Kjøleskapsgrøt med kokos

God mandag!

Er du glad i havregryn til dagens første måltid vil eg tru du har prøvd deg på kjøleskapsgrøt. Visst ikkje er det virkelig på tide altså! Kjøleskapsgrøt er frukosten som lager seg klar i kjøleskapet iløpet av natta. Du rører sammen ingrediensene kvelden i forveien, setter blandinga kaldt og på morningen har du en fyldig, kald havregrøt du kan toppe med akkurat det du ønsker. Sunn, rask og enkel start på dagen!

IMG_5542

Det ligger en haug av oppskrifter i arkivet mitt fra før, men idag har eg en ny vri til dere. Denne er nemlig smakstilsatt med kokos! Eg har brukt alternativ rismelk med kokossmak (coconut dream), kokoskrem og kokosmasse i blandinga som gir en ny smak, perfekt for dei som er glad i kokos eller må ha eit melkefritt alternativ:

IMG_5553

Kjøleskapsgrøt med kokos, 1 porsjon
1,5 dl havregryn (ca. 60 g)
1,5 dl coconut dream
100 g kokoskrem*, evt. gresk yoghurt eller anna naturell yoghurt
1-2 ss kokosmasse (kan sløyfes)
1 ss søtning*

Slik gjer du:
Rør sammen ingrediensene og sett blandinga i kjøleskapet natta over (eller minst 6 timer).

Rør litt i grøten før servering og topp med det du ønsker. Frukt og bær sammen med litt nøtter for crunch er en favoritt hos meg!

IMG_5529

Tips og alternativer*
– kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet (øverste laget blir en fyldig krem). Tåler du melk kan du fint bruke gresk yoghurt eller anna naturell yoghurt.

– av søtning kan du bruke det du liker og har tilgjengelig. Flytande honning, fibersirup, sukrin gold eller lignande er gode alternativer.

IMG_5551

Coconut dream er en velsmakande melkevariant som er laga av kokosnøttmelk og ris. Den har lavt fettinnhold, er ikkje tilsatt sukker og er tilsatt ekstra kalsium. Melka har en mild smak av ris og kokos, og passer å bruke som eit melkefritt alternativ til smoothie, milkshake, matlaging og baking. Alle dream- produktene er fri for laktose, gluten og tilsetningsstoffer og er 100% vegetabilske, så desse passer også dei som er veganere.

IMG_5569

God frukost!

Er du glad i kjøleskapsgrøt? Del din favorittkombinasjon i kommentarfeltet!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Er innom bloggen din fast hver eneste mandag for inspirasjon, og du skuffer aldri! Dette ser kjempedigg ut 😀

    1. Tusen takk Hanna, det varmer å lese <3

  2. Den rismelken så litt spennende ut! Har prøvd kokos i kjøleskapsgrøten min i form av protein med kokossmak, men ikke noe utover det, din hørtes mer velsmakende ut 🙂

    1. Eg har tidligere laga kjøleskapsgrøt med vanlig melk + kokosmelk, men denne fikk en enda bedre kokossmak 🙂 Godt med litt variasjon!

  3. Men hvor får man kjøpt den coconutdream? Vanlig butikk? Eller må man bestille på nett eller lete verden rundt.

    1. Nei, du får den på dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂