Sjokoladegrøt

God morgen!

Sitter du kanskje med frukostskåla di med havregrøt når du leser dette innlegget? Kanskje du får lyst å prøve deg på en ny vri imorgon?

Havregrøt er en god start på dagen for mange. Eg spiser sjelden havregrøt til frukost, men liker bedre å spise det litt utover dagen eller til kveldsmat. Min favorittgrøt er definitivt fløyelsmjuk havregrøt (oppskrift HER), servert med sukrin+, kanel og en klatt smør. Enkelt og tradisjonelt uten noko særlig hokus pokus, men innimellom er det godt med andre varianter av havregrøten også 🙂

IMG_5065

Når eg først skal lage smak på havregrøten er nok sjokoladegrøt favoritten. Det er ikkje verre enn å tilsette kakaopulver og toppe den med noko ekstra digg. Fortsatt like sunt og næringsrikt (om ikkje enda bedre, ettersom kakao er en god kilde til antioksidanter), sjølv om det føles ut som man nesten spiser en dessert. Nam!

IMG_5070

Sjokoladegrøt, 1 porsjon
1,5 dl havregryn
3-4 dl valgfri melk
1-2 ss kakaopulver
1 ss sukrin gold/honning eller anna søtning du liker
1/3 ts salt
valgfritt: 1 egg

Slik gjer du: 
Kok opp havregryn med melk og la det småkoke under omrøring til en fyldig grøt, 5-10 minutter. Smak til med kakao, søtning og salt, og spe med meir melk om nødvendig. Trekk kjelen til side og rør inn 1 egg. Kvifor? Les nedenfor 🙂

Server sjokoladegrøten straks. Min toppingfavoritt er frisk frukt/bær og nøtter. I mangel på nøtter blei det peanøttsmør denne gangen, da bruker eg økologisk, crunchy peanøttsmør fra Green Choice (dette får du på dagligvarebutikken) som inneholder 99,3% peanøtter.

IMG_5049

Det er fleire år sida eg tipsa dere om å tilsette egg i havregrøten for å øke næringsverdien, og det dukker stadig opp igjen. Ved å tilsette egg i eit ellers så karbohydratrikt måltid får du tilført protein og fett som stabiliserer blodsukkeret, grøten vil mette bedre og ein vil holde på metthetsfølelsen lengre. Egget gjer rett og slett havregrøten til eit meir komplett måltid 🙂

Egget gir ingen smak, men kan gjere havregrøten litt ekstra fyldig og krema i konsistensen. Prøv sjølv og bli overbevist!

IMG_5082

Nyt en sunn og søt frukost, lunsj eller kveldsmat!

Pssst… På tampen må eg tipse dere om at x-life har 25% rabatt på heile nettbutikken idag og imorgon! En perfekt anledning til å fylle opp skapet med bakevarer, treningstøy, treningsutstyr med meir 🙂

1487628806

Besøk x-life HER.

Eit oversiktlig innlegg med mine tips til dere, samt litt spørsmål og svar om bakevarer kommer seinare idag 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Hvilken type kakao bruker du?

  1. Originalkakao/bakekakao.

 2. Nam, dette så veldig godt ut! Det er alltid fint med noen variasjoner av havregrøten ☺☺

  1. Ikkje sant! Spesielt om man spiser havregrøt daglig er det greit med litt variasjon 🙂

 3. Sjokoladegrøt pleier jeg og å lage! Som regel av havregryn, litt salt, proteinpulver med sjokolade(peanøtt)smak, og litt kakao/nugatti/peanøttsmør som jeg rører inn før den er helt ferdig, har den bare i mikroen 🙂 Banan, jordbærsyltetøy og peanøtter er knall topping!

  1. Nam, det hørtes ut som en skikkelig digg kombinasjon! Mange måter å lage sjokoladegrøten på 🙂

 4. Har spist havregrøt til frokost siden november og det har virkelig gjort under for meg!! Før spiste jeg tre wasa-knekkebrød med leverpostei, men opplevde alltid at jeg ble sulten igjen etter bare et par timer. Når jeg spiser havregrøt med egg i, er jeg mett helt frem til lunsj, selv om jeg av og til fyller på med ei gulrot innimellom. I tillegg er det så deilig med varm frokost syns jeg!

  1. Riktig påfyll og sammensetning av måltidet er veldig viktig for å holde magen mett og blodsukkeret stabilt 🙂 Det har krevd litt prøving og feiling hos meg også, men når man endelig knekker koden er det så deilig å slippe sultfølelsen når man ikkje er halvveis til lunsj eingang…

   Så bra du har funne en frukost som passer deg! Havregrøt er jo en knall start på dagen 🙂 Håper du får en fin helg <3

 5. Jeanette johansen

  Kan man bruke denne uten melk? Jeg lager alltid havregrøten med bare vann

  1. Jaja, selfølgelig vists du synes det er godt 🙂

 6. Ingvild Hellen

  Havregrøt er så stas! Noe jeg pleier å legge til sammen med kakao, søtning og salt, er en moden banan, kanel og vaniljeessens. Og så toppe det med klementin båter. DET er knallgodt det. Kan gjerne hive oppi litt chillipulver i tillegg.

  1. Wow, det hørtes ut som en god kombinasjon! Også chili! Digg 😀