Søtpotetvafler med sjokoladebiter

Riktig god mandag alle sammen 🙂 

Eg tar meg en pause i eksamen for å dele nokon supergode vafler med dere. Det er kjøttfri mandag og dagens oppskrift passer kanskje ikkje til middag, men passer til både frukost, lunsj, kveldsmat, turmat eller sunnere kos til kaffien!

Søtpotetvafler og søtpotetpannekaker har eg delt på bloggen fleire ganger før, første gang for godt over 3 år sidan. Søtpotetmos i røra gir ikkje berre utrulig god smak og sødme, men vaflene blir også skikkelig saftige. Har du ikkje prøvd det enda kan eg virkelig anbefale det altså!

Dagens variant er uten helsekostprodukter, så der er garantert at du finner alle ingrediensene på dagligvarebutikken. Dei er naturlig melkerfri uten sjokoladen, kan fint lages glutenfri og inneholder kun få gram sukker fra den mørke sjokoladen. Sjokoladebiter i søtpotetvaflene var knallgodt, men du kan fint sløyfe det eller bruke sukkerfri sjokolade for sukkerfri vafler om du ønsker det.

IMG_5755

Søtpotetvafler med sjokoladebiter, 6-8 plater
Ca. 200 g søtpotetmos
50 g havremel
50 g speltmel/bokhvetemel*
3 egg
2 ss flytande honning*
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme
0,5- 1 dl vatn
2-3 ruter mørk sjokolade*

Slik gjer du: 
Bland sammen alle ingrediensene til vaffelrøra og juster med vatn til passelig konsistens. La røra svelle nokon minutter.

Smør vaffeljernet om nødvendig. Hell i røre og fordel sjokoladebiter på toppen. Steik til vaflane er gylne.

Server gjerne vaflane nystekte, men dei smaker like godt lune/kalde 🙂

collage

Tips og alternativer*
– søtpotetmos: eg anbefaler å dampe eller bake søtpoteta for å bevare best mulig konsistens, smak og sødme. 200 g søtptoetmos tilsvarer 2 mellomstore søtpoteter, totalt ca. 350 g. Mos til søtpotetmos med en stavmikser.

– du kan egentlig bruke dei meltypene du liker og foretrekker, og eventuelt justere i forhold til hvete/gluten. Eg brukte 50 g havremel og 50 g speltmel, men bruk gjerne 100 g havremel om du vil ha dei ekstra grove (uten at det kjennes på smaken).

– dropp flytande honning om du vil ha vaflene enda meir nøytrale. Honning kan også byttes med anna søtning tilsvarande 2 ss. Sjokoladebiter er selfølgelig heilt valgfritt, men var skikkelig godt!

IMG_5749

Eg serverte vaflene med gresk yoghurt, sukkerfritt syltetøy og bær, eller brunost og syltetøy. Nam!

Dropper du søtning og sjokoladebiter blir vaflane meir nøytrale og kan gjerne fylles med anna pålegg som ost og grønnsaker.

IMG_5757

Nyt en vaffel eller tre med god samvittighet! Desse blir nok en gjenganger hos meg framover. Så godt 🙂

Håper alle har en god start på den nye veka! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Hvilket sukkerfritt syltetøy bruker du? Jeg bruker Nora 80% Bringebær uten tilsatt sukker. Der står det at det er 13 g karbohydrater hvorav sukkerarter er 3 g. I ingredienslisten står d «søtstoff (maltitol, sukralose, acesulfam K)». Er dette kunstig søtning som mange fraråder? Har du et sunnere syltetøymerke å anbefale?

  1. Hei 🙂 Eg bruker Lerum sitt sukkerfrie syltetøy som er søta med sukralose. Synes den er best og bruker derfor den når eg ikkje lager sjølv 🙂

 2. Hei 🙂
  Går det ann å bruke 100g havremel i stede for spelt/bokhvete?

  1. Hei 🙂 Ja, det står i innlegget 😉

 3. Stephanie

  Den oppskriften skal jeg prøve! Lette egentlig etter oppskrift på avocado muffins eller brownies til en bursdag, men nå blir det bursdagsvafler i stedenfor 🙂 Men kunne du kanskje lagt ut en litt enkel oppskrift på avocado muffins når du har tid en gang? 🙂

  1. Hei 😀 Ja, det kan eg absolutt få til. Korleis tenker du avokadomuffins? Som en ingrediens i f.eks sjokolademuffins? 🙂

   1. Stephanie

    Ja avocado+sjokolade/råkakao er såå godt! Kanskje det er lettere å få til avocadobrownies når jeg tenker meg om, sånn som søtpotetbrownies. Men blir uansett glad for en eller annen oppskrift, føler alltid at oppskriftene dine blir så vellykket 🙂

   2. Skal absolutt prøve å få det til 🙂
    Så hyggelig å lese at du føler det! Da håper eg kommande avokado-oppskrift blir suksess 🙂

 4. Mine nye favoritt vafler☺️

  1. Så hyggelig å lese da 😀

 5. får du problemer at det sitter fast, evt må steke dem for lenge og de blir svidd? Opplever det når jeg bruker for mye søt potet eit bananer.

  1. Nei, det har eg ikkje opplevd. Bruker du olje/smør i vaffeljernet? 😉