Linda Stuhaug

Annonse

Ekstra smakfull fruktsalat

Ekstra smakfull fruktsalat
God fredag alle sammen!
Det er mange som synes frukt er litt kjedelig. Sjølv elsker eg frukt, og sliter meir med å begrense meg enn å spise for lite… Fruktsalat er en super måte å lage til frukten på for at den skal bli litt meir spennande, med litt deilig tilbehør er det en perfekt kvardagsdessert for både store og små!
Denne fruktsalaten består ikkje berre av mange gode frukter, men også en søt-syrlig lake som gjer fruktsalaten ekstra smakfull. Dette er ikkje nødvendig, men gjer fruktsalaten virkelig hakket bedre, så det anbefales å prøve!
Du kan selfølgelig mikse og trikse med dei fruktene du liker best og har tilgjengelig. Eg har laga forskjellige fruktsalater, og synes desse fruktene passer utrulig godt sammen, både med tanke på smak, syrlighet, sødme og konsistens:
Ekstra smakfull fruktsalat, 4 porsjoner 1/2 ananas 1/2 pk. lilla druer 1 grønt eple 1 appelsin 1-2 bananer 150 g friske bringebær
Lake: 100 g fibersirup clear* saft fra 1-1,5 stor sitron 2-3 ss sukrin gold 1-1,5 dl vatn
Tilbehør: gresk yoghurt/vaniljeyoghurt/kesam eller lignande sukkerfri, brente og skivede mandler, oppskrift HER
Slik gjer du: Ha ingrediensene til laken i en liten kjele og varm opp på svak varme til alt er oppløyst. Sett til side og avkjøl.
Kutt frukten i små biter og ha i en skål. Hell over den avkjølte laken og rør godt.
Server med en god klatt yoghurt eller kesam og eit dryss brente mandler på toppen. Nyt 🙂
Tips og alternativer*fibersirup clear kan byttes med fibersirup gold, eventuelt honning. Da kan du nok sløyfe sukrin gold, eller bruke litt mindre. Smak til!
– det er utrulig godt med litt crunch på fruktsalaten. Eg har alltid sukkerfri, brente mandler i kjøkkenskapet, men du kan selfølgelig bruke nøytrale nøtter som du hakker opp også.
Når fruktsalaten blei servert på julafta hadde vi krem og vaniljesaus som tilbehør, i tillegg til hakka, mørk sjokolade. Litt ekstra luksus til helg og høgtid – men oppskrifta ovenfor passer perfekt som en sunn dessert i kvardagen 🙂
Da vil eg til slutt ønske dere alle en riktig fin helg <3 Eg er fortsatt heime i trivselsfylket, men reiser tilbake til Oslo på søndag for å kjøre i gang mitt fjerde semester i Samfunnsernæring, det gledes!
*

God fredag alle sammen!

Det er mange som synes frukt er litt kjedelig. Sjølv elsker eg frukt, og sliter meir med å begrense meg enn å spise for lite… Fruktsalat er en super måte å lage til frukten på for at den skal bli litt meir spennande, med litt deilig tilbehør er det en perfekt kvardagsdessert for både store og små!

Denne fruktsalaten består ikkje berre av mange gode frukter, men også en søt-syrlig lake som gjer fruktsalaten ekstra smakfull. Dette er ikkje nødvendig, men gjer fruktsalaten virkelig hakket bedre, så det anbefales å prøve!

Du kan selfølgelig mikse og trikse med dei fruktene du liker best og har tilgjengelig. Eg har laga forskjellige fruktsalater, og synes desse fruktene passer utrulig godt sammen, både med tanke på smak, syrlighet, sødme og konsistens:

Ekstra smakfull fruktsalat, 4 porsjoner
1/2 ananas
1/2 pk. lilla druer
1 grønt eple
1 appelsin
1-2 bananer
150 g friske bringebær

Lake:
100 g fibersirup clear*
saft fra 1-1,5 stor sitron
2-3 ss sukrin gold
1-1,5 dl vatn

Tilbehør:
gresk yoghurt/vaniljeyoghurt/kesam eller lignande
sukkerfri, brente og skivede mandler, oppskrift  HER

Slik gjer du:
Ha ingrediensene til laken i en liten kjele og varm opp på svak varme til alt er oppløyst. Sett til side og avkjøl.

Kutt frukten i små biter og ha i en skål. Hell over den avkjølte laken og rør godt.

Server med en god klatt yoghurt eller kesam og eit dryss brente mandler på toppen. Nyt 🙂

Tips og alternativer*
fibersirup clear kan byttes med fibersirup gold, eventuelt honning. Da kan du nok sløyfe sukrin gold, eller bruke litt mindre. Smak til!

– det er utrulig godt med litt crunch på fruktsalaten. Eg har alltid sukkerfri, brente mandler i kjøkkenskapet, men du kan selfølgelig bruke nøytrale nøtter som du hakker opp også.

Når fruktsalaten blei servert på julafta hadde vi krem og vaniljesaus som tilbehør, i tillegg til hakka, mørk sjokolade. Litt ekstra luksus til helg og høgtid – men oppskrifta ovenfor passer perfekt som en sunn dessert i kvardagen 🙂

Da vil eg til slutt ønske dere alle en riktig fin helg <3 Eg er fortsatt heime i trivselsfylket, men reiser tilbake til Oslo på søndag for å kjøre i gang mitt fjerde semester i Samfunnsernæring, det gledes!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg