Proteinrike havrerundstykker på under 30 minutter

Hei alle sammen!

Oppskrifta mi på proteinrikt havrebrød er eit av dei mest populære i 2016. Her har du samme varianten, berre forma til rundstykker istedenfor 🙂 Saftige, smakfulle rundstykker som verken trenger elting eller heving, med næringsrike ingredienser du finner på dagligvarebutikken.

Rør sammen deiga, form til rundstykker og steik til dei er gylne. Iløpet av 30 minutter kan du ha ferske rundstykker på bordet:

IMG_0401

Proteinrike havrerundstykker, 6 stk 
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
100 g havregryn
150 g havremjøl
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du: 
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn inn havregryn og havremjøl. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske 2-3 dager.

PS! Du kan gjerne doble eller triple deiga når du først er i gang. Rundstykka kan fint frysast!

IMG_2932

Tips og alternativer*
for garantert glutenfri rundstykker: bruk glutenfri havregryn og havremjøl.

– for ekstra smak og næring kan du gjerne tilsette hakkede nøtter, frø eller kjerner i deiga eller strø på toppen.

– smakstilsett gjerne med urter eller ulike krydder for en spennande vri!

IMG_2945

Nyt havrerundstykkene som tilbehør til salat, suppe eller gryte.  Dei smaker godt med både salt og søtt pålegg, og kan nytes til alle dagens måltider 🙂

IMG_0405

Heimelaga fersken syltetøy uten sukker finner du oppskrift på HER.

Perfekte rundstykker til frukost eller i matpakken til både store og små! Desse inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

56 kommentarer

  1. Lisa Marie

    Hei Linda! Jeg er allergisk mot egg, så lurte på om det går fint å lage de uten? Evt om det er noe jeg kan erstatte eggene med? 🙂

    1. Hei! Kan du bruke «no egg» erstatter? Eg aner ikkje korleis desse blir uten egg, men du kan jo prøve, det er mulig det går fint 🙂

  2. Hei! 🙂
    Kom over bloggen din for noen dager siden, og jeg elsker den! Har brukt mange timer de siste dagene på å se gjennom oppskriftene dine, og har funnet myye jeg skal lage fremover:-) ENDELIG en plass der jeg kan finne, enkle, gode og sunne oppskrifter!!:) Skulle ønske jeg kom over bloggen din tidligere, er blitt så utrolig matinspirert.
    Hilsen fra ny fast leser:D

    1. Hei Annika 😀 Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min! Håper eg kan inspirere deg masse framover, og ikkje minst at oppskriftene mine faller i smak hos deg 🙂 Håper å høre meir fra deg framover, alltid kjekt med tilbakemeldinger om du har prøvd noko nytt.

      Klem fra meg!

  3. Bente G. Pettersen

    Hei Linda, jeg er allergisk til melkeprotein. Jeg kan bruke soyayoughurt, men vet du hva jeg kan bruke for å erstatte cottage cheese. Og, har du annet alternativ til å bytte ut kesam med vanlig soyayoughurt?

    1. Hei! Du kan prøve soyayoghurt som erstatning for kesam, og kokoskrem som erstatning for cottage cheese. Eg har ikkje prøvd det sjølv altså, men eg rekner med det skal gå bra 🙂 Gi meg gjerne en tilbakemelding!

  4. Hei! Brukar du stavmikser når du har hatt oppi havremel og havregryn og? Eg må bruke glutenfri havregryn og dei er så store.. veit ikkje ka eg har gjort feil men mine vart absolutt ikkje så flotte som dine 😀

    1. Hei! Nei, det gjer eg ikkje. Rører berre sammen. Eg bruker alltif lettkokte havregryn, så det har nok litt med det å gjere 🙂 Du kan evt. kjøre dei store grynene litt i foodprosessor, berre så dei blir littegrande mindre i størrelsen 🙂

  5. Lagde disse I dag. Utrolig gode. Og at det er fort gjort å bake dem, gjør det bare enda bedre. Disse kan fort bli en favoritt hjemme hos oss.

    1. Så hyggeli å lese, Anita 🙂 Perfekt å fylle opp fryseren med også, så er dei alltid tilgjengelig!

  6. Charlotte

    Vet du ca kcal i per rundstykke ?:-)

    1. Rekner ikkje på kaloriene eg 😉

  7. Kristin

    Disse ble kjempegode, hadde ikke trodd at de skulle smake akkurat som «vanlige» rundstykker. Nydelig til søndagsfrokosten:)

    1. Så kjekt du likte oppskrifta! Desse er en slager til helgefrukosten 🙂 Fortsatt fin helg <3

  8. Martine

    Hei, nå har jeg lagd disse deilige rundstykkene dine et par ganger, men jeg lurer på om det et meningen at deigen skal være litt klissete? Dine rundtstykker ser langt bedre ut enn mine

    1. Hei! Ja, det er meininga at deiga skal være klissette 🙂 Eg pleier å bruke vatn på hendene og forme dei, slik at dei har en glatt overflate før dei steikast. Prøv dette neste gang, så skal du sjå at dei får samme utseende som mine!

      1. Martine

        Det skal jeg prøve neste gang! Tusen takk 😉

      2. Berre hyggelig!

  9. Jeg tilsatte ca 1 revet gulrot og 2ss chiafrø penslet med egg og toppet med solsikkekjerner.. skikkelig digg!

    1. Har faktisk en egen oppskrift i arkivet med akkurat det samme, utenom chiafrø 🙂 Blir veldig godt med revet gulrot i!

  10. Hei
    Lurer på hva man kan erstatte kesam/cottage cheese med? Og kan man ev bytte noe av havren med eks mandelmel?

    1. Ps melkeallergi ;p

      1. Visst det er melkeallergi – kva pleier du å bruke framfor kesam/cottage cheese eventuelt? 🙂

    2. Eg har ikkje eit supergodt alternativ til cottage cheese/kesam :/ Har prøvd med kokoskrem, og det går, men blir ikkje heilt det samme. Men du kan jo prøve det eventuelt 🙂

      Litt av havremelet kan nok bytter med mandelmel!

  11. Hei Linda,
    Hvor kjøper du havremel? Har sjekket i flere butikker, men finner det ikke 🙂

    1. Hei! Du får kjøpt det på dei fleste dagligvarebutikker 🙂 Spørr etter det, og visst dei ikkje har det kan du be dei ta det inn. Men du kan fint lage havremel sjølv ved å male havregryn i en blendar!

  12. Hvad er letkogte havregryn? Køber du dem sådan eller koger du selv?

    1. Nei, det er «små» havregryn og ikkje store. Men du kan bruke store og 🙂

  13. Hei Linda! Oppdaget bloggen til tilfeldig for noen uker siden, og har prøvd mange av oppskriftene dine. Venter spent på ukemenyen hver gang! Masse gode og sunne oppskrifter til hele familien uten «rare» ingredienser som er vanskelige å få tak i. I dag har jeg hatt en «Linda-dag» på kjøkkenet som resulterte i proteinrundstykker (bruker muffinsbrett så de blir høyere og flyter utover), sjokoladekjeks, sjokoladeis og milkshake. Gleder meg til å følge deg videre! Mvh Wenche

    1. Så hyggelig at du har oppdaga bloggen min, Wenche 😀 En Linda-dag på kjøkkenet høres ut som en bra dag på kjøkkenet 😉 Håper eg kan inspirere deg masse vidare! Fortsatt god sommar 🙂

  14. Lene sandaker

    Prøvde lage disse i dag. Men de ble bare så harde og kompakte. Skikkelig tunge. Blir de sånn eller har jeg gjort noe feil tro?

    1. Svart deg på mail 🙂

  15. Hei. Først og fremst, takk og lov for at du skriver denne bloggen! Er akkurat ferdig med disse rundstykkene nå, smaker supergodt. Jeg doblet oppskriften, men syns deigen ble litt hard. Burde jeg tilføre mer væske, så lenge jeg dobler oppskriften?
    Gleder meg masse til å prøve andre oppskrifter. Tusen takk for at du holder på:)

    1. Takk for hyggelige ord, Maria! Det er en glede å dele på denne bloggen 🙂 Neida, du skal ikkje endre noke på oppskrifta sjølv om du dobler den. Deiga skal vere litt hard på denne 🙂

  16. Hei. Jeg har laget disse rundstykkene i dag, men de blir veldig kompakte. På bildene ser ikke dine sånn ut. Lurer på om jeg gjør noe feil? Følger oppskriften til punkt i prikke vel og merke. Også måtte jeg steke de veldig lenge før de i det hele tatt fikk litt farge :/

    1. Du har nok ikkje gjort noke feil om du har fulgt oppskrifta. Dei skal vere litt kompakte 🙂

  17. Anniken

    Hei! Vil det fungere å lage deigen kvelden før, sette den i kjøleskapet, for så å rulle ut og steke rundstykkene dagen etter?

    1. Ja, men då vile eg brukt litt mindre havre 🙂

  18. Christine proteus89

    Disse skal jeg lage til frokost i morgen!
    Hvis jeg bytter havregryn og kun bruker havremel, blir blandingsforholdet det samme da? 🙂

    1. Ja, vertfall nokolunde 🙂 Kjenn litt på deiga underveis, men eg rekna med det blir det samme!

      1. Christine proteus89

        Det fungerte kjempebra! Samme blandingsforhold. Så supersaftige og gode! Noe av de beste rundstykkene jeg har spist 🙂

  19. Gunhild

    Hei. Eg syns det er vanskeleg å finne gode oppskrift på rundstykker med lite karbohydrat, uten cottage cheese (og uten altfor mange egg).
    Har du noko gode forslag?

    1. Ikkje blant mine oppskrifter, nei. Eg har berre oppskrifter med havregryn/havremjøl og andre mjøltyper, dessverre 😉

  20. Hei!
    Trur jeg har sett dette spm før, men finn det ikke igjen…. Kan jeg erstatte kesam med creme fraiche?

    1. Ja, det kan du 🙂

  21. Andreas

    Hei! Etter å ha stekt dem i godt og væl 20 minutter tok jeg de nå ut og har latt dem stå og lufte seg. Rundstykkene er fortsatt seige inni, hva gjør jeg feil 🙁

    1. Seige eller ikkje gjennomstekte? Desse skal ikkje bli som luftig gjærbakst, altså. Men om dei ikkje er gjennomstekte må du rett og slett berre steike dei lengre 🙂

  22. Har du rundstykker uten havre? Jeg vil gjerne prøve meg med rundstykker og brød uten gluten og jeg får ikke takk i lgutenfri havre hvor jeg bor.
    Tusen takk

    1. Nesten alle rundstykka mine er med havre, hehe. Men du kan erstatte det med grov mjøltpe (havremjøl) og evt. bokhvete framfor havregryn? 🙂 Ellers går det jo an å prøve seg litt fram med andre grove mjøltyper!

  23. Hei, super oppskrift forresten ☺️ Men vet du ca proteininnhold pr. Rundstykke?

    1. Nei, eg rekna ikkje på slikt 🙂 Kjekt du liker oppskrifta, Silje 😀

  24. Tusen takk for en genial oppskrift. Disse er blitt fast innslag når vi har rundstykker som tilbehør til middag. Jentungen har dilla, så hun spiser dem både til frokost og lunsj – hver dag.

    1. Hurra, så bra 😀 Ekstra stas når oppskriftene også faller i smak hos dei små!

  25. Hei! Hva om jeg ikke har kesam? Kan jeg erstatte det med litt ekstra cottage cheese? 🙂

    1. Ja, evt. rømme/creme fraiche 🙂