Linda Stuhaug

Annonse

2. januar 2017

Enkel middagspai

Enkel middagspai
Hei godtfolk!
Vi er i gang med den første veka i 2017, og som tidligere vil eg alltid starte mandagen med en kjøttfri rett. Idag serverer eg dere en enkel middagspai med søtpotetbunn og eggeblanding med fetaost, dette er en spennande vri og knallgod kombinasjon, ingen vil tenke over at den er vegetarisk!
Grov, glutenfri, smakfull og enkel å lage:
Middagspai, ca. 4 personer
Grov søtpotetbunn* 1 søtpotet på ca. 350 g 1 egg 100-120 g (glutenfritt) havremel krydder
1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.
2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chili og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteikpå 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.
Fyll med fetaost 8 egg 2 dl valgfri melk 6 ss fetaost i terninger grønnsaker – eg brukte spinat, paprika, rødløk krydder – eg brukte grovkverna chilli, oregano, salt og pepper
3. Ha terninger med fetaost på den forstekte bunnen, gjerne sammen med litt av grønnsakene. Visp sammen egg, melk og krydder og hell over paibunnen. Topp med grønnsaker til slutt. Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg, ca. 30-40 minutter. Knus over litt ekstra fetaost før servering.
Tips og alternativer* Ønsker du vanlig, grov paibunn istedenfor søtpotetbunn? Oppskrift finner du HER (denne oppskrifta gir to paibunner).
Server middagspaien med en frisk salat og gjerne kvitløksdressing eller anna dressing etter smak 🙂
Velbekomme – nyt en deilig middag med heile familien!
God mandag alle sammen 🙂
*

Hei godtfolk!

Vi er i gang med den første veka i 2017, og som tidligere vil eg alltid starte mandagen med en kjøttfri rett. Idag serverer eg dere en enkel middagspai med søtpotetbunn og eggeblanding med fetaost, dette er en spennande vri og knallgod kombinasjon, ingen vil tenke over at den er vegetarisk!

Grov, glutenfri, smakfull og enkel å lage:

Middagspai, ca. 4 personer

Grov søtpotetbunn*
1 søtpotet på ca. 350 g
1 egg
100-120 g (glutenfritt) havremel
krydder

1. Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør, 8-10 minutter. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader – men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Av krydder så brukte eg salt, pepper, grovkverna chili og paprikakrydder. Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette. Forsteikpå 180 grader i 15-20 minutter, i mellomtida kan du lage til fyllet.

Fyll med fetaost
8 egg
2 dl valgfri melk
6 ss fetaost i terninger
grønnsaker – eg brukte spinat, paprika, rødløk
krydder – eg brukte grovkverna chilli, oregano, salt og pepper

3. Ha terninger med fetaost på den forstekte bunnen, gjerne sammen med litt av grønnsakene. Visp sammen egg, melk og krydder og hell over paibunnen. Topp med grønnsaker til slutt. Steik midt i ovnen på 180 grader til eggeblandinga har satt seg, ca. 30-40 minutter. Knus over litt ekstra fetaost før servering.

Tips og alternativer*
Ønsker du vanlig, grov paibunn istedenfor søtpotetbunn? Oppskrift finner du HER (denne oppskrifta gir to paibunner).

Server middagspaien med en frisk salat og gjerne kvitløksdressing eller anna dressing etter smak 🙂

Velbekomme – nyt en deilig middag med heile familien!


God mandag alle sammen 🙂

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg