Linda Stuhaug

Annonse

21. februar 2017

Sjokoladegrøt

Sjokoladegrøt
God morgen!
Sitter du kanskje med frukostskåla di med havregrøt når du leser dette innlegget? Kanskje du får lyst å prøve deg på en ny vri imorgon?
Havregrøt er en god start på dagen for mange. Eg spiser sjelden havregrøt til frukost, men liker bedre å spise det litt utover dagen eller til kveldsmat. Min favorittgrøt er definitivt fløyelsmjuk havregrøt (oppskrift HER), servert med sukrin+, kanel og en klatt smør. Enkelt og tradisjonelt uten noko særlig hokus pokus, men innimellom er det godt med andre varianter av havregrøten også 🙂
Når eg først skal lage smak på havregrøten er nok sjokoladegrøt favoritten. Det er ikkje verre enn å tilsette kakaopulver og toppe den med noko ekstra digg. Fortsatt like sunt og næringsrikt (om ikkje enda bedre, ettersom kakao er en god kilde til antioksidanter), sjølv om det føles ut som man nesten spiser en dessert. Nam!
Sjokoladegrøt, 1 porsjon 1,5 dl havregryn 3-4 dl valgfri melk 1-2 ss kakaopulver 1 ss sukrin gold/honning eller anna søtning du liker 1/3 ts salt valgfritt: 1 egg
Slik gjer du: Kok opp havregryn med melk og la det småkoke under omrøring til en fyldig grøt, 5-10 minutter. Smak til med kakao, søtning og salt, og spe med meir melk om nødvendig. Trekk kjelen til side og rør inn 1 egg. Kvifor? Les nedenfor 🙂
Server sjokoladegrøten straks. Min toppingfavoritt er frisk frukt/bær og nøtter. I mangel på nøtter blei det peanøttsmør denne gangen, da bruker eg økologisk, crunchy peanøttsmør fra Green Choice (dette får du på dagligvarebutikken) som inneholder 99,3% peanøtter.
Det er fleire år sida eg tipsa dere om å tilsette egg i havregrøten for å øke næringsverdien, og det dukker stadig opp igjen. Ved å tilsette egg i eit ellers så karbohydratrikt måltid får du tilført protein og fett som stabiliserer blodsukkeret, grøten vil mette bedre og ein vil holde på metthetsfølelsen lengre. Egget gjer rett og slett havregrøten til eit meir komplett måltid 🙂
Egget gir ingen smak, men kan gjere havregrøten litt ekstra fyldig og krema i konsistensen. Prøv sjølv og bli overbevist!
Nyt en sunn og søt frukost, lunsj eller kveldsmat!
Pssst… På tampen må eg tipse dere om at x-life har 25% rabatt på heile nettbutikken idag og imorgon! En perfekt anledning til å fylle opp skapet med bakevarer, treningstøy, treningsutstyr med meir 🙂
Besøk x-life HER.
Eit oversiktlig innlegg med mine tips til dere, samt litt spørsmål og svar om bakevarer kommer seinare idag 🙂

God morgen!

Sitter du kanskje med frukostskåla di med havregrøt når du leser dette innlegget? Kanskje du får lyst å prøve deg på en ny vri imorgon?

Havregrøt er en god start på dagen for mange. Eg spiser sjelden havregrøt til frukost, men liker bedre å spise det litt utover dagen eller til kveldsmat. Min favorittgrøt er definitivt fløyelsmjuk havregrøt (oppskrift HER), servert med sukrin+, kanel og en klatt smør. Enkelt og tradisjonelt uten noko særlig hokus pokus, men innimellom er det godt med andre varianter av havregrøten også 🙂

Når eg først skal lage smak på havregrøten er nok sjokoladegrøt favoritten. Det er ikkje verre enn å tilsette kakaopulver og toppe den med noko ekstra digg. Fortsatt like sunt og næringsrikt (om ikkje enda bedre, ettersom kakao er en god kilde til antioksidanter), sjølv om det føles ut som man nesten spiser en dessert. Nam!

Sjokoladegrøt, 1 porsjon
1,5 dl havregryn
3-4 dl valgfri melk
1-2 ss kakaopulver
1 ss sukrin gold/honning eller anna søtning du liker
1/3 ts salt
valgfritt: 1 egg

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med melk og la det småkoke under omrøring til en fyldig grøt, 5-10 minutter. Smak til med kakao, søtning og salt, og spe med meir melk om nødvendig. Trekk kjelen til side og rør inn 1 egg. Kvifor? Les nedenfor 🙂

Server sjokoladegrøten straks. Min toppingfavoritt er frisk frukt/bær og nøtter. I mangel på nøtter blei det peanøttsmør denne gangen, da bruker eg økologisk, crunchy peanøttsmør fra Green Choice (dette får du på dagligvarebutikken) som inneholder 99,3% peanøtter.

Det er fleire år sida eg tipsa dere om å tilsette egg i havregrøten for å øke næringsverdien, og det dukker stadig opp igjen. Ved å tilsette egg i eit ellers så karbohydratrikt måltid får du tilført protein og fett som stabiliserer blodsukkeret, grøten vil mette bedre og ein vil holde på metthetsfølelsen lengre. Egget gjer rett og slett havregrøten til eit meir komplett måltid 🙂

Egget gir ingen smak, men kan gjere havregrøten litt ekstra fyldig og krema i konsistensen. Prøv sjølv og bli overbevist!

Nyt en sunn og søt frukost, lunsj eller kveldsmat!

Pssst… På tampen må eg tipse dere om at  x-life har 25% rabatt på heile nettbutikken idag og imorgon! En perfekt anledning til å fylle opp skapet med bakevarer, treningstøy, treningsutstyr med meir 🙂

Besøk x-life HER.

Eit oversiktlig innlegg med mine tips til dere, samt litt spørsmål og svar om bakevarer kommer seinare idag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg