Linda Stuhaug

Annonse

14. februar 2017

Krema fiskesuppe med torsk og red curry

Krema fiskesuppe med torsk og red curry
Hei godtfolk!
Idag har eg en krema, deilig fiskesuppe å dele med dere. Den lages på ca. 20 minutter, er veldig enkel, er rik og god på smak og kan varieres etter tilgjengelige råvarer. I tillegg er den naturlig glutenfri og kan fint lages melkefri om man benytter kokoskrem framfor creme fraiche.
Med andre ord; en perfekt kvardagsmiddag for en eller heile familien. Juster mengdene etter kor mange som skal spise, og har du supperester smaker det minst like godt å varme opp til kveldsmat eller middag dagen etterpå 🙂
Krema fiskesuppe med torsk og red curry, 2-3 personer 400 g torskefilet, i terninger* 2 stk gulerøtter 1 stk spisspaprika 1 bunt vårløk 10 stk asparges (brekk av nederste del) 2 fedd kvitløk, finhakka 1 ts revet frisk ingefær 2-4 ts red curry paste* 5 dl fiskekraft/buljong 200 g creme fraiche eller kokoskrem* saft av 1/2 lime 1/2 – 1 ts søtning (sukker,sukrin,honning…) salt og pepper litt olje
Slik gjer du: 1. Kutt gulerøtter, spisspaprika, vårløk og asparges i passelige biter. Steik i litt olje i 2-3 minutter. Tilsett kvitløk, ingefær og red curry paste og la det surre 1-2 minutter.
2. Tilsett fiskekraft/buljong og creme fraiche/kokoskrem, kok opp og tilsett fisken i biter. Skru ned varmen og la det trekke 4-5 minutter til fisken er klar. Smak til suppa med lime, søtning, salt og pepper, eventuelt meir red curry paste.
Server gjerne med ris eller eit godt brød som tilbehør. Kanskje oppskrifta mi på proteinrike havrebriks frister? Perfekt suppebrød og oppskrifta finner du HER.
Tips* ♦ Red curry pasta har ulik styrke, så hold litt tilbake og smak til mot slutten framfor å tilsette alt på en gang.
♦ Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Da skiller den seg og det blir en fyldig kokoskrem på toppen.
♦ Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Andre gode alternativer som passer i suppa er rødløk, squash, brokkoli, sukkererter, for å nevne nokon. Perfekt måte å bruke opp restegrønnsaker på!
♦ Bytt gjerne torsk med andre typer fisk/skalldyr. Kva med laks og reker, scampi eller hyse?
Torsk er en proteinrik og mager fisk med mange nyttige næringsstoffer. Veit du at torsk er en av dei få gode kildene til jod i kostholdet vårt? Jod er eit minereal som er nødvendig for hormonene i skjoldbrukkjertelen. Desse hormonane regulerer blant anna stoffskiftet vårt og er nødvendig for normal vekst og utvikling hos barn. I tillegg er torsk en god kilde til vitamin D, vitamin B12 og selen. Spis meir torsk folkens 😉
Ei suppe full av smak og næring, som varmer og metter godt.
Velbekomme, håper det frister!

Hei godtfolk!

Idag har eg en krema, deilig fiskesuppe å dele med dere. Den lages på ca. 20 minutter, er veldig enkel, er rik og god på smak og kan varieres etter tilgjengelige råvarer. I tillegg er den naturlig glutenfri og kan fint lages melkefri om man benytter kokoskrem framfor creme fraiche.

Med andre ord; en perfekt kvardagsmiddag for en eller heile familien. Juster mengdene etter kor mange som skal spise, og har du supperester smaker det minst like godt å varme opp til kveldsmat eller middag dagen etterpå 🙂

Krema fiskesuppe med torsk og red curry, 2-3 personer
400 g torskefilet, i terninger*
2 stk gulerøtter
1 stk spisspaprika
1 bunt vårløk
10 stk asparges (brekk av nederste del)
2 fedd kvitløk, finhakka
1 ts revet frisk ingefær
2-4 ts red curry paste*
5 dl fiskekraft/buljong
200 g creme fraiche eller kokoskrem*
saft av 1/2 lime
1/2 – 1 ts søtning (sukker,sukrin,honning…)
salt og pepper
litt olje

Slik gjer du:
1. Kutt gulerøtter, spisspaprika, vårløk og asparges i passelige biter. Steik i litt olje i 2-3 minutter. Tilsett kvitløk, ingefær og red curry paste og la det surre 1-2 minutter.

2. Tilsett fiskekraft/buljong og creme fraiche/kokoskrem, kok opp og tilsett fisken i biter. Skru ned varmen og la det trekke 4-5 minutter til fisken er klar. Smak til suppa med lime, søtning, salt og pepper, eventuelt meir red curry paste.

Server gjerne med ris eller eit godt brød som tilbehør. Kanskje oppskrifta mi på proteinrike havrebriks frister? Perfekt suppebrød og oppskrifta finner du HER.

Tips*
♦ Red curry pasta har ulik styrke, så hold litt tilbake og smak til mot slutten framfor å tilsette alt på en gang.

♦ Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Da skiller den seg og det blir en fyldig kokoskrem på toppen.

♦ Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Andre gode alternativer som passer i suppa er rødløk, squash, brokkoli, sukkererter, for å nevne nokon. Perfekt måte å bruke opp restegrønnsaker på!

♦ Bytt gjerne torsk med andre typer fisk/skalldyr. Kva med laks og reker, scampi eller hyse?

Torsk er en proteinrik og mager fisk med mange nyttige næringsstoffer. Veit du at torsk er en av dei få gode kildene til jod i kostholdet vårt? Jod er eit minereal som er nødvendig for hormonene i skjoldbrukkjertelen. Desse hormonane regulerer blant anna stoffskiftet vårt og er nødvendig for normal vekst og utvikling hos barn. I tillegg er torsk en god kilde til vitamin D, vitamin B12 og selen. Spis meir torsk folkens 😉

Ei suppe full av smak og næring, som varmer og metter godt.

Velbekomme, håper det frister!

Annonse

6 Kommentarer

K

Knut

7. juni 2021

Alldeles nydelig! Torsk «skiver seg» ofte (om du ikke har den i litt saltvannsoppløsning på forhånd), så jeg valgte å bruke steinbitfilet – sammen med rå scampi. Litt kokosmelk sammen med creme fraiche fungerer også! Innertier

Linda Stuhaug

8. juni 2021

Høyres nydelig ut, Knut 😀

K

Kjersti

25. mars 2019

Tusen takk for super oppskrift! Denne falt i smak hos tenåringene også -kjempegod! 🙂

Linda Stuhaug

26. mars 2019

Fantastisk, det er kjekt å lese 😀

I

Ingrid

25. mars 2019

Tusen takk for oppskrift! Jeg laget dette til middag i dag, og ble veldig fornøyd 🙂

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Fantastisk, Ingrid! Kjekt med tilbakemelding 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg