Kveite med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon

Heisann!

Kveite er en relativ ny råvare for min del. Det er lite kveite eg har tilberedt og smakt opp gjennom årene, men det er vell egentlig ingen grunn til… Kveite er en utrulig god fiskeråvare som eg virkelig kjem til å bruke meir framover! Smaken er nydelig og fisken er enkel å tilberede.

Idag er første gang eg deler oppskrift med kveite her på bloggen. Denne gangen har eg valgt å pannesteike den, og servere den med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon. En skikkelig god kombinasjon! Sidan fiskekjøttet er relativt fast, så passer det godt med en mos/purè som tilbehør. En digg kvardag- eller helgemiddag du lager på ca. 30 minutter:

IMG_5004

Kveite med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon, 2 porsjoner
400 g kveitefilêt i skiver
250 g søtpotet
200 g gulrot
1 bunt asparges
ca. 80-100 g bacon i terninger (+/-)
smør
salt og pepper

Slik gjer du: 
1. Skrell og kutt søtpotet og gulrot i mindre biter. Gulrot treng litt meir koketid enn søtpotet, så lag gjerne gulrotbitene litt større. Kok eller damp til dei er møre. Mos med stavmikser til en jevn purè, smak gjerne til med litt smør, salt og pepper om det er ønskelig.

2. Steik bacon i smør og sett til side. Behold litt av steikefettet til fisken.

3. Knekk av nederste del av aspargesen, kok eller damp i 1-2 minutter.

4. Krydre fisken med litt salt og pepper, steik på middels varme i 2-3 minutter på kvar side, til fisken hat fått en gyllen farge og er gjennomstekt.

Server!

IMG_4995

Kveite kan naturligvis byttes med andre typer kvit fisk, enten om du ikkje har kveite tilgjengelig, om du er veldig glad i torsk eller vil prøve ut tilbehøret med litt variasjon. Men eg anbefaler virkelig kveite altså, skikkelig god fisk! Og eg har to oppskrifter igjen å dele med dere som kommer etterkvart 🙂

IMG_5021

Har du kanskje meir erfaring med kveite? 

Fortell gjerne korleis du liker å få den servert 🙂 Kjekt med litt inspirasjon fra dere når det er en såpass ny råvare for meg!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Kan du skrive noe om hvilke olje/smør som er sunnest og best til matlaging og baking?:)
  Og hvordan er det med sukkerfrie leskedrikker, som f.eks. Zehro.? Jeg vet at det ikke er bra for tennene, men bortsett fra det, er det noen ulemper med dem?

  1. Bruker alltid smør eller coocsa til steiking, samme i bakst stort sett. Dei sukkerfri leskedrikkene har eg ingenting positivt å sei om, så lenge det er brukt laboratorieframstilt, kunstig søtningsmiddel. Alt med måte altså, men eg meiner ikkje det burde være i det daglige kostholdet 🙂

 2. Kristin

  Det så jo bare lekkert ut, så skal prøve denne varianten. Jeg har ofte tradisjonell agurksalat, rømme og potet ved siden av kveite. Beste fisken jeg vet 🙂

  1. Det enkle er ofte det beste! Kveite er nydelig – gleder meg til å lage fleire oppskrifter framover 🙂

 3. Vil bare si at puré skrives med apostrof, ikke cirkumfleks som i fôr.

  1. Takk for rettelsen 🙂

 4. Jan Erik

  Oi, kveite med søtpotet har eg aldri tenkt på, men søtpotet er jo så godt til «alt mogleg» at det skal eg teste!
  Trekt småkveite med kokt potet, gulrot og eggesmør er ein klassikar eg er vand med frå Nordland, då mor mi kjem derifrå – noko av det beste eg kan få 🙂
  Ellers er den god omnsbakt i form, eller til dømes i lag med ein risotto med grøne erter og trøffel, gjerne med bacon og asparges attåt – som her. Mykje godt ein kan gjere med kveite, det er jo ei stjerne blant fisk 😉

  1. Eg er litt hekta på søtpotet- og gulrotpurè, passer liksom til det meste 😀

   Høres vertfall ut som du har fått servert kveite meir enn meg! Blir spennande å sjå kva godt eg lager neste gang. Kveite er jo ei stjerne blant fisk som du seier, skikkelig god fisk som passer til det meste 🙂

 5. Kan ikke du prøve å komponere en sunnere/lettere versjon av rømmesaus? <3 En uten rømme kanskje xD

  1. Rømmesaus uten rømme blir jo ikkje så lett 😉 Men det går jo an å bruke rømme i tillegg til melk for eksempel, og deretter fylde den. Kva pleier du å bruke rømmesaus til? 🙂