Linda Stuhaug

Annonse

31. januar 2017

Kveite med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon

Kveite med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon
Heisann!
Kveite er en relativ ny råvare for min del. Det er lite kveite eg har tilberedt og smakt opp gjennom årene, men det er vell egentlig ingen grunn til… Kveite er en utrulig god fiskeråvare som eg virkelig kjem til å bruke meir framover! Smaken er nydelig og fisken er enkel å tilberede.
Idag er første gang eg deler oppskrift med kveite her på bloggen. Denne gangen har eg valgt å pannesteike den, og servere den med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon. En skikkelig god kombinasjon! Sidan fiskekjøttet er relativt fast, så passer det godt med en mos/purè som tilbehør. En digg kvardag- eller helgemiddag du lager på ca. 30 minutter:
Kveite med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon, 2 porsjoner 400 g kveitefilêt i skiver 250 g søtpotet 200 g gulrot 1 bunt asparges ca. 80-100 g bacon i terninger (+/-) smør salt og pepper
Slik gjer du: 1. Skrell og kutt søtpotet og gulrot i mindre biter. Gulrot treng litt meir koketid enn søtpotet, så lag gjerne gulrotbitene litt større. Kok eller damp til dei er møre. Mos med stavmikser til en jevn purè, smak gjerne til med litt smør, salt og pepper om det er ønskelig.
2. Steik bacon i smør og sett til side. Behold litt av steikefettet til fisken.
3. Knekk av nederste del av aspargesen, kok eller damp i 1-2 minutter.
4. Krydre fisken med litt salt og pepper, steik på middels varme i 2-3 minutter på kvar side, til fisken hat fått en gyllen farge og er gjennomstekt.
Server!
Kveite kan naturligvis byttes med andre typer kvit fisk, enten om du ikkje har kveite tilgjengelig, om du er veldig glad i torsk eller vil prøve ut tilbehøret med litt variasjon. Men eg anbefaler virkelig kveite altså, skikkelig god fisk! Og eg har to oppskrifter igjen å dele med dere som kommer etterkvart 🙂
Har du kanskje meir erfaring med kveite?
Fortell gjerne korleis du liker å få den servert 🙂 Kjekt med litt inspirasjon fra dere når det er en såpass ny råvare for meg!
*

Heisann!

Kveite er en relativ ny råvare for min del. Det er lite kveite eg har tilberedt og smakt opp gjennom årene, men det er vell egentlig ingen grunn til… Kveite er en utrulig god fiskeråvare som eg virkelig kjem til å bruke meir framover! Smaken er nydelig og fisken er enkel å tilberede.

Idag er første gang eg deler oppskrift med kveite her på bloggen. Denne gangen har eg valgt å pannesteike den, og servere den med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon. En skikkelig god kombinasjon! Sidan fiskekjøttet er relativt fast, så passer det godt med en mos/purè som tilbehør. En digg kvardag- eller helgemiddag du lager på ca. 30 minutter:

Kveite med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon, 2 porsjoner
400 g kveitefilêt i skiver
250 g søtpotet
200 g gulrot
1 bunt asparges
ca. 80-100 g bacon i terninger (+/-)
smør
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Skrell og kutt søtpotet og gulrot i mindre biter. Gulrot treng litt meir koketid enn søtpotet, så lag gjerne gulrotbitene litt større. Kok eller damp til dei er møre. Mos med stavmikser til en jevn purè, smak gjerne til med litt smør, salt og pepper om det er ønskelig.

2. Steik bacon i smør og sett til side. Behold litt av steikefettet til fisken.

3. Knekk av nederste del av aspargesen, kok eller damp i 1-2 minutter.

4. Krydre fisken med litt salt og pepper, steik på middels varme i 2-3 minutter på kvar side, til fisken hat fått en gyllen farge og er gjennomstekt.

Server!

Kveite kan naturligvis byttes med andre typer kvit fisk, enten om du ikkje har kveite tilgjengelig, om du er veldig glad i torsk eller vil prøve ut tilbehøret med litt variasjon. Men eg anbefaler virkelig kveite altså, skikkelig god fisk! Og eg har to oppskrifter igjen å dele med dere som kommer etterkvart 🙂

Har du kanskje meir erfaring med kveite?

Fortell gjerne korleis du liker å få den servert 🙂 Kjekt med litt inspirasjon fra dere når det er en såpass ny råvare for meg!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg