Linda Stuhaug

Annonse

17. desember 2016

Havrekuler med sjokolade

Havrekuler med sjokolade
Hei og god lørdag!
Det blei en stille dag på bloggen igår, men ny oppskrift får dere idag: havrekuler med sjokolade! Ei populær juleoppskrift for mange som med et par justeringer kan lages litt sunnere, men med samme gode smaken 🙂
Skal man lage noko kjapt, godt og enkelt er desse heilt perfekt. Sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri:
Havrekuler med sjokolade, ca. 25 stk 3 dl havregryn* 3 ss kakao 4 ss sukrin+ * 3-4 ss sterk kaffe 100 g ekte smør* kokos (kan sløyfes)
Slik gjer du: Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett deretter kaffe og smelta smør. Rør god og smak om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak. Sett gjerne deiga i kjøleskap 20-30 minutter, så er den enklare å jobbe med.
Form til runde kuler og rull forsiktig i kokos om du ønsker det. Oppbevares i kjøleskap, dei står seg i vekesvis.
Tips og alternativer* – sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 8 ss sukker. – bruk melkefri margarin framfor smør for melkefri oppskrift. – bruk glutenfri havregryn for 100% glutenfri oppskrift.
Perfekt til en munnfull, passelig mektig og veldig gode!
Nyt lørdagen da dere!
Eg har komt meg heim og må starte på julehandelen idag, puh… sånn er det når eksamensperioden er rett før jul, da må man rett og slett starte når den er ferdig 🙂

Hei og god lørdag!

Det blei en stille dag på bloggen igår, men ny oppskrift får dere idag: havrekuler med sjokolade! Ei populær juleoppskrift for mange som med et par justeringer kan lages litt sunnere, men med samme gode smaken 🙂

Skal man lage noko kjapt, godt og enkelt er desse heilt perfekt. Sukkerfri, glutenfri og kan lages melkefri:

Havrekuler med sjokolade, ca. 25 stk
3 dl havregryn*
3 ss kakao
4 ss sukrin+ *
3-4 ss sterk kaffe
100 g ekte smør*
kokos (kan sløyfes)

Slik gjer du:
Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett deretter kaffe og smelta smør. Rør god og smak om du ønsker den søtere eller med meir kakaosmak. Sett gjerne deiga i kjøleskap 20-30 minutter, så er den enklare å jobbe med.

Form til runde kuler og rull forsiktig i kokos om du ønsker det. Oppbevares i kjøleskap, dei står seg i vekesvis.

Tips og alternativer*
– sukrin+ kan byttes med anna søtning tilsvarande 8 ss sukker.
– bruk melkefri margarin framfor smør for melkefri oppskrift.
– bruk glutenfri havregryn for 100% glutenfri oppskrift.

Perfekt til en munnfull, passelig mektig og veldig gode!


Nyt lørdagen da dere!

Eg har komt meg heim og må starte på julehandelen idag, puh… sånn er det når eksamensperioden er rett før jul, da må man rett og slett starte når den er ferdig 🙂

Annonse

2 Kommentarer

E

Elin Andersen

12. desember 2018

Vet du ca hvor mange kalorier det er i en kule?

Linda Stuhaug

13. desember 2018

Eg rekner ikkje på kalorier 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg