Muslibar med nøtter

God torsdag!

Når eg spurte dere på facebook-sida mi før jul om kva dere ville ha meir av i 2017, så var det ekstremt mange forskjellige tilbakemeldinger (meny og kategori informasjon i slutten av innlegget idag. En skikkelig oppdatering her på bloggen ut fra deres ønsker, håper du vil gi meg en tilbakemelding!). Noko av det som gjekk igjen var blant anna mellommåltider, tursnacks og påfyll før/etter trening. Dagens oppskrift på muslibar med nøtter passer til nettopp dette!

Oppskrifta er uten tilsatt sukker og den passer like godt til voksne som barn:

IMG_4649

Muslibarer med nøtter, 8 stk
40 g smør
70 g fibersirup gold,
100 g havregryn
100 g usalta nøtter, hakka*
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
1. Veg opp havrergryn, nøtter og salt i en bolle.

2. Smelt smør og fibersirup/honning i en liten kjele. Vend godt sammen med havregrynsblandinga.

3. Fordel blandinga en passande matboks med bakepapir (min var ca. 14×14 cm). Bruk baksida av en spiseskei og trykk den kompakt (viktig at det blir skikkelig kompakt!).

4. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer og skjær deretter i passelige biter. Oppbevar i kjøleskap, dei holder seg fint i minst 1 veke.

collage12

Tips og alternativer!
– Bruk dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Eg brukte en blanding mellom cashewnøtter og paranøtter, men her passer det aller meste! Tåler du ikkje nøtter kan du gjerne bruke frø og kjerner.

– For melkefri barer bruker du melkefri margarin eller cocosa, og for glutenfri barer bruker du spesifisert glutenfri havregryn.

IMG_4642

Sjølv om muslibarene oppbevares i kjøleskap, så kan du fint ta dei med i veska eller på tur! Dei holder seg godt uttafor kjøleskap nokre timer, men over lengre tid er det greit å oppbevare dei kaldt, visst det tar fleire dager før dei blir spist opp.

IMG_4655

Litt småseige, crunchy og veldig smakfulle på samme tid! Skikkelig gode – håper du vil prøve deg 🙂 

IMG_4660

Så, litt tilbake til meny og kategorier. Eg har oppdatert menyen her på bloggen med mange nye kategorier. Blant anna under middag finner du desse nye kategoriene:
– middager under 30 minutter
– middager for en person
– billige middager
– familievennlige middager (voksne og barn)
– sunnere helgemiddager. 

Under frukost og lunsj har eg laga en kategori som heiter pålegg, og under sunt salt & søtt finner du søte oppskrifter uten helsekostprodukt. Eg har også oppdatert noke kategorier og laga nokre nye, som blant anna mellommåltid.

Dette har eg gjort fordi det er etterspurt fra dere. Istedenfor å fylle opp innleggene mine med masse informasjon om alle ulike oppskrifter, så kan eg heller samle dei i en eller fleire ulike kategorier, så ser dere oversiktlig kor det hører til.

Så mitt spørsmål er om det er noko meir dere savner? Er det nokre fleire kategorier dere ønsker? Det blir en veldig omfattane jobb å gå gjennom ALLE innleggene mine og sortere dei, så eg vil spørre dere FØR eg starter denne jobben. Eg vil helst ikkje gjer det på nytt om 2 måneder, visst det plutselig dukker opp fleire gode tips 🙂

Håper på tilbakemelding fra dere om dere synes det ser greit ut slik, eller om det er noko meir eg burde ha med!

(Beklager mykje tekst/mas, men eg gjer mitt beste for å gjere dere fornøgde, og da er det kun dere som kan svare meg på det!)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

56 kommentarer

 1. Jeg synes det ser ut som veldige fornuftige kategorier, og har faktisk ingen forslag til endring 🙂 Alltid kjekt med litt nyanserte kategorier, det liker jeg!

  1. Så bra, Mari! Legger kanskje til eit par ekstra, men var egentlig veldig fornøgd slik det såg ut no 🙂

 2. Katrine

  Hei.
  Bloggen din e så inspirerande!
  Me e ein familie på 6(2 voksne og 4 barn) Begge de voksne jobbe fullt og mer enn det og dermed e det hektisk me alt me vil rekka. Alle elske mat og alle trene mye. Så me trenge masse god næring.
  Og helst ikkje så mye tomme kalorier. Der e bloggen din full av gode oppskrifter. Prøvde forresten bollene dine her om dagen og det va suksess! Me så mange som ska mye kver uka så strekke dessverre ikkje tidå alltid te for sunn mat. Men me prøve! Hadde vært topp me ein kategori med mat ein kan laga masse når av eg har fri og frysa. Ferdiglagd mat i frysen som ungane kan hiva i ovnen e ofta redningen på dei dagane me har 10 min før trening. Altså bare tid å spisa. Men me finne allerede masse gode oppskrifter hos deg

  1. Hei Katrine!
   Takk for en veldig hyggelig tilbakemelding og godt tips! Middager som kan fryses var egentlig ikkje så dumt, skal pønske ut en formulering og sjå om det passer inn med resten. Supert! Veldig kjekt å lese at eg inspirerer deg og at dere finner gode oppskriftr her 🙂 Klem!

 3. De så kjempegode ut! Har du noen formening om ca kalorier per bar om man bruker akkurat den oppskriften? Ser etter slike barer man kan lage selv og ha som mellommåltid, og synes det er greit å vite ca kalorier jeg får i meg 🙂

  1. Takk for det, Anette! Kalorier har eg ikkje noke fokus på her, så det må man rekne på sjølv om det er nødvendig å vite 🙂

 4. De så veldig gode ut 🙂 Skal prøves!:) Kunne gjerne tenkt meg en sorteringsmulighet for melkefrie og glutenfrie oppskrifter og de som lett kan bli det med noen justeringer. Takk for at du så ofte gir tips til hvordan ting blir melkefritt selv om du spiser melk selv.

  1. Hei! Takk for tilbakemelding og godt tips, Siri. Dette blir kanskje litt for komplisert, men eg skal tenke litt på det 🙂 Eg levde sjølv melkefritt en periode og synes det var veldig vanskelig, så etter det prøver eg så godt eg kan å kommemed melkefri alternativer i oppskriftene mine! Kjekt det blir tatt godt imot. Klem 🙂

 5. Hei
  Den nye menyen ser helt super ut! Jeg har heller ingen konkrete forslag til menypunktet som bør legges til. Gleder meg bare til du har gått gjennom og sortert oppskriftene/innleggene:)
  Hvis jeg skal komme med et ønske mens jeg legger igjen en kommentar nå, så må det være et under de «familievennlige middagene» – jeg skulle ønske jeg kunne få masse gode tips til hvordan jeg kan lage middager hvor jeg kan skjule grønnsaker til mine to barn og mann som ikke liker grønnsaker i det hele tatt!
  Tusen takk for en super side!

  1. Hei Anja!
   Takker for tilbakemelding 🙂 Så bra menyen ser fin ut. Det var eit lurt tips du kom med der, under «familievennlige middager» kan eg ha litt ekstra fokus på å lure inn grønnsaker i middagsreten. Dette er jo ofte en utfordring hos barn, men også voksne! Heilt topp – gleder meg til å dele 🙂

 6. åh det var heilt genialt! nå blei det enno meir oversiktlig og enklare å finna akkurat det ein e ute etter 😀 topp!

  1. Så flott Oda! Takk for tilbakemelding 🙂

 7. Disse var utrolig gode Hadde ikke nøtter, så hakket mandler. Ble kjempe bra!!

  1. Mandler kan fint brukes også! Så kjekt dei falt i smak, Elin 🙂

 8. De barene så spennende ut… slengte et par bokser i kjøleskapet nå, gleder meg til å teste dem ut i morgen

  1. Fantastisk! Håper de smaker, Lene 🙂

   1. Tok en titt i morrest. De var så myke at jeg fikk ikke til å skjære dem i biter, men smakte hiiiiimmelsk tips til hvordan jeg får dem til å bli hardere? Brukte agave sirup…

   2. Eg har kun prøvd å lage desse med fibersirup og flytande honning. Så kan hende det er på grunn av agavesirupen dei ikkje blei harde nok… fulgte du eller oppskrifta? Og oppbevart i kjøleskap? 🙂

   3. Nå tuller jeg… var jo ikke sirup… var en flytende honning.. fulgte oppskrifta og stått i kjøleskap

   4. Såpass ja! Kva merke brukte du? Og kor lenge stod den i kjøleskapet før du skar i biter?
    Eg lot min stå over natta 🙂

   5. Akasie honning. Stod over natta her også står å spiser det med skje nå

   6. Da er det veldig vanskelig å svare på kva som kan ha gått gale… Fikk du samme konsistensen som på steg-for-steg bildene mine ovenfor?

   7. Karoline

    Jeg fikk også dette problemet. Brukte akasiehonning og lot de stå over natta, men de er fremdeles helt myke. Helt enig i at de smakte himmelsk, så skal absolutt prøve flere ganger til jeg får det til! Hva slags smør bruker du?

   8. Eg brukte ekte meierismør. Eg har laga denne oppskrifta på nytt i en litt ny vri idag, så mulig at eg oppdaterer innlegget for bruk av honning, slik at resultatet blir 100% for alle som prøver 🙂

   9. De ser helt like ut ja, bare myke spiser dem rett fra fryseren for da ramler de ikke fra herandre haha

   10. Huff!
    Ny spennande oppskrift med honning kommer – dei blir garantert bra 🙂
    Ellers kan eg anbefale fibersirup!

   11. Hvor får man kjøpt fiber sirup? Fant ikke på nærbutikken her…

   12. Det er ikkje alle dagligvarebutikker som selger fibersirup, kun dei med stort og godt utvalg. Du får kjøpt det på helsekostbutikk, ellers er det linka til i oppskrifta 🙂

 9. Elisabeth

  Disse MÅ jeg lage !

  1. Håper du liker dei 🙂

 10. De barene så veldig gode ut! Det er fint med et godt alternativ til barene man får kjøpt på butikken:) Kategoriene så veldig bra ut, ikke noe jeg ønsker å legge til:)

  1. Så absolutt! Å lage sjølv er jo det aller beste, så veit man kva man får i seg 🙂
   Takk for tilbakemelding!

 11. liker bloggen din veldig godt.
  men hadde det gått an og hatt flere spørsmålsrunder, og et eget tema på hvordan spise rett? iforhold til anoreksi, dårlig helse mm.

  Kanskje legge ut alternative øvelser for de som ikkje kan løfte og løpe like langt ( pga sykdom)

  jeg selv sliter med utfall pga dårlig balasne.

  1. Hei 🙂

   Eg kan absolutt ha spørsmålsrunde, det er mange som har etterspurt. Men eg kommer ikkje til å legge ut om korleis man skal spise i forhold til anoreksi/dårlig helse, dette er ikkje forsvarlig å skrive generelle blogginnlegg om, dessverre. Men takk for gode tips, Mikka 🙂

 12. Fantastisk! 🙂 Kan man bruke fiber sirup clear i stedet for gold?

  1. Ja, det går nok fint 🙂 Men vær obs på at fibersirup clear berre er 60% så søt som fibersirup gold/honning.

 13. Hei 🙂
  Eg lagde desse i går kveld med ekte meierismør og akasie honning. Mine har ikkje stivna, men fantastisk gode på smak! Har fulgt oppskrifta, men kanskje eg hadde for stor form? Ca 14×20. Eg prøvde å finne fibersirup, men fant det ikkje. Står det der sukkeret og andre bakevarer står?

  1. Hei!
   For det første kan det høres ut som formen din var litt for stor. Eg skal oppdatere innlegget idag med en liten justering. Når eg lagde desse med honning mangla eg nokon gram og brukte derfor fibersirup som siste slump, så det er mulig derfor mine stivna uansett 🙂

   1. Skal ha meg ein runde til og sjå etter fibersirup, og bruke ei mindre form. Desse kjeme eg til å lage mange ganga 🙂

   2. Gjer det – med fibersirup blir dei garantert vellykka 🙂

 14. Ingebjørg Brune

  Laga muslibarene,kjempegode på smak,hadde ikkje den sirupen,så jeg brukte honning.og dei ville ikkje holde sammen. No ser jeg at du har skrevet det,så no må jeg avgårde å kjøpe sirup..

  1. Hei!
   Ja, eg måtte lage dei på nytt med kun honning. Som eg skreiv ovenfor brukte eg en slump fibersirup i mangel på honning når eg lagde dei.. Men eg har en anna oppskrift eg skal dele med dere neste veke, der har eg brukt honning som søtning 🙂

 15. Disse var gode og mettende!

  1. Så bra, Mari 🙂

 16. Hei, elsker muslibarer og håper du kan legge ut flere varianter av disse 🙂 !
  lurer på om det er mulig å ha tørka frukt og frokostblanding musli i?

  1. Ja, eg har enda en oppskrift på lager som eg skal dele neste veke 🙂 Du kan nok fint bruke litt musli eller ekstra tørka frukt i barene, berre juster litt ned på mengden nøtter/havre!

   1. Kirsti

    Jeg tilsatte tørka tranebær i mine. Og så tok jeg smelta sjokolade over før jeg satte dem til avkjøling. Det ble rett og slett farlig godt! 🙂

   2. Mmm – det hørtes skikkelig godt ut alså! Neste gang skal eg definitivt ha sjokoladetrekk rundt 🙂

 17. Nam, disse var gode! Laget de til mellommåltid etter middagen i dag (vegetar taco med linser som også var inspirert av deg) 🙂

  Men de ble litt for myke til å ta med på tur, selv om jeg ventet rundt 2,5 time,. Bør de helst stå over natten i kjøleskapet? Og kan de fryses?

  1. Så kjekt dei falt i smak Randi!
   Dei skal være stive etter ca. 2,5 time i kjøleskap. Er dei stivere etter dei har stått lengre? Eg har ikkje prøvd å fryse dei, men dei holder seg lenge i kjøleskapet 🙂

   1. Var litt mer seige i dag, ja! Mer seige enn stive vil jeg si, men regner med det er sånn de skal være. Så da blir de med på tur i morgen 🙂
    Så tror jeg venter litt lenger med å skjære de opp neste gang 🙂

   2. Ja, det stemmer 🙂

 18. Hei! Takk for tips! Lette etter oppskriften på barene med honning, men fant ikke 🙂 Om jeg skal vri litt på denne oppskriften og lage uten nøtter, kan typ bare havregryn, cocosa, rosiner og honning funke? Evt egg? Hvor mye ca av hver tror du? 🙂

  1. Hei!
   Her er oppskrifta med honning: http://www.lindastuhaug.no/2017/02/09/energibar-peanott-sjokolade/ 🙂

   Du kan jo alltids prøve deg fram, men det er veldig vanskelig å svare på om det blir bra uten å ha prøvd det sjølv. Du kan jo prøve å ta utgangspunkt i mengdene i denne oppskrifta og bytte det ut med havregryn, cocosa, rosiner og honning som du skriver 🙂

   1. Martha

    Da har jeg testa, og de ble meget vellykka! Takk for tips! Ble litt omtrentlige mål, men en dobbel oppskrift. Varmet opp 100 g honning sammen med ca 3 ss Cocosa. Blandet inn 200 gr havregryn og en god slump rosiner. Rørte rundt under svak varme en liten stund, og deretter klemte jeg den ut i en boks med matpapir og satte i kjøleskapet. Etter ett par timer var de stivnet til finfin konsistens, som en god havre-cookie. Neste gang skal jeg teste en liten knert kanel oppi. Tusen takk for tips! Det blir definintivt byttet ut med dyre kjøpe-barer heretter 🙂

   2. Så kjekt muslibaren falt i smak hos deg! Bra du fikk det til med honning, det har vært litt problematisk for nokon. Da er det berre å lage dobbel oppskrift framover og ha tilgjengelig i kjøleskapet, så har man alltid eit mellommåltid tilgjengelig 🙂