Brokkoliburger med søtpotet

Riktig god mandag!

Hugser dere oppskrifta brokkoliburger eg delte med dere i januar? Den blei veldig populær på kort tid, både hos vegetarianere og kjøttspisere. Idag har eg en ny vri til dere: brokkoliburger med søtpotet 😀

Skikkelig smakfulle, saftige og gode. Hakket meir smak i enn forrige versjon sida det er brukt søtpotet. Dei passer like godt som til lunsj eller enkel middag, kan fint varmes opp igjen og kan varieres på ulike måter:

Brokkoliburger med søtpotet, ca. 8 stk
250 g søtpotet
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
2 egg
1/4 paprika
1 neve spinat
1/2 rødløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne

Slik gjer du:
1. Kok eller damp søtpotet til dei er lett møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl.

2. Finhakk paprika, spinat, rødløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og søtpotet på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.

3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak. Ha i egg og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig.

4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).

Tips og alternativer!
– prøv deg fram med ulike krydder og urter for enda meir smak på brokkoliburgerene. Litt finhakka chili er nok veldig godt!

– paprika, spinat og rødløk kan også varieres med andre grønnsaker etter kva du har tilgjengelig.

– mange fikk problemer med å steike forrige oppskrift på brokkoliburgere. Denne gangen ha eg brukt eit ekstra egg for bedre bindeevne. Klem massen godt mellom hendene og snu forsiktig når du steiker (og ikkje snu for tidlig). Då skal det ikkje vært noko problem.

Som eg skreiv på forrige oppskrift: det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika då-

Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing. Du kan også spise brokkoliburgeren akkurat som den er!

Knallgode! Håper virkelig du vil prøve deg 🙂 

Ha en super mandag alle sammen! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

 1. Ser heilt nydelig ut og dette må eg prøve Går det fint å fryse dei?

  1. Det veit eg egentlig ikkje, har ikkje prøv det sjølv. Men dei holder seg fint nokon dager i kjøleskapet 🙂

 2. I oppskriften står det at en skal koke eller dampe søtpoteten, for så å raspe den, det går vell dårlig å raspe kokt søtpotet? Det må være enklere å mose den?
  Er det ikke rå søtpotet en skal raspe og bruke?

  1. Nei, det er ikkje noko problem å raspe kokt søtpotet 😉

 3. Denne oppskriften så spennende ut, den må jeg huske på til en senere gang! Jeg lagde forresten snickerstrøflene dine og hadd de med på jobb i dag i anledning en kollegas fødselsdag, og til min store glede falt de i smak blant fler! 🙂

  1. Fantastisk! Så kjekt oppskrifta falt i smak hos dere 🙂 Brokkoliburgerene må du lage – dei blei så gode <3

 4. Disse ser helt NYDELIGE ut, og vil så gjerne prøve, men jeg tåler ikke egg (hverken hvit eller gul). Forslag?! Synes det er vrient. «No egg» er en vits, synes jeg.. klem Anna

  1. Hei 🙂 Beklager altså, men eg er superdårlig på eggerstatning. Eg veit mange av leserene mine bruker «no egg», og det er egentlig berre det eg veit fungerer. Du kan jo eventuelt prøve med fiberhusk eller lignande for å binde det sammen, men er veldig usikker på korleis det fungerer i denne oppskrifta altså :/

  2. Hva med å prøve kikertmel? Trenger ikke mye 🙂

   1. Det kan godt vere eit alterntiv og 🙂 Takk Ayak!

 5. Disse så veldig gode ut, må prøves ut!

  1. Håper det smaker, Kaia 😀

 6. Nam,dette må jeg prøve!! Så flink du er. Mange fine oppskrifter her. 🙂

  1. Tusen takk, Anne-Britt 😀 så kjekt å lese!

 7. Hei! Super blogg. Akkurat oppdaget den, mye jeg har lyst til å lage her. Ang eggerstatning: har hørt at man kan bruke chiafrø som har svelt i vann. Ikke prøvd selv men konsistensen blir litt eggehvitaktig.

  1. Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Takk for tipset om chiafrø, kan godt hende det fungerer her det også!

 8. Takk for oppskrift, de smakte overraskende godt og mettet veldig! I dag hadde jeg litt ekstra tid til matlaging, så da testet jeg disse. Men jeg klarte dessverre ikke å få så fin form på de. Jeg ventet med å snu til de var ganske så stekt under, men likevel delte de seg i to eller flere biter :/ Stekte kun to, og har resten av blandingen i kjøleskapet som jeg kan steke igjen senere.
  Spiste de med havrerundstykke som burgerbrød pluss søtpotetfries og cherrytomater som tilbehør 🙂

  1. Hm. Var du forsiktig når du snudde dei? Eg legger alltid heile steikespaden under brokkoliburgeren og snur dei. Visst du har fiberhusk tilgjengelig kan du tilsette litt i røra for bedre bindeevne til resten 🙂

   Høres vertfall ut som en god middag med godt tilbehør! Nam!

   1. Ja, veldig. Men kunne kanskje hatt en større stekespade og finhakket brokkolien enda mer. Men «trykte» de sammen igjen etter jeg hadde snudd de, og da ble de en noenlunde burger, hehe. Takk for tips, skal prøve det! Ja, det var kjempegodt 🙂

   2. Så bra! Så lenge smaken var god, så er det det viktigaste 🙂

  2. Å finhakke brokkolien hjelper masse! Og er deigen for bløt sitter den ikke slik den skal.
   Kjørte deigen med stavmikser og tilsatte litt kikertmel og havregryn så satt den som et skudd!
   Dessuten ‘setter burgerne seg bedre når de har fått avkjølt seg litt. 🙂

   1. Eg prøvde å kjøre deigen med stavmikser en gang, men då synes eg faktisk ikkje at dei var like gode 😉 Synes dei er best når det er litt å «tygge i». Men det er jo smak og behag sjølvsagt 🙂 Berre å tilsette litt tørrvare og eventuelt!

 9. Hanne Sofie

  Skal garantert lage disse en dag!! Nam, ser kjempe gode ut! De kan vel helt sikkert fryses?

  1. Det går sikkert an å fryse dei 😉 Eg har ikkje prøvd det. Men dei holder seg fleire dager i kjøleskap 😀

 10. Disse ble kjempegode Ny sunn favoritt!

  1. Fantastisk 😀

 11. Den burgeren ser skikkelig digg ut!

  Vet du hva som kan brukes istedenfor egg? Vi er flere her som ikke tåler egg, og tenker at om vi lager burgeren uten egg, så vil den dele seg i mange biter.

  1. Du kan prøve med meir ost + fiberhusk som bindemiddel kanskje? 🙂

 12. Cathrine

  Hei! Jeg tåler ikke melk, kan disse lages uten ost? Hilsen Cathrine

  1. Hei! Det har eg ikkje prøvd, men eg rekner med det går heilt fint 🙂

 13. Hei!
  Går det an å tilsetta litt potetmjøl for betre binding?

  1. Hei! Ja, det går nok heilt fint det. Du kan bruke vanlig mjøl også 🙂

 14. Nina Groseth

  Hei, prøvde disse i dag, veldig gode på smak men dem hang ikke i sammen, hva gjør jeg feil?

  1. Veldig vanskelig å svare på om du har fulgt oppskrifta og framgangsmetoden nøye :/

   1. Hei! Kan jeg bruke vanlig potet istedenfor søtpotet?

   2. Ja, det ligger oppskrift på det også her på bloggen 🙂

 15. Hei, ble så mye os da jeg stekte de i stekepanne. Kan man steke de i ovnen?

  1. Det trur eg kanskje ikkje fungerer like godt, men du ka jo prøve 🙂

 16. Smaken var god, men ble veldig skuffet. Dette ble pytt i panne og på i ingen måte burgere/kaker, til tross for at jeg fulgte oppskriften 🙁 noe annet man kan tilsette for å binde bedre?

  1. Eg har laga desse utallige mange ganger, og dei holder fint med den oppskrifta/framgangsmetoden som står i her for min del 😉 Men, du kan evt prøve å tilsette meir mjøl 🙂 Hugs å klem massen godt og steik forsiktig, ikkje prøv å snu før den er godt stekt på eine sida. Visst ikkje blir det berre søl 🙂

 17. Laget disse idag og er superfornøyd!
  De var litt vanskelig å steke til å begynne med, men når jeg ikke overdrev temperatur og hadde tålmodighet gikk det som bare det. Spiste med spagetti som var veldig godt, og prøvde litt på en skive som smakte nesten enda bedre. Takk for oppskrift!

  1. Mmm, det høyres skikkelig godt ut, Kristine 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak hos deg!! 🙂