Dei 9 mest populære oppskriftene i januar

Hei alle sammen!

Først og fremst må eg takke for en skikkelig bra start på det nye året! Lesertallene stiger, oppskrifter blir tatt godt imot, tilbakemeldingane er gode og eg hører generelt meir fra dere. Det gir meg definitivt mykje motivasjon til å fortsette altså!

Som alltid når vi kommer til ny måned vil eg dele dei mest populære oppskrifter fra måneden som er forbi. Det pleier stort sett å vere 6-7 oppskrifter som skiller seg ut, men denne gangen kunne eg ikkje velge mindre enn 9 oppskrifter som har blitt ekstra populære hos dere. En god miks mellom salt, søtt og varierte oppskrifter i ulike kategorier:

Muslibar med nøtter HER.
Denne har falt i smak hos mange allerede! Få ingredienser og enkle å lage. Perfekt å ta med på tur 🙂

IMG_4655

*

Pølsegrateng med pasta og grønnsaker HER.
Små grep gjer også pølsegratengen til eit sunt og godt måltid. Perfekt familiemiddag!

IMG_4470

*

Energikuler med sjokolade HER.
Lages uten helsekostprodukter. Søte, seige og proppfulle av næring, heilt supre å ha liggande i frysaren til man plutselig blir fysen!

IMG_4429

*

Proteinrike havrerundstykker på under 30 minutter HER.
Like gode både med og uten pålegg, holder seg saftige i fleire dager og kan fint fryses.

IMG_0405*

Sunne bounty pannekaker HER.
Desse pannekakene har eg fått flest tilbakemeldinger på i januar måned. Gurimalla så mange som har laga bounty pannekaker til frukost, lunsj eller kveldsmat!

IMG_3838

*

Brokkoliburger HER.
Skikkelig saftige, skikkelig gode. Desse gleder eg meg til å lage fleire varianter av, for både eg og dere likte dei godt!

IMG_4982

*

Heimelaga proteinpudding med sjokoladesmak HER.
Fløyelsmjuk, krema og sukkerfri sjokoladepudding, heilt nydelig med frukt og bær som topping. Den berømte ProPud / Barbells proteinpudding i heimelaga variant!

IMG_4592

*

Fylt og gratinert paprika HER.
Middag som passer like godt kvardag som helg. Nesten litt pizza-feeling, men med grønnsaker som bunn!

IMG_4265

*

Skillingsboller uten sukker HER.
Gjærbakst blir alltid tatt godt imot, og desse skillingsbollene var ingen unntak. Kanskje det blir baking i helga på deg og?

IMG_4370

Sunn matglede for helsebevisste matglade!

Eg gleder meg til fortsettelsen 🙂

Kva har vært din favorittoppskrift / favorittoppskrifter fra januar måned herfra? Det må absolutt ikkje være en oppskrift som eg delte i januar, kanskje du har fått en ny frukostfavoritt fra arkivet? Del gjerne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

 1. Kristin

  Favorittene så langt er gratinert paprika, lompelasagne ,havrerundstykkene, matmuffins og lompetoast. Flere skal testes :-).

  1. Her var det fleire gode oppskrifter ja 🙂

 2. Synes du man burde ta gelatin/kollagen som tilskudd hvis man har et variert og sunt kosthold fra før av? Er toppidrettsutøver og opptatt av alt som hjelper kroppen.

  1. Gelatin og kollagen finner du ikkje i andre matvarer med mindre du koker kraft, så akkurat her vil ikkje eit sunt og variert kosthold hjelpe deg med den biten. Så ja, ta det gjerne daglig 🙂 Eg har nettopp begynt med det sjølv.

 3. Karianne

  Favorittoppskriften min fra januar er thaisuppe med rød curry og hvite bønner 🙂

  Ellers kan jeg si at jeg har erfaring med bønnepasta fra Anglamark. Soyaspaghetti og fettuccine koster bare 20 kr pr pakke (200 gram). Proteininnholdet ligger rundt 39-41 pr. 100 gram, så disse variantene er også næringsrike og sunne. Har planer om å lage spaghetti med vegetarbolognese en gang i fremtiden. Ha en fin dag.

  1. Hei!

   Er Anglamark eit merke man får tak i på dagligvarebutikken? Eller kor får man ellers tak i det? 🙂 Det er nok mange gode merker der ute – bønnepasta blir meir og meir populært!

 4. Aina Rennemo

  Jeg har prøvd både gulrotsuppa, protein rundstykkene og lakselasagna denne uka, og alt har falt i smak! Trodde ikke mine egne ører da 9-åringen min, som er «allergisk» mot grønnsaker, spurte om å få mer av lakselasagna som var fylt med spinat!!

  1. Oi, det er bra! Det gjelder å lure inn grønnsakene uten at dei blir så synlige 🙂

 5. Hei! Er energi kulene sunne? Kan jeg spise dem u ukedagene? Hvor mamge bør jeg evt. Spise? (Jente 17 år)
  Klem

  1. Sunne energikuler kalles dei – så ja, spis i vei uten å overdrive 🙂

 6. Hei! Jeg tenkte jeg ville dele svaret jeg fikk fra funksjonell mat ang tørste og sukrin, så blir også du litt klokere 😀

  Surkin, (eller erythritol som Sukrin består av) er klassifisert som sukkeralkohol. Andre kjente sukkeralkohol er xylitol og maltitol. Det er en mulig effekt ved inntak av alle sukkeralkoholer at de kan føre til tørste. Dette skjer fordi sukkeralkoholer skilles ut i nyrene (på samme måte som f.eks. salt). Nyrene jobber også med å holde væskebalansen i kroppen stabil, og derfor kjenner enkelte personer en økt tørste etter at de har spist noe med mye Sukrin. Det er ikke alle som kjenner noe til dette, og det varierer i hvor stor grad man kjenner tørsten, men dere er altså ikke alene om å ha erfart det. Det er helt ufarlig, men jeg forstår at det oppleves som ubehagelig dersom det resulterer i at man må drikke så mye at man blir skvulpete og uvel.

  1. Aha!

   Då har vi vertfall forklaringa på det 🙂

 7. Gleder meg til gratinert paprika til middag i morgen!

  (en av de som skal bli flinkere til å kommentere da jeg har testet utrolig mange av dine oppskrifter!)

  1. Så hyggelig du ville legge igjen en kommentar, Hanna 🙂 Det er veldig kjekt!
   Håper middagen faller i smak idag <3

 8. Elisabeth

  Har blitt så motivert av denne bloggen at jeg stod opp tidlig idag for å lage ertesuppe med svineknoke før jeg skal på kveldsvakt. Har alltid brukt posesuppe men nå har jeg bløtlagt erter over natta.. hadde aldri funnet på det uten inspirasjon fra bloggen! Kjempe gøy å lage mat fra bunnen 😀

  1. Kristin

   Helt enig med deg, jeg også har blitt inspirert av denne bloggen til å lage mat fra bunnen. Jeg har ellers brukt mye halvfabrikata. Med litt planlegging så tar det faktisk ikke mye lengre tid, og blir både sunnere og bedre.

   1. Tusen takk for det!
    Det trenger så absolutt ikkje å ta lengre tid å lage mat fra bunnen av 🙂

  2. Åh, så kjekt å lese Elisabeth! Superhyggelig at eg inspirerer deg til sunnare matglede <3
   Ha en riktig fin fredag 🙂

 9. Karianne

  Du får tak i Anglamarks bønnepasta hos Coop Extra.

  1. Aha! Takk for svar 🙂