Linda Stuhaug

Annonse

6. februar 2017

Potet- og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe
Hei!
Da er det mandag igjen!
Håper alle har hatt ei herlig helg og har lada opp til ei ny veke. Denne veka blir nok den mest hektiske hittil i år for min del, men med riktig planlegging og struktur så går det alltid greit!
Dagens kjøttfri middag her idag er potet- og purreløksuppe med lompetoast. En rask, enkel og smakfull middag som passer for heile familien! Håper det frister:
Potet- og purreløksuppe, 4 porsjoner 800 g poteter (skrelt) 400 g purreløk (ca. 2 mellomstore) 1,8 liter grønnsakskraft / buljong 4 fedd kvitløk 300 g creme fraiche litt smør salt og pepper
Lompetoast 8 stk lomper 8 ts grønn pesto ost
Slik gjer du: 1. Vask purren og del i biter. Skrell poteter og del i mindre biter.
2. Surr purre og kvitløk i litt smør. Tilsett potet og hell over kraft / buljong. Kok til det er mørt.
3. Ha pesto og ost på eine halvdelen av lompa, klapp sammen og steik på 180 grader varmluft til osten er smelta og lompa er lett sprø, 8-12 minutter.
4. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster med væske om du ønsker en tynnere konsistens. Server med lompetoast!
Tips! Tilsett gjerne ekstra smak i suppa i form av krydder, urter, chili eller andre grønnsaker. Suppa kan også toppes med sprøstekte kikerter eller lignande!
Så godt, så enkelt. Potet- og purreløksuppe er mykje bedre enn det høres ut altså, prøv sjølv og bli overbevist 🙂
Riktig god mandag alle sammen!
*

Hei!

Da er det mandag igjen!

Håper alle har hatt ei herlig helg og har lada opp til ei ny veke. Denne veka blir nok den mest hektiske hittil i år for min del, men med riktig planlegging og struktur så går det alltid greit!

Dagens kjøttfri middag her idag er potet- og purreløksuppe med lompetoast. En rask, enkel og smakfull middag som passer for heile familien! Håper det frister:

Potet- og purreløksuppe, 4 porsjoner
800 g poteter (skrelt)
400 g purreløk (ca. 2 mellomstore)
1,8 liter grønnsakskraft / buljong
4 fedd kvitløk
300 g creme fraiche
litt smør
salt og pepper

Lompetoast
8 stk lomper
8 ts grønn pesto
ost

Slik gjer du:
1. Vask purren og del i biter. Skrell poteter og del i mindre biter.

2. Surr purre og kvitløk i litt smør. Tilsett potet og hell over kraft / buljong. Kok til det er mørt.

3. Ha pesto og ost på eine halvdelen av lompa, klapp sammen og steik på 180 grader varmluft til osten er smelta og lompa er lett sprø, 8-12 minutter.

4. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster med væske om du ønsker en tynnere konsistens. Server med lompetoast!

Tips!
Tilsett gjerne ekstra smak i suppa i form av krydder, urter, chili eller andre grønnsaker. Suppa kan også toppes med sprøstekte kikerter eller lignande!

Så godt, så enkelt. Potet- og purreløksuppe er mykje bedre enn det høres ut altså, prøv sjølv og bli overbevist 🙂

Riktig god mandag alle sammen!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg