga raskt og enkelt med berre nokre få ingredienser, som er en klassiker til jul hos mange:

Sukkerfri kokosmakroner, ca. 15 stk
2 eggekviter
100 g sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
130 g kokosmasse
60 g sukkerfri sjokolade (sløyf eller bruk melkefri sjokolade ved melkeallergi. Bruk gjerne mørk sjokolade)


Slik gjer du:
Ovn. temp 175 grader

1. Pisk eggekvitene med sukrinmelis og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn kokos.
2. Bruk to spiseskeier til å topper av deigen. Legg på eit steikebrett med bakepapir.
3. Steik kokosmakronene midt i ovnen, 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. Følg med!
4. Avkjøl kokosmakronene og pynt med smelta sjokolade om det er ønskelig. Avkjøl.
5. Oppbevar i en lufttett boks.

Litt sprø på toppen, saftige i midten!


Denne nye sjokoladen til Funksjonell mat med kokos passer fint å bruke i denne oppskrifta. Det er sukkerfri melkesjokolade med kokos i, som har blitt svært populær etter den kom på markedet! Du finner den her.

Er du glad i kokos er kokosmakroner en sikker vinner 🙂

Riktig god søndag til dere alle!

*

Annonse

6 Kommentarer

A

Angelita

15. desember 2019

Heisann. Vet du hvor lenge disse holder seg i boks før de blir dårlige ?

Linda Stuhaug

16. desember 2019

Hei! Dei skal vertfall holde seg i ca. 2 veker, litt usikker over det 🙂

K

Kristin

17. desember 2022

Disse fikk jeg ikke til. De bare smuldret opp. Er det forskjell på kokosmasse, tro? Den stivpiska massen trakk rett inn i kokosmassen (Coop) slik at det bare ble en smuldrete deig. Noen forslag?

Linda Stuhaug

19. desember 2022

Hm så rart! Det skal ikkje vere forskjell på kokosmasser som eg veit om vertfall... Veit ikkje kva som kan ha gått gale her...

B

Bella

20. desember 2022

Jeg også opplevde at de ble tørre og smuldrete med kokosmassen fra Coop. Hele røren hadde mekelig tørr konsistens. Selv med 3 ekstra eggehviter. Dette har ALDRI skjedd meg før!

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Veldig rart!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg