Sukkerfri, crispy nougat med kun 5 ingredienser!

Endelig fredag igjen!

For min del er det ikkje en superfredag, eg får nemlig utlevert 1-vekers heimeeksamen idag klokka 11 og skal naturligvis jobbe med den neste veka. Så går det litt treigere enn normalt på mail og mine sosiale kanaler så veit dere grunnen til det 🙂

Det er mange av dere som har spurt korleis det er å kombinere fulltidsstudieet mitt på Samfunnsernæring med bloggen og alt arbeidet som ligger bak den, og som regel går det greit. Det er en prioriteringssak og eg velger vekk mykje anna for å klare å opprettholde, drive og jobbe med bloggen som har vært med meg i snart 4 år. Akkurat i eksamensperioder kunne eg ønske at eg klarte å legge bloggen litt meir «ifra» meg uten å føle at det er feil, det skaper jo ekstra stress og går fort ut over søvnen som blir nokon færre timer enn normalt. Men det er heldigvis berre i perioder, og hadde eg ikkje hatt motivasjon og lyst til å holde på som eg gjer, så hadde eg aldri gjort det 🙂

Men nok om det og over til dagens søte oppskrift, sukkerfri, crispy nougat; 

IMG_5691

Dere skjønner vell at det er en etterligning av crispy nougat som finnes i twist-posen? Skikkelig gode blei dei! Konfekten er fylt med nougat-lignande krem med crispy biter. Crispen er rett og slett spiret bokhvete som man får kjøpt på alle helsekostforretninger. Desse er heilt supre å bruke i konfekt, energikuler og lignande oppskrifter der man ønsker å ha litt crisp.

Søte, sukkerfri og veldig enkle å lage –

IMG_5715

Sukkerfri crispy nougat, ca. 12 store biter
60 g sukkerfri melkesjokolade

30 g mørk, sukkerfri sjokolade (70%)
40 g philadelphiaost
2 ts sukrinmelis
1,5 ss spiret bokhvete

Slik gjer du: 
1. Smelt sukkerfri melkesjokolade skånsomt. Fordel i bunnen av silikonformer og bre sjokoladen oppover kantane, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren mens du lager fyllet.

2. Smelt mørk, sukkerfri sjokolade skånsomt.  Når sjokoladen er smelta rører du straks inn philadelphia, sukrinmelis og spiret bokhvete. Smak til om du ønsker den søtere.

3. Fyll nougatfyllet i sjokoladeformene med hjelp av to teskeier. Press fyllet kompakt med en millimeter eller to igjen til kanten.

4. Fordel resten av den smelta melkesjokoladen som topping på nougatfyllet. Sett til avkjøling til sjokoladen har stivna. Bre konfekten forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint i minst 1 veke.

IMG_5714

Bruk dei silikonformene du har, dei kan med fordel være mindre enn desse store bitene her. Eg synes berre yum-formene mine er så lekre 🙂

IMG_5709

Håper det frister 🙂

Då gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg! Eg fikk heldigvis utnytta dagen igår med sol, snø og flotte forhold i fjella til årets første topptur. Krysser fingrane for at det blir nokon fleie slike dager så eg kan ta velfortjente pauser med randoneeski på beina i eksamensveka 😉

IMG_8386

Nyt fredagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

21 kommentarer

 1. Alexandra

  Nam! Du er flink 🙂 hvor kjøpes bikhvetekulene?

  1. Takk for det 🙂

 2. Alexandra

  Nevermind

 3. hva annnet kan man bruke spiret bokhvete til? Spise den som den er, frokostblanding?
  God helg! 🙂

  1. Det vil komme fleire oppskrifter med spiret bokhvete 🙂 Du kan nok sikkert brukt den som en del av frukostblanding også!

 4. Birgitte

  Lykke til med hjemmeeksamen, Linda! Ta bloggfri og konsentrer deg om det som er det viktigste nå. Eksamen er nå, bloggen består uten daglige oppdateringer. God klem og lykke til fra Birgitte

  1. Takk for det, Birgitte! Eg satser på en-to dager bloggfri neste veke, men eg får sjå om eg klarer det, hehe 🙂

   God klem tilbake <3

 5. Hvilken form bruker du? Er ganske fersk på baking

 6. Ida Sofie

  Oh hello! Det der skal testes ASAP
  Masse lykke til på eksamen, det greier du fint
  Stor klem fra Ida Sofie

  1. Tusen takk for det, Ida Sofie 😀

 7. Benedicte

  Hei Linda,
  Det så deilig ut med topptur! Hvor var du? Var i Sogndal i helgen med knall forhold!!

  1. Åh, det var så fint!
   Eg var på Jølster. Hadde veldig lyst til Sogndal i helga, men eg tok meg ikkje tid til reiseveien midt i eksamensveka 🙂 Satser på en tur dit seinare! Kva topper gjekk du i Sogndal? 😀

 8. Kristin

  Hei! Hvor lenge kan konfekt en ligge, å kan den fryses?

  1. Den holder seg lenge i kjøleskap 🙂 Har aldri fryst den før, så det veit eg ikkje.

 9. Hei! 🙂
  Du har så mange flotte oppskrifter! Koser meg masse med det du deler, så tusen takk for fin blogg! 🙂
  Jeg lurer på hvor du personlig kjøper sukkerfri sjokolade? Det finnes så mange varianter, men hvilken syns du er best?
  Ha en fin dag videre 🙂

  1. Hei 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding, det setter eg stor pris på!

   Eg kjøper alltid merket sukrin eller Cavalier. Cavalier har fleire varianter (mørk, kvit+++) men sukrinsjokoladen er grei som melkesjokolade 🙂

 10. Hei:) de her så skikkelig gode ut!!
  Ser du har skrevet smelt mørk sjokolade på både punkt 1 og 2, vil det da si 30g på nr 1 og 30g på punkt 2! 🙂 (sikkert dumt spm)

  1. Obs, Såg nå når jeg leste nøye at det er snakk om to forskjellige sjokolader