Grove pizzasnurrer

God fredag!

Åh, desse pizzasnurrene blei like gode som dei ser ut! Om det er innafor å sei om maten man lager sjølv? Det synes eg så absolutt 😉

Pizzasnurrer er heilt topp å ta med seg på tur eller i matpakken. Det smaker også godt som kvardag- eller helgemiddag. Dei kan fint fryses, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte!

Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 20 stk:

Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)
2 dl havremel (ca. 100 g)

Slik gjer du: 
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

I mellomtida lager du klart fyllet!

Pizzafyll
400 g karbonadedeig
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
100 g sjampoinjong, hakka
1 boks, 400 ml hakkede tomater
2 ss tomatpurê
oregano, chili, pepper og paprikakrydder (eller andre krydder/urter du liker)
150-200 g revet ost

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk, kvitløk og sjampinjong. Tilset hakkede tomater, tomatpurê og la det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder til slutt. Avkjøl fyllet. 

Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Fordel over fyllet og revet ost. Eg hadde også litt mais i snurrene.

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

Ha litt ekstra ost på toppen og steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med hvetemel.

– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag. Kva med en vegetarvariant eller klassikaren ost&skinke?

Eg lagde dobbel deig og to ulike varianter av pizzasnurrene. Den andre var minst like god og oppskrift vil komme etterkvart!

Lager du pizzasnurrene som en middag? Server gjerne med en frisk salat, litt dressing og fetaost. Det gjorde eg 😉


Nyt grove og sunnere pizzasnurrer! Eg er sikker på dei vil falle i smak hos både store og små.

 Håper det frister 🙂

Da er eksamen innlevert og eg tar virkelig helg med god samvittighet! Eg skal ta igjen bursdagsfeiring og ikkje minst nyte sol, ski og fjelluft før turen går tilbake til Oslo på søndagskvelden til studier og den vanlige kvardagen.

God helg alle sammen <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

 1. Karoline

  Absolutt innafor å sei! Nyt helgen og kos deg 🙂

  1. Tusen takk, Karoline 😀

 2. Alalé Najafi

  Nam! Kan man også lage disse som fylte horn?

  1. Så absolutt 🙂

 3. Charlotte

  Har tenkt hele uka at jeg må sjekke nettsida di for å finne noen grove pizzasnurrer til helga. Dette kunne ikke blitt bedre timing!

  Jeg bor i Storbritannia og ser at sammalt speltmel er ‘wholemeal spelt flour’, men ble litt usikker på siktet speltmel. Er det det samme bare at jeg sikter det selv?

  The ‘in-laws’ kommer på besøk i dag så håper virkelig jeg får dette til!

  1. Snakk om bra timing 😀 det kunne jo ikkje passa bedre!

   Eg er litt usikker på om det blir det samme om du sikter sjølv. Det tørr eg faktisk ikkje svare på… Men eg vil tru dei har sikta spelt også, kanskje det kun kalles «spelt fluor? 🙂 Ellers kan du bruke hvetemel eller ekstra med grovt mel, dei blir jo berre hakket grovare, men det er nok godt det også!

 4. Ingebjørg

  Gratulerer med gjennomført eksamen, og med bursdagen som var! Håper du får ei flott helg! Jeg er blitt kjempeglad i bloggen din, og gleder meg til å titte innom hver dag. 🙂
  Er spesielt glad for alle oppskriftene uten sukker fordi jeg har diabetes.

  1. Tusen takk, Ingebjørg <3 Så hyggelig kommentar å få! En glede å lese at du er blitt glad i bloggen min, håper eg kan inspirere deg masse framover. Klem!

   1. Ingebjørg

    I dag lagde jeg sukkerfri smuldrepai med blåbær og bringebær som jeg fant på bloggen din. Den var nydelig, og deilig enkel å lage.

   2. Så hyggelig å lese, Ingebjørg 😀 Eg synes paien er knallgod sjølv!

 5. Mathilde

  Ser veldig godt ut! Men visst ej laga dinna bunnen og fyllet uten å rulle den sammen da, slik at det blir en vanlig pizza? Blir det bra trur du?

  1. Ja, det går nok heilt fint 🙂

 6. Pizzasnurrer er skikkelig digg! Spesielt om man legge noen på lur i fryseren til senere 🙂 God helg, håper du får en fin feiring!

  1. Skikkelig digg å ha liggande i frysaren 😀 Tusen takk Malene, feiringa og helga har vært veldig bra!

 7. Gleder meg til å prøve! Oppskriftene dine er fantastiske!

  1. Tusen takk, utrulig kjekt å lese 😀

 8. Lagde den forenklede varianten (uten å rulle den sammen) Kjempegod og enkel pizza! Den blir garantert laget flere ganger 🙂

  1. Så kjekt å lese, Hege 😀 er nok heilt super å bruke som pizzabunn også!

 9. Mariette

  Lagde denne i dag, men deigen var helt umulig og så klissete å jobbe med. Skulle jeg tatt mer mel kanskje? Tok en god del mer enn hva som stod i oppskriften frafør

  1. Var deigen klissette skulle du hatt meir mel ja 🙂

   1. Lagde dette i dag jeg også, og deigen virket ok men så snart det blaute fyllet kom opp på, så ble deigen fuktet og umulig å jobbe med. Endte opp med å kaste hele greia. Vil anbefale andre å ikke lage et så fuktig fyll på deig man skal rulle og jobbe med, gamlemåten med pizzasaus og skinke fungerer nok best.

   2. Då hadde du kanskje veldig mykje væske i kjøttfyllet ditt? Det er fleire titalls som har laga desse pizzasnurrene uten problem 😉

 10. Hannelore

  Må kanskje investere i ei kjevle på studenthybelen nå – disse så alt for snadder ut til å ikke prøves!

  1. Verdt å kjøpe ei kjevle altså! Du kan selfølgelig klappe den ut for hand, men det er ganske vrient 🙂

 11. Går det ann å kun bruke havremel?

  1. Du vil ikkje få særlig godt resultat bruker du kun havremel.

 12. Hei. Dette så godt ut!! Jeg har ikke temperaturmåler for å
  måle at vannet er 30 grader, er dette avgjørende for et godt resultat?

  1. Hei 🙂 Eg bruker ikkje temperaturmåler, men passer på at vatnet er ca. fingervarmt 🙂

 13. Hei! denne oppskriften så enormt god ut 😮 lurte bare på om det går ann å ta 50/50 med havremel og sammalt speltmel (eller siktet speltmel?) eller blir det ikke et bra resultat da? 🙂

  1. Hei! Du kan jo prøve 🙂 Deiga blir kanskje litt kompakt, men det gjer jo ikkje så mykje det visst du liker det. Ville brukt havremel og sikta speltmel i tilfelle 🙂

 14. altså… tips tips folkens; jeg drev å lagde disse nå, også tenkte jeg at jaja, det har vel ikke noe å si om jeg lager fyllet nå, eller etter deigen er ferdig. JO DET GJØR DET :)))) mine såkalte pizzasnurrer er nå bare en kladd med deig og kjøttdeig :)))) Så følg oppskrifta. Varm fyll ødelegger deigen. takk for meg

  1. Haha, veldig varmt fyll kan fort ødelegge pizzasnurrane ja 🙂

  2. Gunita Dahl

   Skulle nok leste kommentaren før jeg begynte med mine. Det varme kjøttet smeltet deigen så det ble bare noen deigklumper med kjøtt, men det ble godt allikevel selv om det ikke ser bra ut

   1. Då veit du det, og eg skal endre innlegget så fleire ikkje går i samme fella 😉

 15. Er fan av bloggen og oppskriftene dine, men dette ble bare rør for min del. Fulgte oppskriften og avkjølt fyll. Men deigen holdt ikke, når det skulle rulles sammen. Ble bare ei stor smørje og endte opp med å kaste alt desverre.

  1. Det var synd å lese, Jonas.

 16. Liv S. Mikalsen

  For en fabelaktig god pizzabunnoppskrift!!! Brukte denne til vanlig pizza idag. To stykker helt magiske bunner. Neste helg blir det pizzasnurrer. Hjertelig takk for meget god oppskrift ❤️

  1. Liv S. Mikalsen

   Og – deigen blir super også med kaldt vann! Opplevde en sterk deig selv om jeg ikke mettet den for mye med fint mel, og bunnene hevet seg akkurat passe og ble skikkelig fint stekt.

   1. Veldig kjekt du likte oppskrifta, Liv 😀 <3 Eg skal teste med kaldt vatn neste gang!

 17. Hvor mange blir det

  1. Ca. 20 stk. Det står i innlegget 🙂

 18. Marianne

  Jeg skulle også lest kommentarene før jeg startet.. Måtte ha masse mer mel enn hva oppskriften sier og så snart jeg la fyllet på kollapset hele deigen min også…. nå prøver jeg på nytt med tykkere bunn, mer mel og mindre veske i både fyll og deig!

 19. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men oppplevde desverre deiga som umulig å jobbe med.. Utrolig kjedelig når man gleda seg til pizzasnurra men enda opp med nokke heilt anna 🙁

 20. Fulgte oppskriften til punkt og prikke og avkjølte fyllet godt.Brukte også mye mer mel enn det som sto i oppskrifta og følte jeg hadde fått til deigen bra,men deigen gikk i oppløsning da jeg skulle rulle den sammen og det ble bare masse søl og måtte kaste alt.Skal ikke bruke speltmel neste gang.

 21. Føler mine ble litt deigete inni. Kanskje ovnen som er forskjellig. Den er ikke akkurat ny.

  1. Alle ovvner er ulike, og derofr må ofte steiketida justerast litt opp eller ned 🙂