Steinbit i form med krema purreløksaus

Heisann!

Eit av ønskene som gjekk igjen når eg spurte dere på facebook-sida mi HER om kva dere ville ha meir av i 2017, så var det blant anna meir varierte fiskemiddager og sunne, raske og enkle kvardagsmiddager. Her slår eg to fluer i en smekk og gir dere en deilig steinbitform med krema purreløksaus, servert med søtpotetmos og brokkoli. Skikkelig digg fiskemiddag som lages med få ingredienser, men likevell inneholder mykje smak og god næring.

Middagen kan gjerne varieres med ulike typer fisk og tilbehør, men denne kombinasjonen var veldig god og anbefales på det sterkaste:

IMG_4495

Steinbit i form med krema purreløksaus, 4 porsjoner
6-8 steinbitfilêter, uten skinn og bein
2 bokser, 600 g creme fraiche
1 stk purreløk, evt. 1 bunt vårløk
2-4 ss fiskefond, evt. 1 stk fiskebuljong*
salt og pepper

Tilbehør
800 g søtpotet
1-2 stk brokkoli

Slik gjer du: 
Ovn.temp 180 grader

1. Start med søtpotetene. Skrell og del i mindre biter, kok møre. Mos med stavmikser med eit dryss salt og pepper.

2. Mens søtpotetene koker lager du til resten. Skjær vekk det sleipe skinnet på undersida av steinbitfilêtene, legg en passelig ildfast form. Skjær purreløk på langs og vask godt, deretter i små biter du drysser over steinbitfilêtene i formen.

3. Kok opp creme fraiche med fiskefond eller fiskebuljong til den er oppløyst. Smak til med fiskefond, salt og pepper. Hell sausen over formen. Steik midt i ovnen ca. 20 minutter.

4. Kok brokkolibuketter 2-3 minutter. Server straks, ha gjerne over litt pressa sitronsaft over fisken om du liker det 🙂

IMG_4482

Tips og alternativer*
– eg bruker ofte Jacbs Utvalgte fiskefond. Den har eit greit næringsinnhold og er god på smak.
– for variasjon kan steinbitfilêt gjerne byttes med anna fisk, som for eksempel torsk, laks eller ørret.
– smakstilsett gjerne sausen med ekstra krydder eller ferske urter.

IMG_4493

Velbekomme  og god middag 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Marianne

    Dette var digg!

    1. Så bra, Marianne! Takker for tilbakemelding 🙂

  2. Hvor kjøper du steinbit?

    1. Det får du i dagligvarebutikken 🙂 Eg har kjøpt bå både Kiwi og Rema 1000 tidligere!

  3. Fant det på Rema 1000 rett etter jeg spurte! Samboeren min og jeg prøvde retten i helgen og det var SÅ digg. Tusen takk for oppskrifta!

    1. Så hyggelig, Vilde! Kjekt middagen falt i smak hos dere 🙂

  4. Hei… trur du det går an me lettsaltatorsk??

    1. Hei!
      Ja, det rekner eg med skal gå fint 🙂

  5. Christine

    Hei. Bruker du vanlig creme fraishe eller lettere variant?:)

    1. Alt etter kva eg har tilgjengelig, men bruker ofte den med 19% fett 🙂 Altså ikkje den magraste, men heller ikkje den feitaste.

  6. Lagde denne retten idag, men hva var egentlig grunnen til at sausen skulle bli gratinert sammen med fisken? jeg lå merke til at den hadde skilt seg litt når jeg var ferdig, så er det ikke bedre og bare gratinere fisken og helle på saus etterpå?

    1. Kvifor ikkje, tenker eg? Det er jo for å få en litt ny vri på fiskeretten, sausen må da ikkje alltid vere på sida 😉 Kva type creme fraiche brukte du?

      1. Jeg lagde 1 porsjon, så jeg brukte 1 boks creme fraiche som var 300g og jeg brukte den 10% fett typen.

      2. Ja, men den skiller jo seg såklart… Den er så mager at den knapt tåler oppvarming 😉