Heimelaga proteinpudding med vaniljesmak

Hei godtfolk!

For en måneds tid sida delte eg oppskrift på proteinpudding med sjokoladesmak som har blitt tatt enormt godt imot hos dere. Du verden så mange gode tilbakemeldinger eg har fått! Vi er visst mange som er glad i ProPud og Barebells proteinpudding (som du kan kjøpe HER hos x-life), men å lage den sjølv er jo både billigere og minst like godt 🙂

Idag har eg en ny smak til dere: vanilje!
Like rask og enkel å lage med få ingredienser. Proteinpuddingen blir krema og fløyelsmjuk i konsistensen, er sukkerfri og kan fint lages laktosefri for dei som trenger det.

IMG_5421

Proteinpuddingen med sjokoladesmak finner du oppskrift på HER, visst du heller vil prøve deg på den.

IMG_4548


* sjå tips og alternativer under. 

Proteinpudding med vaniljesmak, ca. 2 porsjoner
1,5 dl melk*
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/kvarg/kesam*
1-2 ss sukrin+*
1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 ts gelatinpulver, evt. 2 gelatinplater*

Slik gjer du:
1. Rør sammen melk,  1 ss sukrin+ og vaniljepulver. Varm forsiktig opp.

2. Bland ut 1 ts gelatinpulver med 2 ss vatn. La det svelle eit par minutter og visp inn i melkeblandinga.

3. La melkeblandinga avkjøle seg litt før du blander godt inn yoghurt/kvarg/kesam. Smak til med litt meir sukrin+ om du vil ha den søtere. Eg brukte 1,5 ss.

4. Hell over i en bolle og la proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet. Etter 3-4 timer er den spiseklar, men den kan fint oppbevares eit par dager kaldt. Visp godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp med frukt/bær!

IMG_5416

Tips og alternativer*

– For laktosefri variant: bruk laktosefri melk og laktosefri yoghurt. Enkelt og greit!

– Bruk gjerne anna søtning enn sukrin+ tilsvarande 3 ss sukker, men hugs å smake til.

– Velger du å bruke gelatinplater framfor gelatinpulver: bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutter, klem ut vatnet og tilsett i den varme melkeblandinga. Følg ellers instruksene.

IMG_5422

Nyt med den beste samvittighet til frukost, mellommåltid, kveldskos, før/etter trening eller dessert. Eg spiser lett begge porsjonene sjølv med masse bær på toppen 🙂

IMG_5423

Så – kva skal bli neste smak ut? ProPud og Barebells har blant anna desse smakene:
Karamell
Kokos (coconut dream)
Blåbærmuffins
Sitron ostekake (lemon cheesecake)
Hasselnøtt (creamy hazelnut)
Pære & vanilje
Jordbær

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om kva smak du vil eg skal lage neste gang! Det må ikkje være en av dei overnevnte, vil du eg skal prøve meg på en heilt anna smak, så er eg åpen for det også 🙂 Den som får flest «stemmer» skal eg lage og dele oppskrift på iløpet av mars!

*

1487628806


Psst… hugs at det er siste dag med 25% på heile nettbutikken til x-life HER. Bruk koden «x25» i kassen og fyll opp skapene med bakevarer, treningskle, utstyr eller lignande (gjelder ikkje 2XU, Better Bodies og Gasp).

31 kommentarer

  1. Marlene

    Åh hadde vært godt å kunne laget blåbærmuffins (blåbær er sikkert godt nok det og) 🙂

    1. Ja, det blir jo blåbærsmak (og ikkje direkte blåbærmuffins) 🙂

  2. MmmmmmmKaramell, sitronostekake og hasselnøtt (klarer ikke velge)høres nydelig ut, tusen takk for fantastiske og enkle tips til en sunnere hverdag

    1. Noterer alle tre eg då 😀
      Det er en glede å dele, Vibeke! Ha en superfin dag 🙂

  3. Trine Lise

    Holder vaniljepuddingen seg lenge?

    1. Holder seg fint nokon dager i kjøleskap.

  4. Smak av ostekake høres nydelig ut!

    1. Ja, sitronsmak på yoghurt og slikt er jo vertfall veldig godt 😀

  5. Denne må testes! lagde med sjokoladesmak for et par uker siden og ble overrasket over hvor god den ble! Favorittsmakene mine på barebells og propud er jo egentlig coconut dream og karamell så hvis du vil prøve å lage en versjon av de to så er jo det helt supert 🙂

    håper du har en fin dag 🙂

    1. Eg var veldig glad i karamell i starten, men no liker eg faktisk bedre sjokolade og vanilje. Forandrer seg stadig 😉 Men synes karamellen er veldig god enda da, så eg må vell prøve meg på den etterkvart!

      Ha en fin torsdag <3

  6. Therese

    Karamell og lemon cheesecake kunne vært gøy å lage selv

    1. Så absolutt! Det er notert 🙂

  7. May Linn

    Lemon cheesecake 🙂

  8. Hvor kjøper jeg ekte vaniljepulver?

    1. Dagligvarebutikker med godt utvalg, helsekost eller økosjokolade.no blant anna 🙂

  9. Gunn rita

    Alle smakene hørtes kjempegode ut:) er alltid svak for karamell da:)
    Men bruker su elektrisk visp når du visper den opp før servering?

    1. Karamell er også veldig god 🙂
      Nei, eg visper den berre med en handvisp.

  10. Kokos! Jeg har akkurat bestilt en fra barebells med den smaken, ganske nysgjerrig! Youplait har jo kommer med en ny gresk yoghurt med smak av kokos, kanskje den kan funke som en av ingrediensene i pudding? 🙂

    1. Ja, det kan hende fungerer bra! Takk for tipset, Malene 😀

  11. Thor Marthinussen

    Pudding blir det til dessert i dag lørdag. Jeg kunne tenkt meg blåbærmuffins og sitron ostekake neste gang. Hilsen Thor M.

    1. Takk for tilbakemelding, Thor 🙂

  12. Hei Linda! Denne ser nydelig ut 🙂 jeg spiser plantebasert og har lyst til å prøve å veganisere den. Vet du om det funker med agar agar i stedet for gelatin? Tusen takk for svar og all herlig inspirasjon!

    1. Hei Ida! Det må du nesten berre prøve deg fram på, eg har absolutt ingen erfaring med agar :/ Men eg rekna med det skal gå fint altså, visst du pleier å bytte gelatin med agar 🙂

      Håper eg kan fortsette å inspirere <3

  13. Hei! Denne så kjempegod ut! Jeg spiser plantebasert og tenkte å prøve å veganisere den – tror du det funker å bytte ut gelatin med agar agar? Tusen takk for all flott inspirasjon! Klem Oda 🙂

    1. Woops, ser jo at du allerede har svart meg på dette! 🙂 (presterte å skrive navnet mitt feil, haha!) Men tusen takk, da skal jeg prøve! 🙂

      1. Hehe, heilt i orden 😀 Håpa det fungerer fint! Gi meg gjerne en tilbakemelding på det 🙂

  14. Hei, dette ser jo bre helt supert ut 😛 Gleder meg veldig til å prøve ut dette. Har du muilighet til å lage en kokosvariant ? Tror den er favoritten min fra Barbells 😉

    Ekstremt innspirerende matblogg 🙂 Tusen takk !!!

    1. Eg trur faktisk ikkje at eg har smakt kokosvarianten. Er den med kokosmelksmak, eller er den med biter av kokosmasse? 😀

      Tusen takk, Sigrun! Det er veldig kjekt å inspirere 🙂 <3

  15. Eirik Selmer

    Kan denne brukes til og lage ostekrem for OREO dirtcake?

    1. Tja, det er godt mulig! Berre å prøve seg fram det 😀 Det er jo ikkje en ostekrem, men den er jo veldig god på smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *