Linda Stuhaug

Annonse

15. februar 2017

Sukkerfri vaniljefudge med skivede, brente mandler

Sukkerfri vaniljefudge med skivede, brente mandler
Onsdag akâ lillelørdag!
Eg har derfor lyst å dele en ny oppskrift på fudge med dere! Det begynner å bli en del ulike oppskrifter på fudge i arkivet no, berre søk på fudge og få opp alle mine tidligere oppskrifter, men eg har plass til enda fleire 🙂 Vaniljefudgen er en svært populær oppskrift, og denne gangen har eg slått den sammen med mine sukkerfri, brente og skivede mandler. En unik kombinasjon mellom søtt og salt, mjukt og crunchy. Virkelig knallgode!
Visst du er som meg og alltid har skivede, brente mandler i ei krukke i kjøkkenskapet, så er halve jobben allerede gjort. Visst ikkje finner du oppskrift HER og det tar ikkje meir enn 15 minutter å lage 🙂
Vaniljefudgen består kun av 4 ingredienser og lages veldig enkelt på kort tid:
Vaniljefudge med brente mandler, 10-15 stk 2 dl usøtet vikingmelk eller kremfløte* 40 g sukrin gold* 15 g yaconsirup eller fibersirup gold 10 g ekte smør eller kokosfett sukkerfri, brente mandler – oppskrift HER
Slik gjer du: 1. Bland sammen alle ingrediensene utenom mandler i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig for optimalt resultat.
PS! Du kan også koke massen i en kjele eller teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40-50 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.
3. Fordel masse skivede, brente mandler i bunnen av silikonformene. Hell over karamellmassen og dryss gjerne litt mandler på toppen igjen. Sett i frysaren eller kjøleskapet. Kor lang tid fudgen bruker på å stive varierer, men du må rekne med minst 12 timer.
4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Nyt en bit eller fire 🙂
Tips! – Bruk gjerne andre typer nøtter om du ikkje har dei skivede, brente mandlene. Men denne kombinasjonen var ekstra god, og det anbefales virkelig!
– Vikingmelk/kremfløte kan byttes med laktosefri kremfløte for laktosefri vaniljefudge.
– Du kan bytte yaconsirup/fibersirup med flytande honning.
Sukkerfri og litt sunnere snacks du også kan servere dei kresne! Nam <3
Har du spørsmål angående ingredienser, bytting eller lignande – så spørr i kommentarfeltet! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver, fudge blir alltid tatt godt imot hos dere 🙂

Onsdag akâ lillelørdag!

Eg har derfor lyst å dele en ny oppskrift på fudge med dere! Det begynner å bli en del ulike oppskrifter på fudge i arkivet no, berre søk på fudge og få opp alle mine tidligere oppskrifter, men eg har plass til enda fleire 🙂 Vaniljefudgen er en svært populær oppskrift, og denne gangen har eg slått den sammen med mine sukkerfri, brente og skivede mandler. En unik kombinasjon mellom søtt og salt, mjukt og crunchy. Virkelig knallgode!

Visst du er som meg og alltid har skivede, brente mandler i ei krukke i kjøkkenskapet, så er halve jobben allerede gjort. Visst ikkje finner du oppskrift HER og det tar ikkje meir enn 15 minutter å lage 🙂

Vaniljefudgen består kun av 4 ingredienser og lages veldig enkelt på kort tid:

Vaniljefudge med brente mandler, 10-15 stk
2 dl usøtet vikingmelk eller kremfløte*
40 g  sukrin gold*
15 g  yaconsirup eller  fibersirup gold
10 g ekte smør eller kokosfett
sukkerfri, brente mandler – oppskrift HER

Slik gjer du:
1. Bland sammen alle ingrediensene utenom mandler i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er viktig for optimalt resultat.

PS! Du kan også koke massen i en kjele eller teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid, ca. 40-50 minutter. Du skal på samme måte få en tjukk, karamellfarga masse.

3. Fordel masse skivede, brente mandler i bunnen av silikonformene. Hell over karamellmassen og dryss gjerne litt mandler på toppen igjen. Sett i frysaren eller kjøleskapet. Kor lang tid fudgen bruker på å stive varierer, men du må rekne med minst 12 timer.

4. Oppbevar og server vaniljefudgen rett fra kjøleskapet. Nyt en bit eller fire 🙂

Tips!
– Bruk gjerne andre typer nøtter om du ikkje har dei skivede, brente mandlene. Men denne kombinasjonen var ekstra god, og det anbefales virkelig!

– Vikingmelk/kremfløte kan byttes med laktosefri kremfløte for laktosefri vaniljefudge.

– Du kan bytte yaconsirup/fibersirup med flytande honning.

Sukkerfri og litt sunnere snacks du også kan servere dei kresne! Nam <3

Har du spørsmål angående ingredienser, bytting eller lignande – så spørr i kommentarfeltet! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver, fudge blir alltid tatt godt imot hos dere 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg