Potet- og purreløksuppe

Hei!

Da er det mandag igjen!

Håper alle har hatt ei herlig helg og har lada opp til ei ny veke. Denne veka blir nok den mest hektiske hittil i år for min del, men med riktig planlegging og struktur så går det alltid greit!

Dagens kjøttfri middag her idag er potet- og purreløksuppe med lompetoast. En rask, enkel og smakfull middag som passer for heile familien! Håper det frister:

IMG_5357

Potet- og purreløksuppe, 4 porsjoner
800 g poteter (skrelt)
400 g purreløk (ca. 2 mellomstore)
1,8 liter grønnsakskraft / buljong
4 fedd kvitløk
300 g creme fraiche
litt smør
salt og pepper

Lompetoast
8 stk lomper
8 ts grønn pesto
ost

Slik gjer du:
1. Vask purren og del i biter. Skrell poteter og del i mindre biter.

2. Surr purre og kvitløk i litt smør.  Tilsett potet og hell over kraft / buljong. Kok til det er mørt.

3. Ha pesto og ost på eine halvdelen av lompa, klapp sammen og steik på 180 grader varmluft til osten er smelta og lompa er lett sprø, 8-12 minutter.

4. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster med væske om du ønsker en tynnere konsistens. Server med lompetoast!

IMG_5371

Tips!
Tilsett gjerne ekstra smak i suppa i form av krydder, urter, chili eller andre grønnsaker. Suppa kan også toppes med sprøstekte kikerter eller lignande!

IMG_5367

Så godt, så enkelt. Potet- og purreløksuppe er mykje bedre enn det høres ut altså, prøv sjølv og bli overbevist 🙂

Riktig god mandag alle sammen!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei! Kan man bruke kokosmelk istedenfor creme fraiche? 🙂

    1. Hei! Ja, absolutt 🙂