Linda Stuhaug

Annonse

16. januar 2017

Thaisuppe med red curry og kvite bønner

Thaisuppe med red curry og kvite bønner
Hei godtfolk!
Det er ny kjøttfri mandag og en smakfull suppe som skal deles. Denne lager du enkelt på maks 15 minutter, bedre enn det blir det vell ikkje? Thaisuppe med red curry og kvite bønner – super kvardagsmiddag som ikkje berre er uten kjøtt, men også vegansk 🙂
Varier gjerne grønnsakene i suppa. Eg har brukt gulerøtter, vårløk og paprika – men har du andre favoritter eller grønnsaker tilgjengelig, bruk gjerne dei.
Håper det frister:
Thaisuppe med red curry og kvite bønner, 2-3 porsjoner 3 gulerøtter 1 bunt vårløk 1 stk paprika 1 ss olje, evt. smør 2-3 ts red curry paste 6 dl vatn 400 ml kokosmelk 1 boks, 230 g kvite bønner salt og pepper
Slik gjer du: 1. Kutt grønnsakene i passelige biter, ha over i en kjele med 1 ss smør eller olje. Steik eit par minutter før du har i red curry paste.
2. Tilsett vatn og kokosmelk og la det småkoke 5 minutter. Skyll bønnene i eit dørslag og ha i suppa på slutten.
3. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir red curry paste. Server!
Lyst på noko attåt suppa? I arkivet mitt finner du kategorien «noko å ha pålegget på» – og der er det fleire oppskrifter på brød, briks, scones eller rundstykker som kan passe 🙂
Kanskje det er proteinrike havrebriks som frister? Oppskrift HER!
Smaker skikkelig digg og metter godt i magen. Velbekomme!
Fortell meg gjerne om du velger å ha en kjøttfri dag i veka, og kvifor/kvifor ikkje! Om det er mandag eller torsdag spiller selfølgelig ingen rolle 🙂 Det er spennande å høre litt om deres synspunkt og vaner!
*

Hei godtfolk!

Det er ny kjøttfri mandag og en smakfull suppe som skal deles. Denne lager du enkelt på maks 15 minutter, bedre enn det blir det vell ikkje? Thaisuppe med red curry og kvite bønner – super kvardagsmiddag som ikkje berre er uten kjøtt, men også vegansk 🙂

Varier gjerne grønnsakene i suppa. Eg har brukt gulerøtter, vårløk og paprika – men har du andre favoritter eller grønnsaker tilgjengelig, bruk gjerne dei.

Håper det frister:

Thaisuppe med red curry og kvite bønner, 2-3 porsjoner
3 gulerøtter
1 bunt vårløk
1 stk paprika
1 ss olje, evt. smør
2-3 ts red curry paste
6 dl vatn
400 ml kokosmelk
1 boks, 230 g kvite bønner
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt grønnsakene i passelige biter, ha over i en kjele med 1 ss smør eller olje. Steik eit par minutter før du har i red curry paste.

2. Tilsett vatn og kokosmelk og la det småkoke 5 minutter. Skyll bønnene i eit dørslag og ha i suppa på slutten.

3. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir red curry paste. Server!

Lyst på noko attåt suppa? I arkivet mitt finner du kategorien « noko å ha pålegget på» – og der er det fleire oppskrifter på brød, briks, scones eller rundstykker som kan passe 🙂


Kanskje det er proteinrike havrebriks som frister? Oppskrift HER!

Smaker skikkelig digg og metter godt i magen. Velbekomme!

Fortell meg gjerne om du velger å ha en kjøttfri dag i veka, og kvifor/kvifor ikkje! Om det er mandag eller torsdag spiller selfølgelig ingen rolle 🙂 Det er spennande å høre litt om deres synspunkt og vaner!

*

Annonse

4 Kommentarer

H

Hilde

7. november 2019

Hei! Jeg stavmiksa suppa, og det blei ein heilt nydelig suppe, og serverte litt grov pasta og lomper m spekeskinke til. Garantert ein favoritt her blant store og små.

Linda Stuhaug

8. november 2019

Fantastisk! Kjekt den falt i smak 😀

H

Hilde

5. november 2019

Regner med det går greit å stavmikse denne suppa og?? Ikke alle som vil «se» hva som er i Er det godt med pasta til, kanskje..?? Gleder meg til den nye boka di kjem i postkassa mi

Linda Stuhaug

6. november 2019

Det går sikkert bra, men det er på ingen måte det som er poenget med suppa… eg aner ikkje korleis eit stavmiksa resultat vil sjå ut eller smake, hehe. Men du kan jo prøve 🙂 Hyggelig at du har bestilt boka mi!! 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg