Annonse
6. mars 2017
Brokkoliburger med søtpotet
Riktig god mandag!
Hugser dere oppskrifta brokkoliburger eg delte med dere i januar? Den blei veldig populær på kort tid, både hos vegetarianere og kjøttspisere. Idag har eg en ny vri til dere: brokkoliburger med søtpotet 😀
Skikkelig smakfulle, saftige og gode. Hakket meir smak i enn forrige versjon sida det er brukt søtpotet. Dei passer like godt som til lunsj eller enkel middag, kan fint varmes opp igjen og kan varieres på ulike måter:
Brokkoliburger med søtpotet, ca. 8 stk
250 g søtpotet
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
2 egg
1/4 paprika
1 neve spinat
1/2 rødløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne
Slik gjer du:
1. Kok eller damp søtpotet til dei er lett møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl.
2. Finhakk paprika, spinat, rødløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og søtpotet på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.
3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak. Ha i egg og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig.
4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).
Tips og alternativer!
– prøv deg fram med ulike krydder og urter for enda meir smak på brokkoliburgerene. Litt finhakka chili er nok veldig godt!
– paprika, spinat og rødløk kan også varieres med andre grønnsaker etter kva du har tilgjengelig.
– mange fikk problemer med å steike forrige oppskrift på brokkoliburgere. Denne gangen ha eg brukt eit ekstra egg for bedre bindeevne. Klem massen godt mellom hendene og snu forsiktig når du steiker (og ikkje snu for tidlig). Då skal det ikkje vært noko problem.
Som eg skreiv på forrige oppskrift: det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika då-
Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing. Du kan også spise brokkoliburgeren akkurat som den er!
Knallgode! Håper virkelig du vil prøve deg 🙂
Ha en super mandag alle sammen!
Annonse
16 Kommentarer
Kristine
7. september 2020
Linda Stuhaug
8. september 2020
Cathrine
7. oktober 2018
Linda Stuhaug
8. oktober 2018
Nina
4. februar 2019
Linda Stuhaug
5. februar 2019
Nina Groseth
27. mai 2019
Linda Stuhaug
29. mai 2019
Tine
5. april 2020
Linda Stuhaug
5. april 2020
Karen Olivia Pettersen
15. januar 2023
Linda Stuhaug
16. januar 2023
Frida
26. mai 2020
Linda Stuhaug
27. mai 2020
Turid
30. april 2020
Linda Stuhaug
30. april 2020
SKRIV EN KOMMENTAR