Annonse
13. januar 2017
Fylt og gratinert paprika
Hei alle sammen!
Fredag og helg – kan det bli bedre?
Neppe – spesielt ikkje når denne frøkna skal få ski på beina og sol i kinnene imorgon. Så eg gleda meg!
Men før helga er i gang tenkte eg å dele en enkel og smakfull middag med fylt, gratinert paprika. Fylte grønnsaker har eg laga i mange, mange år. Her fungerer grønnsaken som en slags bunn til å ha kjøttfyll i, som toppes med ost og gratineres i ovnen. Nesten litt pizzafeeling og en middag som passer like godt kvardag som helg 🙂
Denne gangen har eg altså brukt spisspaprika, men eg har laga det med både squash, aubergine, søtpotet, sopp, tomat og vanlige paprika tidligere. Prøv gjerne med fleire forskjellige grønnsaker!
Middagen blei laga til meg aleine, og er derfor berre til en person. Men det er selfølgelig like enkelt å doble, eller eventuelt firedoble oppskrifta om du lager til fleire 🙂 Bruker du grønnsaker som du må grave ut innmaten på (squash, auberinge…) så kan dette hakkes opp og steikes sammen med kjøttfyllet.
Fylt og gratinert paprika, 1 person
2 store spisspaprika
200 g karbonadedeig
1 gulrot, grovhakka
1/3 løk, hakka
1 fedd kvitløk, finhakka
1 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater
krydder: oregano, chili, salt og pepper brukte eg
ost
Slik gjer du:
Ovn temp. 200 grader.
Steik karbonadedeig, gulrot, løk og kviløk. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater og krydder. Juster eventuelt mengdene og smak til med krydder.
Skjær paprika på langs og fyll med kjøttfyllet. Ha over i en ildfast form og topp med ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Nyt!
Mitt simple tilbehør var kvitløkskesam: kesam, pressa kvitløk, salt og pepper. Enkelt og godt! Savner du en karbohydratkilde i måltidet kan du jo prøve å servere med ris kanskje?
Og bruk gjerne meir ost enn meg altså… eg hadde en bitteliten bit igjen og skulle fordele det på heile middagen, så det blei i det minste laget. Rakk akkurat!
En middag med med både synlige og skjulte grønnsaker, enkle grep for å få inn meir grønt i kostholdet er å blande det inn med kjøttet i blant anna kjøttfyll. Håper det frister!
*
Og dere – takk for alle kommentarer og fine ord på gårsdagens innlegg. Dette med responsen er noko som har dalt gradvis, og no følte eg for å ta det opp. Det er ingen tvil om at dere er der, det veit eg jo – men det er så masse hyggeligere når eg hører litt meir fra dere 🙂 Slik som eg forstår det så handler det trulig ikkje om det tekniske, men rett og slett at man ikkje tenker over å legge igjen en kommentar innimellom. Eg er vertfall glad eg tok det opp og satt med eit stort smil om munnen når eg las gjennom alt dere skreiv!
Riktig god helg <3
Annonse
6 Kommentarer
Ann-Karin Svensli
8. juli 2021
Linda Stuhaug
9. juli 2021
Hejdi
9. august 2018
Linda Stuhaug
9. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR