Søte og sunne cookie dough kuler

God torsdag 😀

Desse cookie dough kulene uten tilsatt sukker var mitt bidrag til nyaste utgaven av Shape Up. Kanskje du har sett dei der allerede?

Cookie dough kulene er søte, småseige og skikkelig gode. Dei passer like godt som eit sunt mellommåltid, påfyll før eller etter trening, som snacks eller berre når du er fysen på noko søtt og godt! Dei holder seg i vekesvis i fryser eller kjøleskap og kan derfor lages opp i store porsjoner.

Alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken, med unntak av sukkerfri sjokolade som ikkje er å finne alle plasser, men som du fint kan bytte med andre alternativer! Hugs å lese tips under oppskrifta 🙂

IMG_4194

Næringsrike cookie dough kuler, ca. 20 stk
130 g dadler (store og saftige, vekt uten stein)
100 g mandler*
50 g havregryn
25 g sukkerfri sjokolade*
frø fra 1 stk vaniljestang
1/3 ts maldonsalt
Sjokoladetrekk: 40 g sukkerfri sjokolade*

Framgangsmåte
Ha dadler, mandler, havregryn, vaniljestang og maldonsalt i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn og smuldrette masse.

Hakk 25 g sjokolade og vend inn blandinga. Klem massen mellom hendene og trill til ca. 20 munnfulle kuler. Visst du ønsker sjokoladetrekk rundt smelter du sukkerfri sjokolade og dypper kulene før avkjøling.

Sett kaldt og oppbevar i kjøleskap eller fryser. La kulene stå kjølig minst 40 minutter før servering.

IMG_4164

Tips!
– du kan gjerne bruke 70% eller 86% mørk sjokolade framfor sukkerfri sjokolade visst du ønsker det. Da er det garantert at du finner alle ingrediensene på dagligvarebutikken! Bruk melkefri sjokolade for melkfri kuler.

– bytt gjerne mandler med nøtter som cashewnøtter eller valnøtter. Er du allergisk er solsikkekjerner eit godt alternativ.

IMG_4185

Form gjerne oppskrifta som små barer framfor kuler. Kan skjæres i små biter, så kan du bruke som topping på havregrøt, yoghurtblandinger, is eller lignande 🙂 Nam!

IMG_4186

Håper det frister! 

Perfekt til en munnfull for både store og små 🙂

*

Til slutt vil eg tipse dere om at x-life har opp til 45% rabatt på varme kle fram til søndag! Her finner du varmt yttertøy, skiklær, ullundertøy, hansker, luer, sokker, brodder med meir for både mann og kvinne. 

1485265056

Tilbudet finner du på heimesida til x-life HER.
Supert å fylle på vinterlagrene – vinteren må jo berre komme snart!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Jeg har fått helt dilla på de ulike daddel-trøffel-variasjonene, så denne må jeg definitivt også prøve! 😀

    1. Da håper eg desse faller i smak hos deg, Mari 😀

  2. Sånne kuler er noe av det beste jeg vet! Denne oppskriften skal iallefall prøves.. Ha en fin dag videre <3

    1. Eg og! Er så godt 😀
      Takk Tonje, ha en nydelig fredag <3

  3. Camilla

    Nam, disse ble gode!
    «Deigen» ble litt tørr, så hadde i en liten dæsj lønnesirup og vann

    1. Så kjekt dei falt i smak, Camilla 😀

  4. desse var supergode! 🙂

    1. Så kjekt å lese, Linn 😀

  5. Ragnhild gaustad

    Hei, eg prøvde å lage men det ble en smuldrene masse men smuldrer opp når jeg skal lage kuler?

    1. Brukte du store, ferske og saftige dadler? 😉 Du kan bruke smelta smør og vende inn i blandinga for å få riktig konsitens, men klem massen godt mellom hendene underveis, du må ikkje få for mykje!

  6. Kan man bruke vanlig salt i stedet for maldon-salt?
    Evt bare droppe det hvis man kjører på med salte peanøtter/nøtter… ?

    1. Du kan droppe det om du bruker salte nøtter, men vanlig salt fungerer fint 🙂

  7. Og kan man erstatte vaniljestang med vaniljesukker eller noe annet?

    1. Ja, vaniljestanga gir en ekstra god smak, men du kan droppe det eller bruke vaniljepulver/vaniljesukker eller lignande.

      1. Adrian

        Takk for at du er så flink til å svare folk

      2. Det skulle berre mangle 😉

  8. MÅÅÅ de stå kjølig?

    1. Kva tenker du på? Under lengre oppbevaring eller etter dei er laga?

  9. Mmmmmm…detta va godt…nesten bedre uten sjokolade 😉 hadde i vaniljekstrakt og da ble de nesten som punch 😀

    1. Dei er gode uten sjokolade og, det er eg heilt enig i 😀 Kjekt du likte dei!!

  10. Disse var utrolig gode! Midt i blinken. Brukte 86% sjokolade fra butikken. Skulle nok venta litt med å rulle ut bollene med sjokoladebiter, da deigen fortsatt var litt varm etter å ha blitt kjørt i foodprossesor, og derav smeltet sjokoladen lett. Likevel absolutt gode, men håper på å gjøre de enda «penere» til neste gang 😀

    1. Så kjekt å lese, Elise 😀 Eg elsker desse, også er dei så greie å ha i frysaren!!

  11. Prøvde meg på cookie Doug kulene idag. De var veldig vanskelig å få laget kuler av deigen? Kanskje dadlene ikke var saftige nok.?
    Syns også sukkerfri sjokolade var vanskelig å smelte i vannbad. Måtte tilføre litt cocosa.

    1. Bruke du ferske, saftige dadler? Og kjørte du massen godt nok? Det er har mykje å sei 🙂

      1. Anne-Lise Fossum

        Nei,disse var pose på helsekost,ikke ferska saftige vil jeg si. Prøver det neste gang. Veldig god smak da.

      2. Nei, det er tørka dadler 😉

  12. Kan jeg bytte ut dadlene med noe annet, smelta smør? Lik mengde?

    1. Nei, det vil ikkje fungere med smelta smør 😉 Dadlane gir både konsistens, smak, får dei til å holde seg sammen etc. Du kan evt. prøve deg fram med fibersirup 🙂

  13. Henriette

    Disse var knall gode

    1. Så bra, Henriette 😀

  14. Henriette

    Hei har du et tips til hva du bruker til å blande dette? Hvem blender?

    1. Eg bruker stort sett foodprosessor til slike kuler 🙂 Har også brukt Electrolux ultimate blend, men foretrekker foodprosessor.