Linda Stuhaug

Annonse

15. desember 2016

Sprø krumkaker uten sukker

Sprø krumkaker uten sukker
Hei alle sammen!
Oppskrift på sukkerfri krumkaker har vært ekstremt etterspurt i år. Idag deler eg endelig oppskrift! Krumkakene blir sprø, søte og gode – håper det frister:
Sukkerfri krumkaker, 15-20 stk 2 egg 60 g sukrin gold 20 g sukrin+ 100 g ekte smør, smelta og avkjølt 100 g hvete/speltmel 1/2 ts kardemomme 3 ss kaldt vatn
Slik gjer du: 1. Visp egg, sukrin gold og sukrin+ til eggedosis – en luftigere og lysere blanding. 2. Tilsett smør, mel og kardemomme. Rør inn kaldt vatn. 3. La røra svelle ca. 30 minutter i kjøleskap. Tilsett ekstra vatn om nødvendig, men steik gjerne ei prøvekake først. 4. Legg en stor teskei røre i midten av eit varmt krumkakejern, trykk godt ned og steik gylne. Rull krumkakene rundt kremmerhus, eller legg i en kopp dersom du ønsker krumkakeskåler. 5. Avkjøl og oppbevar i tett boks.
Eg anbefaler å følge oppskrifta i forhold til søtning og tørrvarer for å sikre deg sprø krumkaker, så ingen tips eller alternativer denne gang. Eg har nemlig prøvd med blant anna kun sukrin+, men da blei krumkakene mjuke etter eit døgn.
Her er det siste innspurt på eksamensfronten og mange ting som skal både fikses og pakkes før juleferie og heimreise imorgon. Det går litt seinare med besvaring på mail og kommentarer på mine sosiale medier, men det rekner eg med dere forstår 🙂
Ha en fin dag vidare!
*

Hei alle sammen!

Oppskrift på sukkerfri krumkaker har vært ekstremt etterspurt i år. Idag deler eg endelig oppskrift! Krumkakene blir sprø, søte og gode – håper det frister:

Sukkerfri krumkaker, 15-20 stk
2 egg
60 g sukrin gold
20 g sukrin+
100 g ekte smør, smelta og avkjølt
100 g hvete/speltmel
1/2 ts kardemomme
3 ss kaldt vatn

Slik gjer du:
1. Visp egg, sukrin gold og sukrin+ til eggedosis – en luftigere og lysere blanding.
2. Tilsett smør, mel og kardemomme. Rør inn kaldt vatn.
3. La røra svelle ca. 30 minutter i kjøleskap. Tilsett ekstra vatn om nødvendig, men steik gjerne ei prøvekake først.
4. Legg en stor teskei røre i midten av eit varmt krumkakejern, trykk godt ned og steik gylne. Rull krumkakene rundt kremmerhus, eller legg i en kopp dersom du ønsker krumkakeskåler.
5. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Eg anbefaler å følge oppskrifta i forhold til søtning og tørrvarer for å sikre deg sprø krumkaker, så ingen tips eller alternativer denne gang. Eg har nemlig prøvd med blant anna kun sukrin+, men da blei krumkakene mjuke etter eit døgn.

Her er det siste innspurt på eksamensfronten og mange ting som skal både fikses og pakkes før juleferie og heimreise imorgon. Det går litt seinare med besvaring på mail og kommentarer på mine sosiale medier, men det rekner eg med dere forstår 🙂

Ha en fin dag vidare!

*

Annonse

24 Kommentarer

G

Grethe Kvam

6. desember 2023

Går det an å bruke Stevia sweet i stedet for det diasukker du bruker?

Linda Stuhaug

6. desember 2023

Det trur eg ikkje. Men du må gjerne prøve :)

H

Heidi

11. desember 2021

Noen som har prøvd med finesse, i stedet for sukrin+ ?

Linda Stuhaug

12. desember 2021

Vil tru det går fint, så lengd u beholde sukrin gold 🙂

L

Linn

8. desember 2021

Kan jeg bruke Bakesukkr istedenfor sukrin gold og sukrin+ ?

Linda Stuhaug

9. desember 2021

Eg har ingen erfaring med det, men du må gjerne prøve 🙂

S

Sandra

15. november 2021

Går det ann å bruke en vanlig oppskrift med sukker og så bytte sukkeret ut med finesse og halvere mengden? Eller blir ikke det bra?

Linda Stuhaug

16. november 2021

Det er ikkje alltid det fungerer, av og til må det fleire tilpasninger til 🙂

G

Guro

20. desember 2019

Super oppskrift! Krumkakene ble perfekte✨

Linda Stuhaug

21. desember 2019

Hurra, så kjekt å lese, Guro 😀 <3

T

TF

28. november 2019

Forsøkte å lage disse (og fulgte oppskriften nøyaktig), men røra ble ikke spesielt «røre» og kakene lot seg ikke rulle, stivnet ikke og ble fryktelig seige. Har du opplevd det?

Linda Stuhaug

28. november 2019

Nei, det har eg absolutt ikkje opplevd.. Skjønner ikkje kva som har gått gale…

T

Torils S. Norsted

15. desember 2020

Hei. Da har jeg stekt mine første krumkaker u/ sukker. Men de blir ikke sprø. Har fulgt oppskrift, men har nytt jern, så mulig ikke varmt nok. Kan det være grunnen ? Bruker du på det varmeste ? Takk på forhånd.

Linda Stuhaug

15. desember 2020

Hei! Ja, jernet kan absolutt ha betydning 🙂 Men gi krumkakene litt tid, mange som gir tilbakemelding om at krumkakene blir sprø nokon timer etter steiking 🙂

S

Siv Reiersen

13. desember 2020

Hei. Nå lagde jeg likegodt dobbel krumkakedeig og de blir myke, har fulgt oppskriften. Kanskje la den stå over natta??

Linda Stuhaug

14. desember 2020

Dei trenger litt tid på å avkjøle seg før dei blir sprø 🙂

M

May

1. desember 2020

Er det mulig å bruke sukrinmelis?

Linda Stuhaug

2. desember 2020

Eg har ingen erfaring med sukrinmelis, dessverre. Eg er litt redd dei ikkje blir heilt sprø då… :/

H

Hanna Øverleir

26. november 2020

Kan jeg bruke vanlig sukrin i stedet for sukrin pluss? Har ikke sukrin + i butikken her.

Linda Stuhaug

26. november 2020

Det vil eg ikkje anbefale. Då vil eg heller anbefale deg å bruke sukrin gold. Eller bestille sukrin+ heim i posten denne veka, er tilbud på mange nettsider 🙂

M

Martha Andersen

24. november 2020

Er det 50/50 med hvete å spelt mel eller en av de

Linda Stuhaug

25. november 2020

Ein av dei 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg