Linda Stuhaug

Annonse

23. januar 2017

Brokkoliburger

Brokkoliburger
Da er det mandag igjen!
Idag har eg nokn skikkelig digge vegetarburgere akâ brokkoliburgere å dele med dere. Desse blei så smakfulle, saftige og gode – håper virkelig fleire vil prøve seg altså!
Brokkoliburgerene er raske og enkle å lage og krever ingredienser du sannsynligvis har i kjøleskapet fra før. Eg lagde to porsjoner og hadde til middag i to dager, så dei kan gjerne oppbevares i kjøleskapet varmes opp igjen til eit seinare måltid.
Brokkoliburger, ca. 8 stk 2 stk poteter, ca. 200 g tilsammen 200 g brokkoli 70 g revet ost, eg brukte jarlsberg 1 egg 1/4 paprika 1/2 rødløk 1 sjalottløk 2 fedd kvitløk salt, pepper, grovkverna chili smør til steiking tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne
Slik gjer du: 1. Kok eller damp potetene til dei er møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl. PS! Bruk gjerne poteter og brokkoli fra gårsdagens middag, eller kok klart i forveien. Da er desse klare på svært kort tid!
2. Finhakk paprika, rødløk, sjalottløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og kokte poteter på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.
3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak! Ha i egget og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig, eller eventuelt for å justere om brokkoliburgeren ikkje henger skikkelig sammen. Bruk eit ekstra egg om blandinga er tørr, eller mjøl om blandinga er blaut.
4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).
Det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika. Nydelig!
Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing.
Skikkelig saftige, smakfulle og gode. Desse kommer eg til å lage mange ganger framover, nam!
Prøv du også da vell 🙂
*

Da er det mandag igjen!

Idag har eg nokn skikkelig digge vegetarburgere akâ brokkoliburgere å dele med dere. Desse blei så smakfulle, saftige og gode – håper virkelig fleire vil prøve seg altså!

Brokkoliburgerene er raske og enkle å lage og krever ingredienser du sannsynligvis har i kjøleskapet fra før. Eg lagde to porsjoner og hadde til middag i to dager, så dei kan gjerne oppbevares i kjøleskapet varmes opp igjen til eit seinare måltid.

Brokkoliburger, ca. 8 stk
2 stk poteter, ca. 200 g tilsammen
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
1 egg
1/4 paprika
1/2 rødløk
1 sjalottløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne

Slik gjer du:
1. Kok eller damp potetene til dei er møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl. PS! Bruk gjerne poteter og brokkoli fra gårsdagens middag, eller kok klart i forveien. Da er desse klare på svært kort tid!

2. Finhakk paprika, rødløk, sjalottløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og kokte poteter på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.

3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak! Ha i egget og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig, eller eventuelt for å justere om brokkoliburgeren ikkje henger skikkelig sammen. Bruk eit ekstra egg om blandinga er tørr, eller mjøl om blandinga er blaut.

4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).

Det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika. Nydelig!

Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing.

Skikkelig saftige, smakfulle og gode. Desse kommer eg til å lage mange ganger framover, nam!

Prøv du også da vell 🙂

*

Annonse

14 Kommentarer

A

Ann Kristin

16. desember 2018

Hei. Har veldig lyst å prøve disse, men har en liten gutt som ikke tåler egg. Har du tips til hva jeg kan erstatte det med i oppskriften?

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Hei! Hm, kva pleier du å erstatte egg med? Eg har veeeldig lite erfaring, dessverre :/ Men kanskje litt ekstra væske og fiberhusk kan gjere susen?

A

Ann Kristin

19. desember 2018

Hei igjen. Jeg har prøvd litt forskjellig uten spesielt gode resultat. Blant annet lake av kikerter og bløtlagte linfrø. Skal prøve med fiberhusk, takk

Linda Stuhaug

19. desember 2018

Då er eg spent på korleis fiberhusk fungerer! Håper det blir suksess 🙂 Hugs å bruke nok!! 🙂

M

Marit Foosnæs

2. mars 2021

Hei. Dette vil jeg prøve, men kan jeg kutte ut osten? Vennlig hilsen Marit Foosnæs

Linda Stuhaug

2. mars 2021

Hei! Eg vil ikkje anbefale å kutte osten, både for smak, konsistens og for å forme burgeren på en best mulig måte. Men, alt går 🙂

j

jill nysæther olsen

11. november 2021

heisann. jeg lurte på om disse brokkoliburgerene kan fryses ned. det samme med den med søtpotet i.

Linda Stuhaug

12. november 2021

Hei! Det veit eg ikkje, aldri testa 🙂

h

hannah lassine glendrange

23. januar 2020

flott endelig vegetar tilbud du skjønner har ei lillesøster på 18 år og det er ikke lett og finne vegetar mat i butikken og vanskeøig og finne ting som hun faktis liker tenkte og bruke denne som inspirasjon

Linda Stuhaug

24. januar 2020

Så bra! Håper det smaker 🙂

J

Jorunn

6. desember 2020

Lagde de i dag til ei som er vegetarianer. De ble veldig god, faktisk bedre enn med kjøtt spør du meg❤️Takk for oppskrift

Linda Stuhaug

6. desember 2020

Så hyggelig 😀 <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg