Energikuler med sjokolade

Hei alle sammen!

Snacks og mellommåltider er veldig etterspurt her inne, og samme med søte oppskrifter uten helsekostprodukt. I dagens oppskrift slår eg tre fluer i en smekk, desse passer perfekt som sunn snacks, mellommåltid og dei lages med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!

Energikulene kan du oppbevare i fryseren i vekesvis, så har du søt snacks tilgjengelig om du plutselig blir fysen, eller trenger rask energi mellom slaga. Pakk gjerne med deg nokre stykker i en liten boks i veska og ha som mellommåltid iløpet av dagen, påfyll før/etter trening eller på tur.

Kulene er naturlig uten tilsatt sukker, gluten og melk:

IMG_4423

Energikuler med sjokolade, ca 40-50 stk
200 g ferske dadler (vekt uten stein)
150 g usalta cashewnøtter (eller andre nøtter)
100 g havregryn
3-4 ss kakao (smak til)
2/3 ts maldonsalt
evt. 1-2 ss smør eller kokosolje

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn, fuktig masse, dette tar gjerne nokre minutter.

Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, tilsett 1-2 ss smelta smør eller kokosolje og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen.

Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. La kulene stå minst 30 minutter i fryseren for å sette seg. Oppbevarast i en matboks i fryseren eller kjøleskapet. Kulene står seg leeeenge.

IMG_4429

Tips og alternativer*
Tåler du ikkje nøtter? Bruk solsikkekjerner eller pinjekjerner.

Dropp gjerne kakaoen for nøytrale energikuler. Kan også smakstilsettes med andre smaker, som vaniljepulver eller supermat om du er fan av det.

IMG_4445


Søte, seige, energirike med både sunt fett, karbohydrater og litt proteiner. Nam!

*

Heilt på tampen så vil eg berre sei at eg savner litt fleire ord fra dokke. Kommenteringa går i berg- og dalbaner selfølgelig, men det klikker seg inn rundt 7000-10.000 unike lesere kvar einaste dag på bloggen min, og det er ikkje mange som legger igjen nokre ord. Når innlegg og oppskrifter ikkje får tilbakemelding, så aner eg ikkje korleis det blit tatt imot, og om eg skal fortsette med samme typen vidare. Dette gjelder det meste, både enkle oppskrifter, temainnlegg, tips og råd, tanker rundt mat, kosthold og trening, og det eg ellers deler.

Er det kanskje fordi det er komplisert å kommentere? Er det noke eg gjer feil/annleis i forhold til før? Er det noke du ønsker eg skal gjere annleis? Dere var mykje meir aktive før, sjølv om lesertallene var lavere.

IMG_6165

Gi meg en tilbakemelding på det, så eg veit om det er noko eg må endre på! Alt fra det tekniske, til korleis innleggene blir lagt opp, kva eg deler eller andre ting du tenker på.

Ha en nydelig dag da alle sammen! Eg har studiedag og skal få gjort unna en heil del jobb og studier før en sosial og aktiv ettermiddag med både trening og middag med ei god venninne. Matgleden er best å dele med fleire, veit dere 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

202 kommentarer

 1. laget disse i går kveld, supergode:)

  1. Så bra du likte dei, Maren 🙂

 2. Genialt! Sunt, enkelt og godt – takk for oppskriften!

  1. Versegod Tanja – en glede å dele 🙂

 3. Hei, er ikke flink til å kommente generelt på blogger osv..men er stor fan av deg og oppskriftene dine

  1. Tusen takk for det, Grete! Setter eg pris på å lese 🙂

 4. Hei! Bloggen din er kjempe bra! Og oppskriftene er helt supre!
  Ha en fin dag videre 🙂

  1. Tusen takk for det, Mari 🙂

 5. Elisabeth

  Du etterlyser tilbakemelding ser jeg fra oss som er gjester på din side. For det første har har du lagt mye arbeid i denne bloggen og har masse flotte retter. Så er vi mennesker mye mer aktiv på nett og «kruser» rundt og sjekker alt mulig om mat, nyhet med mere. Så vi kansje blir mindre opptatt av å gi tilbakemelding til dere som legger ut så mye bra til oss andre.
  Stå på, vær den du er og tenk at når du har mange som leser så har du noe vi ønsker å se! Lykke til videre.
  Mvh Elisabeth

  1. Takk for varmande ord, Elisabeth 🙂 Veldig hyggelig lesing!

   Ha en riktig fin torsdagskveld <3

 6. Hei,
  hvilken type kjøkkenmaskin bruker du til å lage disse? 🙂

  1. Foodprosessor/kraftig blender som det står i innlegget 😉 Foodprosessoren min er fra Braun (gammel) og blenderen min er fra Electrolux 🙂

   1. Takk for raskt svar 🙂
    Skjærer du dadlene opp i veldig små biter før du har de i blenderen? Og er det i en spesiell rekkefølge du har de i mikseren?
    Mine blendere gikk enten varm eller ville ikke blande miksen 😛

   2. Nei, eg hiver alt i blenderen på samme tid. Kutter ingenting på forhånd, då hadde eg skrevet det 🙂
    Blenderen må være, som det står, av den kraftige varianten. Har du det?

 7. Ragnhild

  Disse ser så utrolig gode ut! Prøver å bli sunnere i matveien og du gir super inspirasjon! Digger deg!

  1. Ragnhild

   Kan du forresten også tipse om hvilke maskiner du bruker?
   Her en dårlig gammel blender og ingen foodprosessor

   1. Synes foodprosessor eller kraftig blender er nok informasjon eg?
    Men blenderen min er fra Electrolux og foodprosessoren fra Braun 🙂

  2. Så hyggelig, Ragnhild! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

 8. Syntes bloggen har blitt mye mer komplisert på mobilen i alle fall. Stort sett der jeg leser den ifra, og jeg finner ikke alltid kommentarfeltet ☹️️ Men du er flink, stå på!

  1. KOmmentarfeltet skal komme opp på mobilen når du klikker deg innpå innleggene, men du må klikke deg innpå og ikkje scrolle nedover framsida for å kommentere. Eller er det noke tekniske feil her no?…

 9. Laila Irene Pedersen

  Jeg har fulgt deg å laget masse godt av dine fantastiske oppskrifter i snart 3 år nå. Jeg er superhappy, Du har enkle og lette (raske) oppskrifter 🙂
  Jeg er dessverre alt for dårlig til å kommentere, men jeg skal bli flinkere til det.
  Tusen takk for at du deler 🙂

  1. Tusen takk, Laila, hyggelig å høre fra deg 🙂
   Ha en superfin helg <3

 10. Hvordan er holdbarheten på energikulene hvis de ikke fryses? 🙂

  1. Holder set like lenge i kjøleskap 🙂

 11. Kristin

  Hei Linda.
  Så utrolig fin blogg du har. Ei venninne anbefalte meg å følge deg.
  Lagde energikuler med sjokolade i dag. De ble sååå gode! Sleit litt med å blande det hele med håndmikser, men det gikk til slutt.
  Takk for inspirasjon!

  1. Hei Kristin! Tusen takk, så hyggelig å lese 🙂
   Det er en grunn til at eg skriver foodprosessor eller kraftig blender. Det er ganske så kronglette med handmikser… Men bra de gjekk til slutt 🙂

   Håper eg kan inspirere deg masse framover! God helg 🙂

 12. Hei! Når man åpner innleggene fra facebook er det ikke mulig å kommentere, i hvert fall ikke fra mobil. Man må åpne de i en nettleser. Tenkte jeg skulle gi beskjed om det om du ikke alt var klar over det.
  Ellers synes eg du har en superbra blogg! ☺

  1. Kva mobil har du?
   Eg åpner innleggene fra iPhone, og da kjem kommentarfeltet opp nemlig :/

   Tusen takk som seier ifra 🙂

 13. Hva slags kakao bruker du?

  1. Bakekakao/originalkakao 😉

 14. disse skal absolutt prøves! 😀

  1. Håper det smaker, Benedicte 😀

 15. Siv Anita Guvaag Fjellklang

  Disse energikulene må bare prøves 🙂 De så kjempegode ut, kanskje de hadde egnet seg til å sende med gubben på jobb (han sitter mye i bilen,samt på kontoret)? han glemmer veldig ofte å spise på jobb og ender opp med å ta en el to pølser på bensinstasjonen.. Disse energikulene tåler kanskje å ligge et par timer i bilen og i kjøleskapet på jobben? Jeg skulle gjerne visst hvor lenge de kan oppbevares i fryser og hvor lenge de kan oppbevares i kjøleskap? Jeg har aldri bakt eller laget noe med dadler,og lurer på om dadlene smaker bedre/anderledes når de er brukt til baking… Jeg fant bloggen din for første gang idag og elsker alle de fine og gode oppskriftene (skulle ønske jeg hadde printer-sukk),men jeg deler på facebook så kanskje flere ser dette 🙂 Når du skriver oppskriftene på noe som skal i ovnen så skulle jeg ønske at du skrev temperatur både for varmluftsovn og for vanlig/eldre ovn da temperaturen sjelden skal være lik… Ellers må jeg bare si at jeg elsker det jeg hittil har sett av oppskrifter og bilder og annet 🙂 Keep up the good work 🙂 PS kanskje du kan lage flere oppskrifter på brød og flere rundstykker og lunsjer til å ta med på jobb osv-gjerne både kalde og varme 🙂

  1. Dette er absolutt fin kontorsnacks! Dei kan oppbevarast like lenge i kjøleskap som frysar, men eg anbefaler å ete dei rett fra kulda, då konsistensen er best. Du vil ikkje kjenne smaken av dadlane her, det er heilt noko anna å bruke dadler i oppskrifter som der er å ete dei nøytrale 🙂 Takk for hyggelige ord Siv Anita, det setter eg stor pris på! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

 16. Hei linda!
  det er jo en stund siden dette innlegget ble publisert, men jeg ville bare dele likevel. Liker måten du jobber på, du har en variert blogg med masse godsaker innen alle kategorier av mat! Du har en «naturlig» måte å legge opp innlegg på med innledning, ingrediensliste og framgangsmåte. liker også at du så og si etter hvert innlegg/oppskrift har noen tips til hvordan man kan gjøre den annerledes. skal definitivt prøve disse energikulene, de ser supergode ut!
  håper forresten alt går bra med boken, gleder meg masse til å se det ferdige resultatet 🙂

  1. Tusen takk, Celine! Det er veldig, veldig hyggelig å lese <3
   Håper eg kan inspirere deg massevis vidare. Klem 🙂

 17. du er så inspirerende, Linda!!

  1. Tusen takk, Celine! 🙂

 18. Ingunn sigdestad hansson

  Eg bur i Sverige og blei vist till sida di fra ei norsk venninne, syns du e fantastisk eg, og att du gjere masse bra og alternative oppskrifte. Lika att du ikkje fokusera på kaloriar og skakning, men berre bra og god mat, og att du skippa vanlig sukker:) eg gick själv på lchf ei stund, men blei so opptatt av mat og ka eg ikkje skulle ete, att eg lot vere å ete istaden till slutt, ikkje bra, og eg va skiträdd för å gå opp i vekt om eg bjynde å ete «normalt» igen, så mat blei ett problem. Syns du ska fortsette som du gjere eg, veit ikkje korfor folk ikkje skrive! Ha en fin kveld, og tack før oppskrifter, inspirasjon og positivitet:) mvh ingunn

  1. Hei Ingunn! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding <3 Dette er heldigvis eit tidligare innlegg og responsen er veldig bra no om dagane – så det er veldig kjekt! Håpa eg kan fortsette å inspirere deg framover 🙂 Klem!

 19. Farlig gode disse kulene her. slet litt med tilbereding da, siden jeg ikke har en kraftig nok blender og heller ikke foodprossesor, men etter litt kaving og jeg tok å blande litt og litt sammen fikk jeg det til.

  1. Så bra, Ellen 🙂 Håper dei smakte!

 20. Elisabeth linder

  Disse vil jeg prøve!

  1. Knallgode!! 🙂

 21. Du er flott og flink! Har boka di og synes det er en flott bok!
  Jeg spiser ikke hvitt raffinert sukker, ellers synes jeg det er fint med sunn og god mat. Av og til er ingrediensene vanskelige å skaffe og jeg savner alternativer. Som feks i stedet for kokoskrem eller proteinpulver! Har du forslag?
  Takk for at du deler erfaringer og oppskrifter! Hilde

  1. Hei!
   Kokoskrem = kokosmelk som står kaldt. Den skiller seg og den øverste, stive delen er kokoskrem. Så dette kan vell fint brukast? Uansett, det er ikkje så mange oppskrkifter eg bruker kokoskrem, og i dei fleste kan du bruke creme fraiche istedenfor.

   Eg bruker SVÆRT sjelden proteinpulver, og i dei oppskriftene eg bruker det, så er det nesten ALLTID alternativ. Så det burde ikkje vere noko problem 🙂

 22. Disse var veldig gode! Brukte peanøtter og valnøtter og det ble kjempegodt 🙂 Hadde med de på skitur i dag, sammen med lompetoast som har blitt en slager her 🙂 Takk for supre oppskrifter og masse bra inspirasjon! Leser ofte bloggen din men er dessverre ikke så flink til å kommentere, men du er utrolig flink!

  1. Tusen takk Hege, så hyggelig kommentar å få! Energukuler og lompetoast er perfekt på skitur 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

 23. Lotte Langseth

  Hei! Eg titter innom din blogg når eg treng inspirasjon til matlaging/snaks. Har testa mange av dine oppskrifter og er superfornøyd Du er en stor inspirasjonskilde!

  1. Tusen takk, Lotte – det er hyggelig å lese 🙂

 24. Marianne

  Fin oppskrift, bare innom en tur etter googlesøk

 25. Vendela

  Hei!
  Hva slags mikser har du? For jeg har prøvd å lage sånne kuler endel ganger, men jeg har endt opp med å ødelegge 3 blendere/stavmikser fordi de ikke er sterke nok til å klare å blande sammen dadlene.

  1. Eg bruker foodprosessor fra Braun 🙂

 26. Nydelige!!!! Lagd dei ein gong før, og dei var oppspist på to dager. Mannen min trudde ikkje på at dei var sååå sunne og mora mi kom eins ærend for å smake. Tipsa venner på snapchat og mange ville ha oppskrift. Dei som prøvde var sjokkerte over hvor gode dei var. Skal lage dei igjen no. Om eg mirakuløst får magisk energi til å sprette opp av sofaen

  1. Hurra, for en hyggelig tilbakemelding 😀 Veldig kjekt å lese, Marit!

 27. Disse skal jeg helt klart prøve meg på, i jakten på et liv med mindre hvitt sukker

  1. Håper dei faller i smak hos deg 🙂

 28. Hei du!
  Ser du savner tilbakemelding. Har kjøpt boka, den er veldig inspirerende og jeg har prøvd mange av dine oppskrifter., med stort hell. Så stå på! Du er flink til å komme med oppskrifter, ideer og inspirere. lykke til videre.

  1. Tusen, tusen takk Aud! Det er veldig koselig å lese 🙂 Ha en fin veke vidare!

 29. Hei, jeg har prøvd å lage disse et par ganger nå. Første gangen ble de veldig bra, men de to siste gangene har jeg hatt litt problemer med å få det til å bli helt most og blandet sammen. Har både brukt en kraftig blender og en helt ny fooodprosessor (på sistnevnte kan det være at jeg ikke har brukt riktig kniv). Virker som dadlene blir for seige. Bør jeg prøve kutte opp gryn og nøtter først?

  1. Hei! Det skal ikkje vere nødvendig å kutte opp dadler eller nøtter først, men du kan jo berre gi det et forsøk og sjå om det blir bedre då 🙂

 30. Disse energikulene er blitt en favoritt her i huset! Barna digger dem, og jeg spiser dem gjerne som kveldssnacks eller etter trening. Vi lager dem med mandler pga allergi, like gode da! (Selv om det er veldig taktisk å lage dem med en blanding av hasselnøtter og mandler, for da får mor ha dem i fred 😉 )Og så brukte vi gullbygg (blanding av bygg og havregryn) i stedet for havregryn, fungerte veldig bra det også!

  1. Haha – fantastisk! Så kjekt at kulene også faller i smak hos barna 🙂 Skal prøve med gullbygg eg også ein gang – høyres godt ut.

   Ha en fin onsdag, Heidi 🙂

 31. Linda cathrin

  Hei Linda! Eg er ein fast brukar av dine oppskrifter og er innom nesten daglig synes oppskriftene er lett å bruke og du er så flink til å gi tips til andre ting en kan ha oppi i stedenfor. Veldig motiverende, og mye godt stå på Linda du er kjempedyktig ønsker deg en strålende helg og JUL

  1. Hei Linda Catrin! Tusen, tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding <3 Det setter eg veldig stor pris på! Stor klem til deg 🙂

 32. Ja til flere oppskrifter uten kunstig søtning! 🙂 Kunstig søtning er dyrt og for min del ønsker jeg ikke å gi det til småbarn.

  1. Eg lager aldri oppskrifter med kunstig søtning 😉 Sukrin er 100% naturlig.

 33. Nydelige energikilder. Melsom passer perfekt når søtsuget kommer, hvertfall nå rett etter jul. Jeg har tenkt i lang tid at jeg skulle laget det, men da jeg ikke liker dadler, så trodde jeg ikke de skulle falle i smak. Men der tok jeg feil

  1. Det er veldig mange som ikkje liker dadler som liker slike daddelkuler/energikuler 😀 Kjenner jo ikkje smaken og konsistensen av dadlane på samme måten. Kjekt du likte oppskrifta, Pia!! 🙂

 34. Eg kommenterer sjeldan og aldri på bloggar, så fint at du etterlyser det. Sjølv fann eg bloggen din i fjor haust og hadde stor glede av den før jul når eg laga julekaker til min far som har diabetes. Sjølv vil eg bruke oppskriftene dine no som ein del av mi livsstilsendring med mindre fett og sukker, og meir fysisk aktivitet.

  1. Hyggelig å høyre frå deg, Evy! Håper eg kan inspirere deg mykje framover 🙂 Lykke til med livsstilsendring, eg heiar på deg!

 35. Disse var knallgode! Og det er ikke mange man klarer før døtsugetver dekt. Helt perfekt snacks.
  Et lite tips til andre som kanskje gjør det jeg gjorde med å bruke 600w stavmikser. Man tager det man haver. Hakk opp dadlene i mindre biter og hskk cashewnøttene. Jeg tok nesten repen på min stavmikser

  1. Så kjekt du likte oppskrifta, Eirin 🙂 Skjønte ikkje heilt kva du meinte mot slutten. Fungerte det med stavmiksar, eller fungerte det ikkje…?

 36. Disse var nydelige! Tusen takk for flotte oppskrifter 🙂

  1. Kjekt du likte dei, Nora 😀

 37. Disse energikulene skal jeg prøve i dag! 🙂

  1. Håper dei smakte, Unni 😀

   1. VELDIG GODE! Mmmmmm 🙂

   2. Så bra du likte dei!! 🙂

 38. Jeg ELSKER disse, må alltid ha en boks med de i fryseren. Blir et par-tre-fire kuler om dagen ja Tusen takk for nydelig oppskrift! 🙂

  1. Herlig, Janita 😀 veldig kjekt du liker oppskrifta!

 39. Ulrikke

  Lagde disse idag, det var nydelig lagde 3 forskjellige som jeg trillet i kokos, kakao og havsalt
  Takk for nydelige oppskrifter☺️

  1. Herlig, Ulrikke! Kjekt at oppskrifta falt i smak 😀

 40. Disse er farlig gode!! Takk for oppskrift 🙂

  1. Ikkje sant? Nam 😀

 41. Maria Sandberg

  Ungene elsker disse! Takk for oppskrift

  1. Hurra, det er veldig kjekt å lese, Maria 😀

 42. Disse er bare helt vanvittig gode!! Helt hekta, både jeg og ungene! Tusen takk for super inspirasjon!

  1. Så hyggelig å lese, Edith 😀 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak!

 43. Jannecke Mikalsen

  Jeg GLEDER meg til å teste denne oppskriften da jeg har to jenter på 12 og 14 som driver med to sporter hver seg. Det hender det blir tydd til litt mer usunne varianter så denne gleder jeg meg veldig mye til å prøve. I tillegg sliter jeg selv med blodsukkerfall så dette blir nok supert i veska. Takk!

  1. Så kjekt å lese, Jannecke 😀 Håper oppskrifta faller i smak hos jentene dine!! 🙂

 44. Hilde Salberg

  Supre enkle og ikke minst sunne oppskrifter ! Keep up the good work, I love it.

  1. Takk, Hilde 😀

 45. Hei! Første gang jeg kom borti bloggen din 🙂 likte oppenegikule oppskriften

  1. Mente energikule oppskriften

   1. Så kjekt å lese at du likte dei 😀

 46. Såå gode ✨ takk!

  1. Så kjekt dei falt i smak 🙂