Gratinert vegetarbolognese

Ny (kjøttfri) mandag!

Er du klar for ei ny veke? Eg starter som alltid med en kjøttfri rett, og idag er det gratinert vegetarbolognese på menyen. I bunnen finner du squashgetti, altså spagetti av squash. Denne bevarer en god konsistens og smak, en perfekt måte å få i seg meir grønnsaker på 🙂

Squashgettien kan naturligvis byttes med spagetti, eller eventuelt bønnepasta som er eit meir næringsrikt alternativ. En middag som er billig, full av smak, veldig enkel og litt ekstra bra for kroppen og miljøet.

IMG_5596

Vegetarbolognesen er akkurat samme oppskrift som eg la ut HER, spagetti med vegetarbolognese. Fakta er at eg lagde vegetarbolognesen, men fordelte den på to ulike middager. Eit tips om du er aleine og vil variere middagen over to dager, ellers kan oppskrifta fint halveres også 🙂

IMG_5600

Du trenger, 2 porsjoner

Vegetarbolognese
1 kartong, 175 g røde linser
2 gulerøtter
1/2 løk
2 fedd kvitløk
1 boks, 400 g hakkede tomater
1-2 ss tomatpurê
1-2 dl vatn
frisk basilikum
1/2-1 ts sukker/sukrin/honning
salt og pepper, gjerne andre krydder
smør/olje

2 stk squash
revet eller skiva ost

collagessss

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Hakk gulerøtter i små biter, finhakk eller press kvitløk. Steik i litt smør eller olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn i eit dørslag og ha i panna med hakkede tomater, tomatpurê og vatn.

3. La det småputre nokon minutter til en fyldig bolognese. Smak til med frisk basilikum, søtning, salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag: eg hadde også i litt grovkverna chili og spisskummin.

4. Strimle squashen i  en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, etterfulgt av vegetarbolognesen og topp med ost.

5. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og godt gyllen. Server straks!

IMG_5611

En middag som både er billig, enkel, rask (vertfall om fyllet er klart fra før) og kan absolutt tilpasses heile familien. Juster mengdene på oppskrifta og smak til med krydder som også barna liker, så har du veggismiddag for alle!

IMG_5614

Velbekomme!

Psst…
No er det stort vintersalg hos x-life, med varer opp til 50% rabatt:

1487317980

Klikk deg direkte til vintersalget HER 🙂 Hugs at populær varer forsvinner fort! Og det er ikkje berre snakk om kle, men også massasjerulle, fitnessball, pullups doorgym, hoppetau med meir. 

God shopping og god mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Dette såg godt ut! Lage veldig sjeldent vegetarretter, komme aldri på det, så får prøva denna ein gang snart 😀
  Eg har et spørsmål: kordan ser ein dag ut for deg, når det gjelder de ulike måltider. Kva og kor mye ete du til de ulike måltidene i løpet av ein dag? Når eg lese diverse artikler, så føle eg et press på at det e så begrensa kva ein skal eta, og eg veit jo at eg bør jo eta det som passer meg, men treng likavel litt inspirasjon og «hjelp» 😉

  1. Hei Karina 🙂 Så hyggelig å lese at du vil prøve deg på på en vegetarrett snart! Det er så utrulig mykje godt man kan lage uten kjøtt, du må berre starte eit sted!

   Dagane mine varierer enormt masse, så dette kan eg ikkje svare på i en kommentar. Eg har stor dag-til-dag variasjon og ingen dager er like. Eg kan godt lage eit innlegg på det, for dette er faktisk mange fleire som har spurt om! Men hugs at uansett kor mykje og kva du leser, så er vi alle individuelle og må finne vår egen vei. Det er ingen andre som kan fortelle kva kosthold og kva mengder som passer for deg 🙂

 2. Hei Linda! 🙂
  Jeg lurte på om det er noe mulighet for at du kunne skrevet et ca. anslag på hvor mye kcal det er i rettene dine? 🙂 Jeg jobber med å forbedre kostholdet og livsstilen min, og da hadde det vært digg å få en viss oversikt over hvor mye jeg har i meg. Stor fan av oppskriftene dine, men ønsker å regulere de etter mitt behov, og da hadde det vært fint med et ca. anslag å jobbe utifra 🙂
  GOD HELG! 🙂

  PS. Om det er mye styr for deg, kanskje du kunne gitt meg noen tips på hvordan jeg kan regne/finne ut av det selv? 🙂

  1. Hei Siri!
   Så kjekt du er fan av oppskriftene mine, det setter eg pris på å lese 🙂 Kalorier har eg IKKJE noko fokus på og kommer ikkje til å ha det. En sjelden gang rekner eg det ut i oppskrifter, men du vil ikkje sjå det ofte. Så må du vite det, må du rekne sjølv 😉 Du får kanskje meir forståelse for det om du leser dette innlegget:
   http://www.lindastuhaug.no/2016/09/14/det-evige-kalorisporsmalet/

   Du må jo berre vege opp ingrediensene i en oppskrift og rekne ut kaloriene ut fra det. Eventuelt bruke eit dataprogram for å gjere det enklare, som kostholdsplanleggeren eller matvaretabellen 🙂 Lykke til!