Næringsrik smoothie skål


God tirsdag alle sammen 🙂

Lyst på noko nytt til frukosten? Eller har du mulighet til å ta lunsjen heime? Eller kanskje du begynner å bli lei den faste kveldsmaten? Smoothie skål passer til dei fleste måltider, kan variers i det uendelige og lages på 1-2-3. Med dei rette ingrediensene blir også smoothien næringsrik og blodsukkervennlig, og kan nytes som eit komplett måltid.

IMG_4890

I denne smoothien har eg brukt både avokado og spinat.

Nei, du smaker verken avokadoen eller spinaten… Avokadoen gir smoothien ekstra krema og deilig konsistens, samt tilfører massevis av gode fettsyrer. Å putte litt grønnsaker i smoothien er eit godt triks for å lure inn meir grønnsaker i kostholdet, enten til deg sjølv eller barna 🙂 Små grep kan utgjere en stor forskjell i det lange løp, og nederst i innlegget har eg delt fleire favoritter!

IMG_4866

Smoothie skål, 1 porsjon
150 g naturell yoghurt, kvarg eller lignande
1/2 stor avokado
1/2 moden banan
2 never fersk spinat
250 g fryste bær (eg brukte bringebær og jordbær)
vatn eller melk til passe konsistens

Slik gjer du: 
Ha alle ingrediensene i en blender, tilsett litt væske og kjør til en krema, fyldig smoothie. Server straks i ei skål med den toppingen du ønsker!

Eg hadde heimelaga musli (oppskrift HER), hempfrø og litt friske bær som topping på min smoothie skål denne gangen, men her er det berre å bruke det du liker og har tilgjengelig 🙂

IMG_4870

Du kan bruke fryst spinat framfor fersk, 2-4 fryste spinatbiter er nok passelig. Ellers er det berre å bruke med ulike typer bær for variasjon. Ta ingrediensene litt på slump, det gjer alltid eg, resutatet blir bra uansett!

IMG_4879

En gyllen regel har eg alltid når eg lager smoothie: sunne fettsyrer og/eller en god proteinkilde skal alltid tilførast, enten som ingrediens eller topping. Favorittene er egg/eggeplomme, avokado, cocosa eller kokosmelk i som hovedingrediens.

Å lure inn dei ekstra skjulte grønnsakene er også en bonus for ekstra næringsrik smoothie, og da bruker eg ofte spinat, agurk eller gulrot, men har også prøvd rødbete, grønnkål, ingefær, brokkoli og squash. Alle kan fint brukes, men spesielt rødbete og ingefær setter en ekstra smak, så det er kanskje ikkje det eg anbefaler om du er skeptisk 😉

Bruk opp grønnsaker som begynner å bli dvaske, prøv deg fram og finn din favoritt!

IMG_6241

Kva gjer du for å få smoothien ekstra næringsrik? Har du en favoritt ingrediens? Bruker du grønnsaker i smoothien? Del dine beste smoothie tips, kanskje eg får tips til noko heilt nytt!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. eg e ikkje så veldig på å laga smoothie for eg synst det e et ork, merkelig nok 😀 det e jo egentlig så svinte! men denna ska eg prøva ut, for det e jo så friskt og godt med smoothie!

  1. Smoothie er jo så raskt og enkelt! En stor favoritt hos meg vertfall – både på varme og kalde dager 🙂

 2. Jeg bruket ofte spinat og ingefær i smoothien. Så her for tida går det i mango,ananas,banan,spinat og ingefær eller skogsbær, ingefær, rødbete Og alltid yoghurt,egg og cottage cheese. Jeg sliter bare med å få den som smoothiebowl da blenderen min setter mer pris på litt mer væske i.

  1. Mm, høres ut som en god smoothie, Tove 🙂 Eit tips visst du vil lage smoothie bowl er å hjelpe til å røre litt underveis, så den går rundt sjølv om konsistensen er fyldig!

 3. Bruker frossen spinat, eller frossen brokkoli pluss avocado… gir veldig lite smak, og en fin måte å få i barna mer grønnsaker

  1. Ikkje sant! Grønnsaker er en utfordring i mange sitt kosthold, supert å lure det inn der man kan 🙂

 4. Nam namnam denne var knallgod !

  1. Så hyggelig å lese Andrea 😀 Smoothie er nydelig!

 5. Vi har i flere år spist «God-morgen-smoothie» til frokost. Der er hoveddelen grønnsaker for å få en næringsrik start på dagen. Det hele toppes med et frødryss som gir protein og godt fett. Vil anbefale nye å starte med hoveddel av frukt og bær og så gradvis øke på med grønnsaker etter som en venner seg til smaken. Mine oppskrifter finner du på godmat.tips : )
  Har du dårlig tid om morgenen så lag smoothien ferdig om kvelden. Også supert å ha med som lunsj eller som frisk og god bilturmat. Alltid godt med en real smoothie!

  1. Smoothie er perfekt på morgonen, og det er absolutt en lur måte å lure inn litt meir grønnsaker på 🙂