Linda Stuhaug

Annonse

17. januar 2017

Pølsegrateng med pasta og grønnsaker

Pølsegrateng med pasta og grønnsaker
Hei!
Har du en skuff med litt slappe grønnsaker i kjøleskapet? Trenger du en rask kvardagsmiddag som heile familien liker? Lag pølsegrateng med pasta og grønnsaker!
Pølsegrateng trenger så absolutt ikkje bestå av næringsfattig pasta, gilde pølser og massevis av ost. Med små grep blir gratengen full av grønnsaker og enda meir næringsrik. Det aller meste passer i en grateng, og her er det berre å bruke det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Alt i en form og middagen lager seg klar i ovnen:
Pølsegrateng med pasta og grønnsaker, 4 porsjoner 500-600 g pølser i biter* 200 g pasta (eg brukte glutenfri pennepasta, bruk gjerne fullkornspasta) 1/2 brokkoli 1/2 blomkål 2 gulerøtter 150 aspargesbønner (kan sløyfes) 1 beger, 300 g creme fraiche 1,5 dl melk eller fløte revet eller skiva ost salt og pepper
Slik gjer du: Ovn.temp 180 grader 1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær grønnsakene i passelige biter og ha alt over i en ildfast form.
2. Bland sammen creme friache, melk/fløte og smak til med salt og pepper. Hell over formen.
3. Kutt pølsene i passelige biter og vend inn. Avslutt med ost på toppen. Steik midt i ovnen, ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
Tips og alternativer* – eg brukte lokalproduserte pølser med 88% kjøtt. Bruk dei pølsene du foretrekker, men hugs: jo meir kjøtt, jo bedre! Skal du gå for en butikkvariant er go´og mager pølene eit greit alternativ. Nokre butikker selger også lokalproduserte pølser med masse kjøtt.
– bruk gjerne andre typer grønnsaker i gratengen. Har du litt slapp brokkoli eller en purreløk som burde spises så bruker du det! Grateng er en super måte å bruke opp diverse rester på. Eit anna tips er å bruke poteter framfor/i tillegg til pasta – heilt topp om du har kokte potetrester fra gårsdagens middag.
Gratengen består jo av en haug av grønnsaker, pasta, saus, kjøtt OG ost på toppen. Tilbehør er ikkje nødvendig altså, gratengen er god som den er 🙂 Eventuelt ville eg gått for litt frisk salat.
Velbekomme!
*

Hei!

Har du en skuff med litt slappe grønnsaker i kjøleskapet? Trenger du en rask kvardagsmiddag som heile familien liker? Lag pølsegrateng med pasta og grønnsaker!

Pølsegrateng trenger så absolutt ikkje bestå av næringsfattig pasta, gilde pølser og massevis av ost. Med små grep blir gratengen full av grønnsaker og enda meir næringsrik. Det aller meste passer i en grateng, og her er det berre å bruke det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Alt i en form og middagen lager seg klar i ovnen:

Pølsegrateng med pasta og grønnsaker, 4 porsjoner
500-600 g pølser i biter*
200 g pasta (eg brukte glutenfri pennepasta, bruk gjerne fullkornspasta)
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
2 gulerøtter
150 aspargesbønner (kan sløyfes)
1 beger, 300 g creme fraiche
1,5 dl melk eller fløte
revet eller skiva ost
salt og pepper

Slik gjer du:
Ovn.temp 180 grader
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær grønnsakene i passelige biter og ha alt over i en ildfast form.

2. Bland sammen creme friache, melk/fløte og smak til med salt og pepper. Hell over formen.

3. Kutt pølsene i passelige biter og vend inn. Avslutt med ost på toppen. Steik midt i ovnen, ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

Tips og alternativer*
– eg brukte lokalproduserte pølser med 88% kjøtt. Bruk dei pølsene du foretrekker, men hugs: jo meir kjøtt, jo bedre! Skal du gå for en butikkvariant er go´og mager pølene eit greit alternativ. Nokre butikker selger også lokalproduserte pølser med masse kjøtt.

– bruk gjerne andre typer grønnsaker i gratengen. Har du litt slapp brokkoli eller en purreløk som burde spises så bruker du det! Grateng er en super måte å bruke opp diverse rester på. Eit anna tips er å bruke poteter framfor/i tillegg til pasta – heilt topp om du har kokte potetrester fra gårsdagens middag.

Gratengen består jo av en haug av grønnsaker, pasta, saus, kjøtt OG ost på toppen. Tilbehør er ikkje nødvendig altså, gratengen er god som den er 🙂 Eventuelt ville eg gått for litt frisk salat.

Velbekomme!

*

Annonse

10 Kommentarer

A

Ash

18. oktober 2018

Anbefaler du å koke grønnsaker /asparges bønner og poteter først eller kan de tas direkte i formen ? (Wok grønnsaker)

Linda Stuhaug

19. oktober 2018

Poteter må vere kokt, grønnsaker kan du ta direkte 🙂

C

Camilla

28. september 2018

Hei! Dette ser godt ut! Kan jeg bruke kesam istedenfor creme frache? Når jeg har det stpende

Linda Stuhaug

29. september 2018

Kesamen kjem nok sannsynligvis til å skille seg, dessverre :/

T

Tom Erik

22. januar 2019

Hei! Smeller til med bl.a. denne oppskriften da vi har ei jente som spiser lite for tida. I butikken er det jo forskjellige fettversjoner av både fløte og creme fraiche (tre ulike av sistnevnte). Tok de letteste 10 % fett av begge, men er det ikke sånn at lett bestandig gir mindre smak? Kan man kompensere på annet vis?

Linda Stuhaug

23. januar 2019

Hei Tom Erik! Lettversjoner av meieriprodukt gir som regel mindre smak og en mindre rund konsistens. I tillegg så har 10% creme friaiche lett for å skille seg, spesielt i gryter som koker. Det går nok heilt fint å bruke lett matfløyte og lett creme fraiche i denne pølsegratengen 🙂

I

Ingelain

28. mars 2023

Kan man bruke frosne grønnsaksblanding?

Linda Stuhaug

29. mars 2023

Bruk det gjerne visst du liker det. Men dei væsker seg en del :)

A

Astrid

3. desember 2020

Dette var en god rett. Men vil absolutt anbefale å forkoke grønnsakene noen min sammen med pastaen, ellers rekker de ikke bli myke på bare 20 min i ovnen. Freste en løk og et par hvitløksfedd og hadde oppi også.

V

Vibeke.Landmark@lyse.net

12. november 2020

Middag

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg