Enkel middagspai

Hei godtfolk!

Vi er i gang med den første veka i 2017, og som tidligere vil eg alltid starte mandagen med en kjøttfri rett. Idag serverer eg dere en enkel middagspai med søtpotetbunn og eggeblanding med fetaost, dette er en spennande vri og knallgod kombinasjon, ingen vil tenke over at den er vegetarisk!

Grov, glutenfri, smakfull og enkel å lage:

1713031-11-1422216565838

Middagspai, ca. 4 personer

Grov søtpotetbunn*
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g (glutenfritt) havremel
krydder

1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chili og paprikakrydder.  Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteikpå 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.

Fyll med fetaost
8 egg
2 dl valgfri melk
6 ss fetaost i terninger
grønnsaker – eg brukte spinat, paprika, rødløk
krydder – eg brukte grovkverna chilli, oregano, salt og pepper

3. Ha terninger med fetaost på den forstekte bunnen, gjerne sammen med litt av grønnsakene.
 Visp sammen egg, melk og krydder og hell over paibunnen. Topp med grønnsaker til slutt.
 Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg, ca. 30-40 minutter. Knus over litt ekstra fetaost før servering.

1713031-11-1422216585347

Tips og alternativer*
Ønsker du vanlig, grov paibunn istedenfor søtpotetbunn? Oppskrift finner du HER (denne oppskrifta gir to paibunner).

1713031-11-1422216606525

Server middagspaien med en frisk salat og gjerne kvitløksdressing eller anna dressing etter smak 🙂

1713031-11-1422216625299

Velbekomme – nyt en deilig middag med heile familien!


God mandag alle sammen 🙂 

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Hei! Kanskje dumt spørsmål siden det står at den skal bakes, men kan jeg koke søtpoteten og så mose den?

    1. Eg anbefaler ikkje å koke den, fordi den mister så masse smak og konsistens. Det går altså, men du må nok bruke litt meir mel og smaken blir ikkje heilt like god 🙂

  2. Hei Linda, og godt nytt år. Jeg ønsker meg oppskrift på chilimarmelade uten sukker. Det er veldig godt på hjemmelaget knekkebrød med ost, men inneholder ofte enorme mengder sukker. Takk for at du deler så mange fine oppskrifter. Stå på!

    1. Hei Toril!

      Takk for ønske, dette skal eg skrive ned på lista mi 🙂 Aldri smakt det før, men høres jo veldig godt ut!

      Riktig fin kveld til deg!

  3. Er ikke så veldig glad i fetaost, tror du det går an å bruke Cottage Cheese, eller blir det veldig bløtt? 🙂

    1. Hei!
      Cottage cheese har eg faktisk aldri brukt i pai før, men det går nok heilt fint 🙂 Mister jo en del smak sidan fetaost smaker mykje meir, men bruk gjerne litt ekstra krydder eller urter. Ville også kutta ned til 1 dl melk, og 1 ekstra egg istedenfor.

      Håper det smaker, Lisa!

  4. Ann-Elin

    Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet til?

    1. Ca. 4 personer 🙂 Takk som sa ifra – en liten glipp når innlegget blei posta, men no er det endra!

  5. Hanne Sofie

    Hei, denne så jo helt nydelig ut! Når du baker søtpoteten i mikro hvor mye «varme»bruker du på mikroen?

    1. Hei! Kjører på full guffe eg 🙂

      1. Hanne Sofie

        Så bra, da vet jeg det. Tenkte å prøve å lage denne i morgen!! Kun et spørsmål til; ser det skal være 8 egg i fyllet, i andre paier jeg har laget har det stort sett kun vært 4 egg til samme mengde. Er det mulig å bruke kun 4 egg i stedet?

      2. 4 egg til eg stor pai? Det kan eg ikkje skjønne, da må det vere en liten form, eller at det blir brukt veldig mykje melk. 8 egg er nødvendig for å fylle opp til kanten altså, så vil anbefale deg det 🙂 Du kan jo evt. prøve med 6 egg først, deretter justere med meir om nødvendig.

      3. Hanne Sofie

        Jeg brukte 4 egg og 4 dl melk, altså litt mer melk enn det står i denne oppskriften. Enda ble dette for mye. Hadde holdt med 3 egg og 3 dl melk. Dette er til en stor paiform ja.

      4. Så merkelig! Kanskje paiformen min er veeeldig stor… men melk har jo større volum enn egg også 🙂

  6. Christina

    Denne paien er fantastisk 😀 en favoritt hjemme hos oss! Anbefaler kajennepepper i røra, superdigg 🙂

    1. Oi, det hørtes godt og spenstig ut 🙂 Skal prøvast neste gang!