Linda Stuhaug

Annonse

Muslibar med nøtter

Muslibar med nøtter
God torsdag!
Når eg spurte dere på facebook-sida mi før jul om kva dere ville ha meir av i 2017, så var det ekstremt mange forskjellige tilbakemeldinger (meny og kategori informasjon i slutten av innlegget idag. En skikkelig oppdatering her på bloggen ut fra deres ønsker, håper du vil gi meg en tilbakemelding!). Noko av det som gjekk igjen var blant anna mellommåltider, tursnacks og påfyll før/etter trening. Dagens oppskrift på muslibar med nøtter passer til nettopp dette!
Oppskrifta er uten tilsatt sukker og den passer like godt til voksne som barn:
Muslibarer med nøtter, 8 stk 40 g smør 70 g fibersirup gold, 100 g havregryn 100 g usalta nøtter, hakka* 1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du: 1. Veg opp havrergryn, nøtter og salt i en bolle.
2. Smelt smør og fibersirup/honning i en liten kjele. Vend godt sammen med havregrynsblandinga.
3. Fordel blandinga en passande matboks med bakepapir (min var ca. 14×14 cm). Bruk baksida av en spiseskei og trykk den kompakt (viktig at det blir skikkelig kompakt!).
4. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer og skjær deretter i passelige biter. Oppbevar i kjøleskap, dei holder seg fint i minst 1 veke.
Tips og alternativer! – Bruk dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Eg brukte en blanding mellom cashewnøtter og paranøtter, men her passer det aller meste! Tåler du ikkje nøtter kan du gjerne bruke frø og kjerner.
– For melkefri barer bruker du melkefri margarin eller cocosa, og for glutenfri barer bruker du spesifisert glutenfri havregryn.
Sjølv om muslibarene oppbevares i kjøleskap, så kan du fint ta dei med i veska eller på tur! Dei holder seg godt uttafor kjøleskap nokre timer, men over lengre tid er det greit å oppbevare dei kaldt, visst det tar fleire dager før dei blir spist opp.
Litt småseige, crunchy og veldig smakfulle på samme tid! Skikkelig gode – håper du vil prøve deg 🙂
Så, litt tilbake til meny og kategorier. Eg har oppdatert menyen her på bloggen med mange nye kategorier. Blant anna under middag finner du desse nye kategoriene: – middager under 30 minutter – middager for en person – billige middager – familievennlige middager (voksne og barn) – sunnere helgemiddager. 
Under frukost og lunsj har eg laga en kategori som heiter pålegg, og under sunt salt & søtt finner du søte oppskrifter uten helsekostprodukt. Eg har også oppdatert noke kategorier og laga nokre nye, som blant anna mellommåltid.
Dette har eg gjort fordi det er etterspurt fra dere. Istedenfor å fylle opp innleggene mine med masse informasjon om alle ulike oppskrifter, så kan eg heller samle dei i en eller fleire ulike kategorier, så ser dere oversiktlig kor det hører til.
Så mitt spørsmål er om det er noko meir dere savner? Er det nokre fleire kategorier dere ønsker? Det blir en veldig omfattane jobb å gå gjennom ALLE innleggene mine og sortere dei, så eg vil spørre dere FØR eg starter denne jobben. Eg vil helst ikkje gjer det på nytt om 2 måneder, visst det plutselig dukker opp fleire gode tips 🙂
Håper på tilbakemelding fra dere om dere synes det ser greit ut slik, eller om det er noko meir eg burde ha med!
(Beklager mykje tekst/mas, men eg gjer mitt beste for å gjere dere fornøgde, og da er det kun dere som kan svare meg på det!)

God torsdag!

Når eg spurte dere på facebook-sida mi før jul om kva dere ville ha meir av i 2017, så var det ekstremt mange forskjellige tilbakemeldinger (meny og kategori informasjon i slutten av innlegget idag. En skikkelig oppdatering her på bloggen ut fra deres ønsker, håper du vil gi meg en tilbakemelding!). Noko av det som gjekk igjen var blant anna mellommåltider, tursnacks og påfyll før/etter trening. Dagens oppskrift på muslibar med nøtter passer til nettopp dette!

Oppskrifta er uten tilsatt sukker og den passer like godt til voksne som barn:

Muslibarer med nøtter, 8 stk
40 g smør
70 g fibersirup gold,
100 g havregryn
100 g usalta nøtter, hakka*
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
1. Veg opp havrergryn, nøtter og salt i en bolle.

2. Smelt smør og fibersirup/honning i en liten kjele. Vend godt sammen med havregrynsblandinga.

3. Fordel blandinga en passande matboks med bakepapir (min var ca. 14×14 cm). Bruk baksida av en spiseskei og trykk den kompakt (viktig at det blir skikkelig kompakt!).

4. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer og skjær deretter i passelige biter. Oppbevar i kjøleskap, dei holder seg fint i minst 1 veke.

Tips og alternativer!
– Bruk dei nøttene du liker og har tilgjengelig. Eg brukte en blanding mellom cashewnøtter og paranøtter, men her passer det aller meste! Tåler du ikkje nøtter kan du gjerne bruke frø og kjerner.

– For melkefri barer bruker du melkefri margarin eller cocosa, og for glutenfri barer bruker du spesifisert glutenfri havregryn.

Sjølv om muslibarene oppbevares i kjøleskap, så kan du fint ta dei med i veska eller på tur! Dei holder seg godt uttafor kjøleskap nokre timer, men over lengre tid er det greit å oppbevare dei kaldt, visst det tar fleire dager før dei blir spist opp.

Litt småseige, crunchy og veldig smakfulle på samme tid! Skikkelig gode – håper du vil prøve deg 🙂

Så, litt tilbake til meny og kategorier. Eg har oppdatert menyen her på bloggen med mange nye kategorier. Blant anna under middag finner du desse nye kategoriene:
– middager under 30 minutter
– middager for en person
– billige middager
– familievennlige middager (voksne og barn)
– sunnere helgemiddager. 

Under frukost og lunsj har eg laga en kategori som heiter pålegg, og under sunt salt & søtt finner du søte oppskrifter uten helsekostprodukt. Eg har også oppdatert noke kategorier og laga nokre nye, som blant anna mellommåltid.

Dette har eg gjort fordi det er etterspurt fra dere. Istedenfor å fylle opp innleggene mine med masse informasjon om alle ulike oppskrifter, så kan eg heller samle dei i en eller fleire ulike kategorier, så ser dere oversiktlig kor det hører til.

Så mitt spørsmål er om det er noko meir dere savner? Er det nokre fleire kategorier dere ønsker? Det blir en veldig omfattane jobb å gå gjennom ALLE innleggene mine og sortere dei, så eg vil spørre dere FØR eg starter denne jobben. Eg vil helst ikkje gjer det på nytt om 2 måneder, visst det plutselig dukker opp fleire gode tips 🙂

Håper på tilbakemelding fra dere om dere synes det ser greit ut slik, eller om det er noko meir eg burde ha med!

(Beklager mykje tekst/mas, men eg gjer mitt beste for å gjere dere fornøgde, og da er det kun dere som kan svare meg på det!)

Annonse

1 Kommentarer

l

line

10. april 2022

kult

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg