Mandeltopper med sjokolade

Hei!

Det er mange av dere som er like glad i oppskrifta mi på sukkerfri brente mandler som eg er. Brente mandler er jo typisk juleoppskrift, men eg har ei glasskrukke ståande i skapet heile året og bruker som topping på for eksempel yoghurtblandinger. En stor favoritt er gresk yoghurt, bananbiter, brente mandler og honning på toppen, mmm…

Men – idag har eg en oppskrift med nettopp desse brente mandlene. I kombinasjon med sjokolade blir det en nydelig mandelkonfekt med litt cruch og masse smak. Superdigg! Og så lenge du har brente mandlene klare, så lages dei jo på berre 5 minutter 🙂

IMG_4041

Du trenger, 12 stk 
Skivede, brente mandler  – oppskrift her
ca. 50 g sukkerfri sjokolade

Ha mandelene i små konfektformer, deretter smelta sjokolade. Eg hadde også en klype maldonsalt på toppen, men det er heilt valgfritt. Sett i kjøleskap i ca. 10 minutter til sjokoladen er stivna og server!

PS!
– eg lager alltid skivede brente mandler. Oppskrifta kan lages med heile mandler også, er det dette du har må du hakke mandlene grovt.
– bruk den sukkerfri sjokoladen du liker og foretrekker. Eg brukte 72% mørk sjokolade fra merket Cavalier. Bruk gjerne 70% sjokolade du får på butikken, eit sunnare alternativ det også!

IMG_4039

Idêen til denne oppskrifta fikk eg av randi_sprudlendesunn på instagram 🙂 Ho hadde nemlig mine brente mandler og dyppa i mørk sjokolade – eg synes det hørtes så godt ut og måtte lage lignande variant sjølv!

IMG_4035

Sprøtt, søtt og litt salt – godt! Har du andre typer brente nøtter kan du fint bruke det også 🙂

IMG_4050


Er du kanskje innom her i håp om å finne oppskrift på lussekatter idag?
Eg hadde i utgangspunktet tenkt å dele en glutenfri oppskrift med dere som vi lagde på skulen forrige veke – men eg vil heller anbefale å bruke oppskrifta mi på sukkerfri gjærdeig og tilsette safran 🙂

IMG_2881-2

Oppskrifta finner du blant anna HER, der eg har brukt den til å lage sukkerfri skuleboller.

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du baker lussekatter med denne oppskrifta idag! 

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Ranveig

    Hvilken sjokolade bruker du som er sukkerfri? Har sjekket helsekost, og den sjokoladen som er sukkerfri har jo mye karbohydrater/kcal. Ha en strålende jul 🙂

    1. Svarte deg på forrige kommentar 🙂 God jul!