Panert torsk med bakte poteter og guacamole

Riktig god tirsdag godtfolk!

Meir middagsoppskrifter med fisk er etterspurt – og eg hører på dere! Denne oppskrifta er veldig familievennlig, sliter du med å få barna til å spise fisk, så kan panering være løsninga på problemet. Panerte torskefilêter er ikkje berre utrulig raskt og enkelt å lage, resultatet blir også veldig godt og saftig. Det er ikkje uten grunn at dette blei middagen min FIRE dager på rad altså!

Tilbehøret kan du variere etter smak og behag. Her serverer eg med bakte poteter og guacamole, en veldig god kombinasjon av smak og konsistens:

IMG_4936

Du trenger, 4 porsjoner
800 g torskefilêt, evt. anna kvit fisk
2 egg
4 ss mandelmel eller malte nøtter
1 ss sesamfrø
5 ss finrevet parmesan
salt og pepper
smør/olje til steiking

Guacamole
2 store avokado
3 ss kesam (kan sløyfes)
2-3 fedd kvitløk, pressa
salt og pepper

Bakte poteter
8- 10 mellomstore poteter
krydder etter smak

IMG_4913

Slik gjer du: 
1. Kutt potetene i to, evt. i båter. Ha over litt krydder, eg brukte grovkverna chili, pepper og grillkrydder. Sett inn i ovnen på 180 grader varmluft i 20-30 minutter, til potetene er møre og sprø på utsida. I mellomtida lager du resten.

2. Mos avokado med kesam, kvitløk salt og pepper. Smak til og sett i kjøleskapet i mellomtida.

3. Bland sammen mandelmel, sesamfrø, finrevet parmesan, salt og pepper. Dypp fiskebitene i piska egg, deretter i paneringen på begge sider. Steik på middels varme i litt smør til dei er sprø og gyllenbrune, ca. 3-4 minutter på kvar side.

Server straks!

IMG_4926

Andre forslag til tilbehør kan vere søtpotetmos, rotmos eller potetmos, bakte søtpotetskiver eller kokte poteter, gjerne med brokkoli, blomkål, bakte rotgrønnsaker eller en frisk salat. Kanskje aioli, kvitløksdressing eller tatziki frister meir enn guacamole?

Velg dine favoritter!

IMG_4931

Middag for store og små. 
Velbekomme! 

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. denne skal definitivt prøves ut. når jeg må ha inspirasjon er alltid bloggen din jeg går til ♡

    1. Så hyggelig å lese, Celine <3 det tar eg virkelig som eit kompliment – tusen takk!

  2. Hva kan mandemelet byttes med? Hvilke mel? 🙂

    1. Sesammel eller anna nøttemel for eksempel 🙂

  3. Tusen takk for oppskrift, falt meget godt i smak! Brukte verdens beste fiskesaus til, masse skryt skal du ha for den også!! Rett og slett meget bra!

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Marte! Fiskesaus til den panerte fisken er nok godt det også 🙂

  4. Takk for oppskrift, denne skal prøves ut i morgen!

    1. En glede å dele! God middag 🙂

  5. Kristin

    Det er så kjekt å gå inn på bloggen din, da finner jeg alltid inspirasjon. Så da ble det panert torsk med tsatsiki og søtpotet til middag i går. Paneringen med parmesan og sesamfrø var helt nydelig (brukte sammalt hvete grov i mangel på noe annet). Veldig fint at de fleste oppskriftene dine baserer seg på ting man gjerne har i skapet 🙂

    1. Så hyggelig tilbakemelding å få, Kristin 🙂 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak hos deg!

      Ha en fortsatt fin kveld <3

  6. ELISABETH

    Kjempegod panering og guacamole! Og så raskt og enkelt å lage! Følte meg nesten litt proff der jeg stod og dyppa fisken i paneringen! Hehe 😀 eneste jeg angrer på er at jeg kjøpte lettsalta torsk, for det ble for salt med salt i paneringen i tillegg. Så neste gang blir det naturell! Men god middag var det! 😀

    1. Haha, så artig 😀 Kjekt med tilbakemelding, Elisabeth! Eg vil tru lettsalta torsk blei litt for salt, men da veit du det til neste gang. Bruke naturell fiske ller sløyfe salt i paneringen 🙂

  7. Ååå dette så godt ut! Tusen takk 🙂

    Vil det fungere med frossen fisk også tror du?

    1. Den må tinast først i tilfelle, ellers vil den ikkje bli gjennomstekt 🙂 Håper det smaker!