Brokkoliburger

Da er det mandag igjen!

Idag har eg nokn skikkelig digge vegetarburgere akâ brokkoliburgere å dele med dere. Desse blei så smakfulle, saftige og gode – håper virkelig fleire vil prøve seg altså!

Brokkoliburgerene er raske og enkle å lage og krever ingredienser du sannsynligvis har i kjøleskapet fra før. Eg lagde to porsjoner og hadde til middag i to dager, så dei kan gjerne oppbevares i kjøleskapet varmes opp igjen til eit seinare måltid.

IMG_4980

Brokkoliburger, ca. 8 stk
2 stk poteter, ca. 200 g tilsammen
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
1 egg
1/4 paprika
1/2 rødløk
1 sjalottløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne

Slik gjer du:
1. Kok eller damp potetene til dei er møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl. PS! Bruk gjerne poteter og brokkoli fra gårsdagens middag, eller kok klart i forveien. Da er desse klare på svært kort tid!

2. Finhakk paprika, rødløk, sjalottløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og kokte poteter på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.

3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak! Ha i egget og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig, eller eventuelt for å justere om brokkoliburgeren ikkje henger skikkelig sammen. Bruk eit ekstra egg om blandinga er tørr, eller mjøl om blandinga er blaut.

4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).

IMG_4969IMG_4972

Det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika. Nydelig!

Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing.

IMG_4982

Skikkelig saftige, smakfulle og gode. Desse kommer eg til å lage mange ganger framover, nam!

Prøv du også da vell 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

 1. De så utrolig gode ut! Har du et forslag til hva man kan erstatte egget med? Har nylig fått eggallergi i familien.. 🙂

  1. Hei 🙂
   Eg er dessverre veldig dårlig på eggerstatning. Kanskje «no egg» fungerer? Ellers kan du prøve fiberhusk som bindemiddel, men eg kan ikkje sei noko om korleis resultatet blir…

 2. Ooo dette så sykt digg ut! Skal definitivt prøves ut 😀

  1. Skikkelig gode! Nesten bedre dagen etterpå faktisk 🙂 Håper du liker dei!

 3. nam, så digg! ska absolutt testa ut detta 😀

  1. Så kjekt å lese, Oda! Håper du liker dei 🙂

 4. Disse var utrolig gode! Masse smak:) Vi klarte dessverre ikke få de like fine, smuldrer litt opp under steking.. Noen tips? Kanskje grønnsakene ble for finhakket når jeg hadde de i hurtigmikseren og ikke gjorde det for hånd? Tusen takk for oppskrift uansett, skal prøve igjen! 🙂

  1. Hei!
   Hadde du alle grønnsakene i hurtigmikseren? Da er det nok det som er feilen 🙂 Anbefaler å finkutte brokkoli, løk og paprika – og raspe poteten for best mulig resultat! Men kjekt dei falt i smak hos deg uansett, smaken som teller til sjuande og sist 🙂

   1. Andrea

    Takk for tilbakemelding! Brokkoli ble kuttet for hånd, og potetene raspet – men var nok paprika og løk i mikseren som gjorde det ja.. 🙂 Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang – gleder meg allerede!

   2. Spørst det!
    Prøv det neste gang – så kan det hende dei holder bedre sammen 🙂

 5. Kan man bytte ut potet med søtpotet i burgeren?

 6. Ingvild

  Hei Linda! Jeg fikk store problemer med å få burgerne til å henge sammen da jeg skulle steke dem, har du noen tips til hvordan jeg kan unngå dette? 🙂

  1. Hei!
   Det gjelder berre å kutte grønnsakene fint nok, og unngå store biter. Ellers må man klemme dei godt mellom hendene før steiking, og ikkje minst være litt forsiktig når dei snus 🙂

   1. Ingvild

    Takk for svar! Jeg brukte den «grove» raspen når jeg raspet osten og potetene, burde jeg heller brukt den som rasper litt penere og i mindre biter? 🙂

   2. Neida, eg også brukte den grove raspen. Det er godt nok det 🙂

 7. Hvor mange burgere ville du beregnet per person ? 🙂

  1. Kjem heilt an på resten av tilbehøret 🙂 Eg spiste oppskrifta til to måltider, men med godt tilbehør.

 8. Nei, dette ble håpløst. De gikk i oppløsning samme hva vi gjorde, og vi grovhakket grønnsakene og moste potetene godt…. Men, veldig gode på smak, da! Tips til neste gang? 😀

  1. Moste potetene? Ikkje med rivjern? Da er det nok der feilen kanskje ligger 😉

 9. Ja, det ble et lite hasteprosjekt. Jeg delte potetene i fire og kokte de, så det lot seg dårlig å raspe. Tenkte dessuten at potetmos ville gjøre de mer seige og at deigen ble mer deig. Haha. Da vet jeg det til neste gang!

  1. Man lærer av sine feil 😉 Nokon oppskrifter er viktige å følge, ellers ber man om mislykka resultat rett og slett. Litt bedre tid neste gang, så skal du sjå at det blir flotte brokkoliburgere!

 10. Signerer resten av gjengen her, at disse burgerne klarte vi ikke å få stekt i en bit, det bare løsnet seg opp når osten smeltet og ett egg var tydeligvis ikke nok til å binde sammen alle grønnsaksbitene. Så vi endte opp med å måtte steke de i ovnen.

  1. Fulgte du oppskrifta da? Veldig mange her oppe har blant anna MOST poteta framfor å raspe den. Mange som har lykkes med oppskrifta her altså, så det skal gå bra å steike dei med forsiktighet 😉 Kan evt. bruke to egg for bedre bindeevne også 🙂

 11. Hanne Sofie

  Lagde disse i går. Tok i et egg ekstra siden jeg så det hadde vært litt problemer med å få formet massen og det var nok lurt. Spiste den i hjemmelagde hamburgerbrød og med din oppskrift på søtpotet fries. Veldig godt på brødskiva til lunsjen idag også! Smakte i grunn som en tykk omelett, veldig god!

  1. Så kjekt du likte oppskrifta, Hanne Sofie 😀 Eg har egentlig komt fram til at kva type potet man bruker kan ha mykje å sei for resultatet 😉 Eg har null problem med å lage brokkoliburgere med ett egg, men det er jo ingenting i veien med å bruke to og få litt ekstra næring 🙂

   1. Hvilken type potet anbefaler du til denne oppskriften for at burgerne ikke skal kunne stekes uten at de deler seg?

   2. Eg veit ikkje kva merke på potet eg har brukt. Har nok brukt mange forskjellige. Det har nok minimal betydning kva potettype du bruker ift om den deler seg eller ikkje 🙂

 12. Hei Linda. I dag laget jeg brokkoli burger og de var bare så gode. Har tre burgere igjen og nå klarer jeg ikke å bestemme meg om de skal få være med på jobb og bli spist til lunsj eller om jeg skal spare dem til middag. Disse blir nok en gjenganger hos meg.

  1. Så hyggelig å lese, Eli 😀 Desse synes eg er fantastisk gode, veldig kjekt du likte dei også!

 13. Hei. Disse ser jo så gode ut! Har du noe erfaring på hvordan det er å fryse disse?

  1. Hei! Knallgode er dei 🙂 Eg har ikkje noko erfaring med å fryse dei, dessverre…

 14. Ann Kristin

  Hei. Har veldig lyst å prøve disse, men har en liten gutt som ikke tåler egg. Har du tips til hva jeg kan erstatte det med i oppskriften?

  1. Hei! Hm, kva pleier du å erstatte egg med? Eg har veeeldig lite erfaring, dessverre :/ Men kanskje litt ekstra væske og fiberhusk kan gjere susen?

   1. Ann Kristin

    Hei igjen. Jeg har prøvd litt forskjellig uten spesielt gode resultat. Blant annet lake av kikerter og bløtlagte linfrø. Skal prøve med fiberhusk, takk

   2. Då er eg spent på korleis fiberhusk fungerer! Håper det blir suksess 🙂 Hugs å bruke nok!! 🙂

 15. flott endelig vegetar tilbud du skjønner har ei lillesøster på 18 år og det er ikke lett og finne vegetar mat i butikken og vanskeøig og finne ting som hun faktis liker tenkte og bruke denne som inspirasjon

  1. Så bra! Håper det smaker 🙂

 16. Lagde de i dag til ei som er vegetarianer. De ble veldig god, faktisk bedre enn med kjøtt spør du meg❤️Takk for oppskrift

  1. Så hyggelig 😀 <3

 17. Marit Foosnæs

  Hei. Dette vil jeg prøve, men kan jeg kutte ut osten?
  Vennlig hilsen Marit Foosnæs

  1. Hei! Eg vil ikkje anbefale å kutte osten, både for smak, konsistens og for å forme burgeren på en best mulig måte. Men, alt går 🙂