Torsk med søtpotetmos, bacon og erter

Det er en kombinasjon med torsk som eg alltid går tilbake til, og det er torsk med søtpotetmos. Smakane passer så utrulig godt ilag, har du ikkje prøvd det enda, så er det på høg tid! Med litt bacon og erter på samme tallerken blir det en kvardagsmiddag som ganen jubler av, og det beste er at den lages på 20-30 minutter 🙂

Torsk blir fort tørt og smaklaust, men med riktig tilbehør og tilberedning, så er det berre fantastisk godt. Håper det frister:

IMG_3996

Torsk med søtpotetmos, bacon og erter, 2 porsjoner
500 g søtpotet
500 g torskefilêt
100 g bacon
200 g fryste erter
smør
salt og pepper

Slik gjer du:
Skrell og del søtpotet i grove biter. Kok møre, hell av vatnet og mos sammen med litt salt og pepper.

Steik bacon og erter i smør til baconet er gjennomstekt. Sett til side og steik torsken i samme panne, 2-3 minutter på kvar side til torskefilêtene er gjennomstekt.

Server straks!

IMG_4021

Det er ikkje før det siste halvåret at eg har begynt å pannesteike torsken framfor å ovnsbake den, og det smaker så utrulig masse bedre! Torsken blir saftig, smakfull og smelter nesten på tunga.

IMG_4007

God middag!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Namnam! Dette må jeg prøve, godt med litt hverdagsmiddager igjen 🙂 Jammen skal jeg prøve meg på pannesteking også, her har det også gått i ovnsbaking foreløpig.

  1. Ja, ikkje sant! Prøv deg på pannesteiking, det er så mykje bedre 🙂 Kommer fortsatt til å ovnsbake en del, eg synes det er så greit å hive alt i ovnen, så en god miks blir det nok!

 2. Hei 🙂

  Jeg har akkurat begynt å lese bloggen din. Idag laget jeg kremet torskegryte og de der kinder-konfektene. Det ble dødsgodt alt sammen og du har fått deg en fast følger i meg 🙂 Tusen takk for fantastiske oppskrifter ! Gleder meg til å lage mer av dem Vurderer å lage boller allerede ikveld 🙂

  1. Hei Nora!
   Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Håper du finner masse matinspirasjon her framover, gleder meg til å høre meir fra deg 🙂 Ha en fin onsdag!

 3. Astrid Sofie

  Blir det godt med sei og trur du?

  1. Ja, det trur eg blir godt 🙂

 4. Hanne Sofie

  Lagde denne idag og dette var en helt fantastisk rett! Blandet en vanlig potet og litt smør og melk i søtpotetposen i tillegg og det var helt nydelig! Tusen takk for en fantastisk oppskrift, denne blir nok servert ofte hjemme med oss!

  1. Så kjekt med tilbakemelding, Hanne Sofie 😀 En glede å inspirere!
   Håper du får en fin mandagskveld 🙂

 5. I dag fikk jeg endelig laget dette til middag, ble utrolig godt! Super smakskombinasjon, falt virkelig i smak 😀 Blir reprise i morgen, skal nok være litt snillere med varmen på torsken… Var overraskende godt og lettvint å pannesteke den 🙂

  1. Ikkje sant kombinasjonen er knallgod? Nam! Virkelig eit godt tegn når det blir reprise imorgon, da har retten falt i smak 🙂

 6. Hei, Linda!

  Denne ser SÅ digg ut! Jeg er litt dårlig med fisk, Så lurer. Hvordan gjør du det med fisken? Bruker du fersk torsk, eller tiner du opp? Er det egentlig noe forskjell her?

  1. Eg bruker fersk, naturell torskefilet ja – synes absolutt det er det beste når den skal pannesteikast 🙂