Sukkerfri, karamelliserte eplebiter

Hei!

Idag har eg eit sunt, enkelt og smakfullt frukost- eller desserttips til dåkke. Karamelliserte eplebiter passer nemlig like godt til begge deler, alt etter mengde og kva tilbehør du har til 🙂

Som en dessert liker eg å servere i ei skål med gresk yoghurt eller vaniljeyoghurt, og gjerne litt crunchy nøtter. Det samme kan eg gjer til frukost, men då i litt større porsjon. Bruker ofte cottage cheese istedenfor yoghurt, og kanskje litt havregryn eller mûsli i tillegg. Ellers kan dei karamelliserte eplebitane nytast som topping på kjøleskapsgraut, havregraut osv 🙂

IMG_1514

Sukkerfri, karamelliserte eplebiter
1-2 epler
2-3 ss sukrin gold
masse kanel

Kutt eplene i terninger, strø over kanel og sukrin gold (alternativ kan vere brunt sukker, honning eller lignande), og karamelliser 3-4 minutter i mikro til eplene er godt møre. Kan også lages i ovnen på 200 grader, eller i steikepanna. Nyt gjerne varme, eller oppbevar i kjøleskapet og et kalde/varm opp igjen før servering 🙂

IMG_1517

Nydelig godt – og så enkelt!

IMG_1519

God onsdag vidare 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *