Spagetti med vegetarbolognese

God mandag!

Da er veka i gang igjen! Eg skal faktisk heimover idag og blir heime til søndag. Denne frøkna trenger litt fjord og fjell-avbrekk fra studentlivet her i hovedstaden!

Idag er det kjøttfri mandag, og eg tenkte å dele en vegetarvri på spagetti bolognese. Denne middagen er både rask og enkel, med mange gode smaker og næring som gjer kroppen glad. Eg har brukt bønnepasta og den er full av proteiner som holder blodsukkeret stabilt og magen mett, meir om den kan du lese nedenfor 🙂

En middag som både er kjøttfri, glutenfri og kan lages melkefri og vegansk:

IMG_5284

Spagetti med vegetarbolognese, 2 porsjoner
1 kartong, 175 g røde linser
2 gulerøtter
1/2 løk
2 fedd kvitløk
1 boks, 400 g hakkede tomater
1-2 ss tomatpurê
1-2 dl vatn
frisk basilikum
1/2-1 ts sukker/sukrin/honning
salt og pepper, gjerne andre krydder
smør/olje

Tilbehør
100-150 g bønnepasta HER
parmesan

Slik gjer du:
Hakk gulerøtter i små biter, finhakk eller press kvitløk. Steik i litt smør eller olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn i eit dørslag og ha i panna med hakkede tomater, tomatpurê og vatn.

La det småputre nokon minutter til en fyldig kjøttsaus. Smak til med frisk basilikum, søtning, salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag: eg hadde også i litt grovkverna chili og spisskummin.

Kok opp vatn med litt salt til pastaen. Kok i 3-4 minutter. Hell av vatnet og server med vegetarbolognese og eit dryss parmesan.

IMG_5276

Næringsrikt, mettande og utrulig godt middagsmåltid. Vegetarmat altså!

PS! bruk olje til steiking og dropp parmesan som topping, så er retten også melkefri og vegansk 🙂

IMG_5292

Bønnepastaen er en proteinrik pasta som er perfekt for dei som ønsker å redusere på karbohydratene, har cøliaki, hveteintoleranse eller rett og slett ønsker eit sunnare alternativ til pasta. Den er basert på soyabønner og vann, og har heile 41 g protein pr. 100 g! Proteinrik, glutenfri, full av kostfiber, vitaminer og mineraler.

Du får bønnepastaen i to varianter, fettuccine og spagetti HER hos x-life, men nokre matbutikker selger også bønnepasta i andre merker.

 Velbekomme! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Nå har jeg endelig fått testet bønnepastaen! 😀 Eller, jeg hadde Fettucine-varianten da, men regner med den er ganske lik på smak og alt det der, var overraskende likt pasta synes jeg i alle fall. Fin tyggemotstand, og supert næringsinnhold! Jeg spiste den sammen med en saus med masse grønnsaker og karbonadedeig, det blir absolutt ikke siste gangen.

    1. Så bra du likte den, Mari! For å være heilt ærlig synes eg faktisk Fettucine-varianten var bedre, fordi den hadde litt meir å tygge på i motsetning til spagettien. Men ellers er jo smak og næringsinnhold det samme 🙂

      Høres ut som en god middag – da har du eit sunnare alternativ til pasta framover 😀

  2. Denne oppskriften har jeg lyst til å teste! Men jeg har bare ukokte linser. Hvor mange gram bør jeg bruke?

    1. Det veit eg faktisk ikkje. Aldri brukt ukokte linser før, så eg kjenner ikkje til forholdet 🙂 Det står kanskje på pakken?

  3. Kan jeg bruke bønner istedenfor linser?