Thaisuppe med red curry og kvite bønner

Hei godtfolk!

Det er ny kjøttfri mandag og en smakfull suppe som skal deles. Denne lager du enkelt på maks 15 minutter, bedre enn det blir det vell ikkje? Thaisuppe med red curry og kvite bønner – super kvardagsmiddag som ikkje berre er uten kjøtt, men også vegansk 🙂

Varier gjerne grønnsakene i suppa. Eg har brukt gulerøtter, vårløk og paprika – men har du andre favoritter eller grønnsaker tilgjengelig, bruk gjerne dei.

Håper det frister:

IMG_4710

Thaisuppe med red curry og kvite bønner,  2-3 porsjoner
3 gulerøtter
1 bunt vårløk
1 stk paprika
1 ss olje, evt. smør
2-3 ts red curry paste
6 dl vatn
400 ml kokosmelk
1 boks, 230 g kvite bønner
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt grønnsakene i passelige biter, ha over i en kjele med 1 ss smør eller olje. Steik eit par minutter før du har i red curry paste.

2. Tilsett vatn og kokosmelk og la det småkoke 5 minutter. Skyll bønnene i eit dørslag og ha i suppa på slutten.

3. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir red curry paste. Server!

IMG_4698

Lyst på noko attåt suppa? I arkivet mitt finner du kategorien «noko å ha pålegget på» – og der er det fleire oppskrifter på brød, briks, scones eller rundstykker som kan passe 🙂

IMG_9878


Kanskje det er proteinrike havrebriks som frister? Oppskrift HER!

IMG_4717

Smaker skikkelig digg og metter godt i magen. Velbekomme!

Fortell meg gjerne om du velger å ha en kjøttfri dag i veka, og kvifor/kvifor ikkje! Om det er mandag eller torsdag spiller selfølgelig ingen rolle 🙂 Det er spennande å høre litt om deres synspunkt og vaner!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

36 kommentarer

 1. Hei 🙂
  Spennende rett 🙂
  Har de siste to ukene kun laget middager fra bloggen din, samt noen frokoster og lunsjer! Digger det!
  Har aldri følt meg så opplagt som jeg gjør nå, så mye overskudd og energi. For å ikke snakke om den goe maten 🙂 Har blant annet laget gryterett, søtpotetmousakka, søtpotetpizza, kylli g og blomkålgrateng, chilli con carne, fredagspizza og squashlasagne! Liker at det er store oppskrifter, mange av rettene som holder til to middager. Passer fint til tidsklemma i hverdagen 😉
  Nå skal jeg sette meg ned å finne retter til en ny uke! Jeg planlegger alltids middagene på mandag, fra tirsdag til mandag igjen, slik at jeg har stående klart når jeg kommer fra jobb på mandag og kan handle om kvelden:)
  Ønsker deg en fin uke!

  1. Hei Annika!
   Åh, så hyggelig å lese, virkelig! No blei eg skikkelig glad altså 🙂 Du har jo virkelig slått på stortromma og lagd massevis du – og det er jo heilt topp at du føler deg enda meir opplagt med overskudd og energi. Nok og riktig mat er stikkordene! Håper planlegginga gjekk i boks og at du har mange fristande måltider framfor deg. Ønsker deg en superfin veke 🙂 Klem!

 2. Marianne

  Har ikke hatt for vane å ha en kjøttfri middag på fast basis, men i dag blir det i alle fall denne suppa

  1. Så kjekt at du ville prøve suppa idag vertfall! Det tar eg som eit godt tegn 🙂 Det er så masse godt man kan lage som er kjøttfritt!

 3. Denne suppa var bare så utrolig god! Takk for mye bra inspirasjon til god, sunn og næringsrik mat

  1. Så hyggelig du likte den Frida! En glede å inspirere <3

 4. Elisabeth

  Ser nydelig ut jeg prøvde den krema kyllingwoken din I dag og den var FANTASTISK GOD!!! Hadde ikke nøtter å ha I, men skjønner veldig godt at det kan passe til!! Fra nå av skal jeg bare lage hjemmelaga woksaus… dødsgodt

  1. Så kjekt at woken falt i smak hos deg! Wok er alltid en slager føler eg, det aller meste passer, og den kan varieres i det uendelige 🙂 Prøv med nøtter neste gang, det er SÅ godt!

 5. Du er så utrolig flink, Linda! Alltid så inspirerende oppskrifter, samma hva! Tror jeg skal slenge meg med på å ha en kjøttfri dag i uka, du får det til å se både lett og fristende ut:-D Blir alltid i godt humør av å lese bloggen din, av en eller annen grunn, men likevel har jeg ikke lagt igjen en kommentar før nå…Det er for dårlig… Stå på videre, du er kjempeflink 😀

  1. Tusen hjertelig takk, Hanna! Så utrulig hyggelig å lese, no blei eg superglad 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg framover. Riktig fin mandagskveld <3

 6. Så enkelt, sunt og plantebasert!

  1. Ikkje sant! Trenger så absolutt ikkje være avansert 🙂

 7. Hei Elsker bloggen din og har prøvd mange av oppskriftene dine. Et spm i forhold til matmengder når man skal ned i vekt. Du er jo ikke så opptatt av kalorier, og det er heller ikke jeg, men har du noen tips/ideer om hvor mye en kan spise feks til middag og samtidig når en vil ned i vekt. Frokost og lunsj går greit, men når det kommer til middag er det litt vanskelig å begrense seg…

  1. Hei Mona!
   Mitt best tips må være å fylle opp halve tallerken med grønnsaker. Det fyller godt opp magen, inneholder massevis av næringsstoffer og lite kalorier. Spis sakte, nyt maten og kjenn etter at du er passelig mett, så stopper du der 🙂

 8. Det såg veldig godt ut og må prøvast snart! Bloggen din er verkeleg ein inspirasjon! Prøver sjølv å få til minst ein dag utan kjøtt i veka, for å spara miljøet. Det ser eg ikkje på som noko problem, for det er så mykje gode vegetariske/veganske rettar der ute!

  1. Tusen takk Malene, så hyggelig å lese at eg inspirerer deg 🙂 Det er så utrulig mange gode vegetar- og veganretter der ute, så å ha en kjøttfri dag i veka burde så absolutt ikkje være eit problem. Så lenge steget er tatt er nok terskelen lavare neste gang!

   Håper suppa faller i smak hos deg. God onsdag 🙂

 9. Denne lagde mannen til meg ikveld. Fantastisk god! 🙂 Skal definitivt lages igjen. Kanskje noe syrlig i? Sitrongress? Uansett – veldig snadder!

  1. Så hyggelig med tilbakemelding, Hilde! Kjekt den falt i smak hos dere 🙂 Kan nok fint tilsette noko litt syrlig. Sirongress, sitronsaft, limesaft for eksempel!
   ha en fin onsdag!

 10. Spennende!
  Den suppa skal jegvprøve

  1. Smakfull og god! Eg hadde til både lunsj og middag 🙂

 11. Kristine

  Går denne suppa ann å fryse?
  Ser supergo ut

  1. Hei!
   Det er eg dessverre litt usikker på, så det tørr eg verken svare ja eller nei på, dessverre. Det går jo an å prøve med en liten porsjon 🙂

 12. Kristine

  Jeg har som regel minst én kjøttfri middag samt to dager med fisk. Disse middagene er minst like gode som de andre jeg spiser. Og i tillegg har jeg et argument for å kjøre bil (ikke at vi har noe alternativ her på landet,men..) tror jeg har lest at det har større effekt på klimaet om alle har en kjøttfri dag i uka enn om man velger å ikke kjøre bil! Anyways, god mat samtidig som vi jeg spiser noe som ikke krever at jordbruksarealer går til å dyrke dyrefôr men i stedet kan brukes til å dyrke mat 🙂

  1. Gode poeng her Kristine! Det er mange andre tiltak man kan gjere for miljøet sin del 🙂 Å ha en kjøttfri dag i veka er jo berre eit av veldig mange tiltak, og når det kan smake minst like godt og inneholde livsviktige næringsstoff, så kvifor ikkje!

 13. Karianne

  Denne retten er enkel og god på smak. Jeg hadde oppi ekstra mye currypaste, for jeg liker det sterkt. Takk for oppskriften.

  1. Det er godt med mykje smak! Kjekt oppskrifts falt i smak, Karianne 🙂

 14. Marlene

  Elsker at du også kommer med noen veganske alternativer ☺️ Er nylig blitt veganer men ikke så lett å finne på middager, så TUSEN takk, og håper og ber om flere

  1. Prøver å bli flinkare til det 😀 Også skal eg bli bedre på å komme med alternativ for å få oppskrifter veganske når dei er vegetariske 🙂

 15. Hei! Kan man bytte ut bønner med røde linser i denne oppskrifta? Eller tror du det blir helt feil? Prøver å eksprimentere litt med kjøttfrie middager, og har ikke bønner tilgjengelig nå….

  1. Hei! Neida, eg trur absolutt suppa er god med linser også 🙂

 16. Nytt år – nytt kosthold! Siden litt etter nyttår har jeg prøvd flere av oppskriftene dine, gamle og nye, og så langt har alt falt i smak. Nå tenkte jeg å prøve denne, men er det mulig å bytte ut kokosmelken med noe annet – kesam, matfløte, soyamelk??

  1. Så hyggelig å lese, Synne 😀 Ja, du kan bruke noko anna enn kokosmelk. Då vil eg anbefale creme fraiche, evt. fløyte 🙂

 17. Regner med det går greit å stavmikse denne suppa og?? Ikke alle som vil «se» hva som er i Er det godt med pasta til, kanskje..?? Gleder meg til den nye boka di kjem i postkassa mi

  1. Det går sikkert bra, men det er på ingen måte det som er poenget med suppa… eg aner ikkje korleis eit stavmiksa resultat vil sjå ut eller smake, hehe. Men du kan jo prøve 🙂 Hyggelig at du har bestilt boka mi!! 😀

 18. Hei! Jeg stavmiksa suppa, og det blei ein heilt nydelig suppe, og serverte litt grov pasta og lomper m spekeskinke til. Garantert ein favoritt her blant store og små.

  1. Fantastisk! Kjekt den falt i smak 😀