Sukkerfri risboller

Hei alle sammen!

På utkikk etter sukkerfri risboller? Her har dere min beste oppskrift! Det er tredje året eg lager desse, og alle blir like overraska over at dei er sukkerfri. Virkelig gode risboller som smaker som ekte vare 😉

Oppskrifta er svært enkel og den lages på ca. 15 minutter. På ingen måte en tradisjonell oppskrift, men eg liker å lage min egen vri på det, og kvifor ikkje når det funker så bra?

Håper du blir frista: 

IMG_4339

Sukkerfri risboller, 8-10 stk
2,5 dl fløte eller vikingmelk
4 ss sukrin gold
1 ss smør
35 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)
2 ss sterk kaffe
puffa ris


Slik gjer du:

1. Ha fløte/vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar +/- 10 minutter. Du kan også koke massen i en kjele, men det tar lengre tid.

2. Når blandinga er blitt en tjukk, karamellfarga masse rører du straks inn biter av sjokolade. Bland godt før du rører inn kaffe. Vend deretter inn puffa ris til den konsistensen du ønsker.

3. Fordel blandinga i muffinsformer og sett kaldt. Oppbevares i kjøleskap til servering.

IMG_4335

Tips og alternativer!
– bruk laktosefri fløte for laktosefri risboller.

– Sukkerfri mørk sjokolade kan også byttes med 70% eller 86% mørk sjokolade, da får du tak i dei fleste ingrediensene på dagligvarebutikken.

IMG_4343

Har du spørsmål? Spørr gjerne i kommentarfeltet!

Prøver du oppskrifta blir eg superglad for tilbakemelding, enten her på bloggen, på facebook-sida mi her eller på instagram under @lindastuhaug 🙂

Sjokolademassen som blandes inn med den puffa risen er opprinnelig min oppskrift på sjokoladefudge: 

1713031-10-1438248776589


Oppskrifta finner du blant anna her.

Nyt tirsdagen!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Funker det med vanlig sukrin eller må det være gold?

    1. Det funker, men det går utover smaken. Å bruke sukrin i denne oppskrifta er ikkje det verste, men generelt anbefaler eg det sjelden 🙂

  2. Veronica

    Hei Linda! Jeg fikk problemer med at røren skilte seg da jeg blandet inn sjokolade. Har du noen god forklaring på hvorfor? Jeg brukte honning og kremfløte istedenfor yucon sirup og vikingmelk

    1. Okei, rørte du inn sjokoladen med en gang? Dette har eg aldri opplevd før, og desse har eg laga fleire titalls ganger… Var massen heilt ødelagt?

      1. Veronica

        Ja, jeg rørte den inn med en gang jeg tok den av plata. Kanskje massen ikke var ferdig. Vet det er litt vanskelig å forklare, men hvor «stiv» skal massen egentlig være. Tar jo litt lenger tid enn 10 min når jeg bruker kjele og kokeplate, så var ikke helt sikker på når den var ferdig.

      2. Massen skal ha en typisk rømme konsistens. Så ganske fyldig. Det kan være der problemet ligger…

      3. Veronica

        Dette er muligens et dumt spørsmål, men skal sjokoladen være smeltet når man blander den inn eller romtemperatur? Jeg brukte sjokolade som ikke var smeltet.

      4. Nei, sjokoladen smelter jo i karamellblandinga. Så den skal tilsettes i biter 🙂

  3. Hei. Hvor lenge holdere seg i kjøleskap?

    1. Sikkert opp til ei veke. Men risen blir jo litt seigere etterkvart 😉

  4. OMG. Tok si tid, men dei var superdigg 😀 Takk for ei super oppskrift!

    1. Du kokte massen i en kjele kan det høres ut som? 😉 Eg lager dei nemlig på 10 minutter, superdigg!

  5. Disse var supergode! Lagde de i kjele, men er absolutt verdt tiden 🙂

    1. Så bra, Beate 🙂

  6. Gerd Aase Styve

    Hei Linda
    Kan lønnesirup brukes i risbollane dine?

    1. Hei! Det går sikkert fint 🙂

  7. Jeanette

    Hei
    Står å baker nå, men jeg får ikke røra tykk:( Har fulgt oppskrifta. Er inne i 14minuttet i mikroen nå. Har brukt laktosefri matfløte..
    Hva kan væregalt da?

    1. Berre la den stå lengre, tar lengre tid om styrken på mikrobølgeovnen er mindre 😉

  8. Kristine

    Hei 🙂 Kan man bruke Matfløte (lett)? Eller bruker du kremfløte?

    1. Nei, bruk vikingmelk eller kremfløyte 🙂

  9. Tror du man kan bruke puffet havre istedenfor ris?

    1. Tja – det fungerer nok heilt fint 🙂

      1. Kan disse fryses til jul tro?

      2. Trur ikkje dei blir så gode etter frysing :/

  10. Hvor mye puffet ris?:)

    1. Til passe konsistens 😉